طرح هميار پليس به عنوان يكي از راهكارهاي عملي آموزش مقرارت راهنمايي و رانندگي به كودكان در سال 1386 با همكاري پليس راهور و مديران مدارس و دانش آموزان به اجرا درآمد و اثر اين مداخله در سال 1387 مورد ارزيابي قرار گرفت.
به گزارش کناره ، در يک مطالعه کارآزمايي قبل و بعد، نمونه ها به روش خوشه اي چند مرحله اي انتخاب و سپس اطلاعات توسط افراد آموزش ديده پس از يک سال مداخله انتخاب و در دو گروه خانواده داراي رانندگان متخلف / داراي تصادف ثبت شده در شش ماه گذشته با گروه مقابل از نظر همراهي و تذكر هميار پليس در شش منطقه آموزش و پرورش شهر تهران مورد مقايسه قرار گرفت.
نمونه هاي مورد بررسي، 2800 دانش آموز 8 تا 15 ساله شش منطقه آموزش و پرورش شهر تهران بودند و ميانگين و ميانه سني آنها 11 سال بود.
47.7 درصد از همياران پسر و بقيه دختر بودند.
سه تخلف عمده اي که بيشتر توسط همياران پليس تذکر داده مي شد، درباره نبستن کمربند ايمني (39.1 درصد)، صحبت کردن با تلفن همراه (31.8 درصد) و سرعت غيرمجاز (29.8 درصد) بود.
در سال قبل از آموزش و آغاز به کار همياران پليس، به طور کلي 2789 فقره تخلف ثبت شده توسط پليس راهور ناجا در مورد خودرو خانوارهاي مورد مطالعه ثبت شده بود که اين رقم در سال بعد از آموزش به 2290 مورد (17.9 درصد) کاهش يافته بود .
بيشترين موارد کاهش تخلف مربوط به خوردن و آشاميدن هنگام رانندگي (با 92.7 درصد) بود.
پس از اجراي طرح هميار پليس تا 17.9 درصد كاهش در ميزان تخلفات مشاهده شد.
بيشترين موارد کاهش تخلف مربوط به خوردن و آشاميدن هنگام رانندگي بود. در تمامي موارد 9 گانه آموزش داده شده به استثناي صحبت با تلفن همراه هنگام رانندگي که موارد تخلف در بعد از طرح افزايش داشت، در بقيه موارد، کاهش مشاهده شد
واما
این روز ها در شهرستان بندرگز در ایام پر تردد نوروز این همیاران کوچک مشغول به راهنمایی مسافران و حتی شهروندان بندرگز هستند و همکاری بسیار گرانبهایی با نیروی راهنمایی و رانندگی شهرستان دارند
انتهای پیام/