نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۴ فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی با ماده واحده لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی الحاقی به کنوانسیون چهارچوب حفاظت از محیطزیست دریایی دریای خزر با ۲۰۳ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و یک رأی ممتنع موافقت کردند.
در ماده واحده مذکور آمده است:
سند الحاقی (پروتکل) ارزیابی اثرات زیستمحیطی فرامرزی الحاقی به معاهده (کنوانسیون) چهارچوب حفاظت از محیطزیست دریایی دریای خزر مشتمل بر یک مقدمه و بیست و سه ماده و سه پیوست به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده میشود.
تبصره- رعایت اصل هفتاد و هفتم (۷۷) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در مورد هرگونه اصلاح سند الحاقی (پروتکل) الزامی است.
هنگام بررسی این ماده واحده نمایندگان با الحاق یک ماده به این لایحه که از سوی منصور علیمردانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مطرح شد مخالفت کردند. نمایندگان مخالف این پیشنهاد معتقد بودند موارد مندرج در این پیشنهاد در لایحه فوق آمده و نیاز به تکرار مجدد آن نیست.
رحمت الله نوروزی در جریان بررسی این لایحه در صحن مجلس طی تذکری گفت: استفاده از بخش و منافع ملی برای ما بسیار حائز اهمیت است، لذا باید مشخص شود ما چه مزیتهایی در این بخش داریم و باید مشخص شود استانهای شمالی چه بهره برداری از دریای خزر دارند. در حال حاضر پنج کشور مشغول بهره برداری از دریای خزر هستند و باید مشخص شود که استانهای شمالی چه بهرهای از دریای خزر میبرند. به عنوان مثال در مباحثی همچون فلات قاره، ماهی گیری، گردشگری و همچنین آب شیرین کن تعلل زیادی داریم.
وی همچنین گفت: در حال حاضر مجمع تشخیص مصلحت نظام بنا بر سیاستهای کلی تعطیلی پنج شنبهها را رد کرده است که باید این مسئله مورد رسیدگی قرار گیرد.
نماینده علی آباد کتول با اشاره به موضوع مربوط به جلو کشیدن ساعت کشور، اظهار داشت: ما باید به جای جلوکشیدن ساعت، شروع کار اداری را به دلیل ناترازی انرژی زودتر شروع کنیم.