طرح هدایت تحصیلی که برای نخستین بار در پایه نهم اجرا می شود تا کنون اعتراض های فراوانی را در پی داشته است.

 به گزارش کناره به نقل از کلاس بیست، بحث هدایت تحصیلی از ابتدای تیرماه، با قطعی سایت آن در صدر اخبار آموزش و پرورش قرار گرفت.

سرانجام مشکلات نیروی انسانی  و نرم افزاری از دوهفته گذشته مرتفع شد و خانواده ها و والدین به برگه هدایت تحصیلی دست یافتند.

اما نارضایتی والدین و دانش آموزان بعد از تحویل برگه هدایت تحصیلی آغاز شد.

IMG 20160720 103720

علاقه دانش آموز شرط نیست و اداره تصمیم می گیرد که به کدام رشته بروند

«خلیلی» مادر دانش آموزی که با اضطراب فراوان در گوشه ای از سالن مدرسه ایستاده بود، با انتقاد از نوع انتخاب رشته به خبرنگار کلاس بیست، گفت: فرزندم تنها امسال به خاطر بیماری غربی کوتاهای کرده است و همین باعث شده تا از رفتن به رشته تجربی باز بماند.

وی افزود: الان دقیقا دو هفته است که به دنبال مدرسه برای ثبت نام فرزندم می گردیم اما با پاسخ اینکه «ظرفیت نداریم»،«در رشته تجربی نمی توانند ثبت نام کنند» و«بروید مدرسه دیگر»، مواجه شده ایم.

این مادر گرگانی اضافه کرد: مدرسه استرآبادی، شیخ فضل ا.. نوری، سجادیه، سردارجنگل و بهشتی که بعضا از منزل ما فاصله زیادی دارند،رفته ایم اما کاری از پیش نبرده ایم.

وی خاطرنشان کرد: شاهد بودم در مدرسه ای تقاضای 250 هزار تومان از والدین برای ثبت نام دانش آموز دررشته مورد نظر کرده اند.

خلیلی بیان کرد: فرزند من علاقه ای به رشته انسانی بخصوص ادبیات و عربی ندارد و بالاجبار باید دراین رشته ثبت نام کنیم.علاقه دانش آموز شرط نیست و اداره تصمیم می گیرد که به کدام رشته بروند آیا این درست است؟

وی با بیان اینکه مدرسه در محدوده ثبت نام فرزندم را نام نویسی نمی کنند، گفت: مشاور مدرسه می گوید برای تجربی محدودیت رشته وجود دارد.

IMG 20160720 111724

هدایت تحصیلی در این سن برای دانش‌آموز زود است

جواد نادمی که به هممراه فرزندش برای ثبت نام حاضر شده است، به خبرنگار کلاس بیست، گفت: در برگه هدایت تحصیلی اولویت اول تجربی و بعد ریاضی است امامی خواهند به زور دررشته های دیگر مانند فنی  ثبت نام کنیم.

وی افزود: برخی خانواده ها عنوان می کنند، اسم انتخاب رشته را باید از روی آن برداشت و آن را انتخاب زورکی گذاشت.

پدر این دانش آموز می گوید: هدایت تحصیلی در این سن برای دانش‌آموز زود به نظر می رسد زیرا برخی از دانش‌ آموزان با بازیگوشی و نداشتن اطلاعات کافی نمرات واقعی در آزمون ها و امتحانات کسب نکرده باشند.

تربیت بدنی در برگه انتخاب رشته نیست

فاطمه غفاری مادر یکی دیگر از دانش آموزان به خبرنگار کلاس بیست،گفت : در اولویت های رشته، تربیت بدنی وجود ندارد با وجود اینکه دبیرستان های تربیت بدنی در استان وجود دارد و این یکی از ضعف های آن است.

IMG 20160720 110636

شاید این نوع هدایت اجباری به نظر برسد اما این به نفع آینده خود دانش آموزو جامعه است

«کامبیز نظری»، مدیر دبیرستان مصطفی خمینی که با والدین دراین مورد در حال گفت و گو بود، به خبرنگارکلاس بیست، گفت: با توجه به سیاست آموزش و پرورش بیش از 54 درصد دانش آموزان باید به سمت هنرستان هدایت شوند که امسال با دادن سهمیه به مدارس از ثبت نام بیش از حد دانش آموزان جلوگیری شده است.

وی افزود: شاید این نوع هدایت اجباری به نظر برسد اما این به نفع آینده خود دانش آموزان  و جامعه است.

مدیر دبیرستان مصطفی خمینی شهرستان گرگان با اشاره به اینکه برای محدوده مدارس باید بیشتر مطالعه صورت می گرفت ، افزود: مثلا این مدرسه امسال با کاهش یک کلاس دو کلاس تجربی دایر می شود و که نمی تواند به هیچ وجه دانش آموزان در محدوده را تحت پوشش قرار دهد.

entekhab-reshte-300x220

اما خانواده ها با صحبت های مسئولان مدرسه  قانع نمی شدند که بسیاری به ادارات و حتی آموزش و پرورش استان  نیز مراجعه کرده اند.

دو هفته از پروسه تحویل برگه انتخاب رشته در مارس گلستان می گذرد اما هر روز مشکلات جدیدی براین قشر وارد می شود از این رو مشکلاتی نیز از سوی خانواده ها برای مسئولان مدارس و بالعکس انجام می شود که در برخی موارد زیبنده جامعه فرهنگی و مدارس نیست.

هدایت تحصیلی در سند تحول بنیادین هدایت تحصیلی به پایه نهم واگذار شد و دانش‌آموز براساس استعداد، علاقه، نیاز جامعه، امکانات و اقتضائات در سه شاخه و 6 رشته تحصیلی هدایت می‌شود که شامل شاخه علوم پایه، علوم انسانی و فنی مهارتی است که هر کدام به ترتیب شامل رشته‌های ریاضی و علوم تجربی، ادبیات، علوم انسانی و معارف، فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش می‌شود و دانش‌آموزان براساس فاکتورهایی همچون معدل که 35 نمره و 65 نمره عملکرد مشاوره‌ای است به رشته تحصیلی هدایت می‌شود.

HAJILARII

سندرم گرایش به تجربی همچنان فراگیر است

«ابراهیم حاجیلری»، معاون آموزش متوسطه استان گلستان نیز دراین باره به خبرنگار کلاس بیست، گفت: سندرم گرایش به تجربی همچنان فراگیر است که بنده بعنوان کارشناس اعلام می کنم که ظرفیت تجربی در استان گلستان و افرادی که در این رشته مدرک گرفتن اشباع شده و زمینه های کاری برای این دسته از فارغ التحصلان به حداقل رسیده است.

وی افزود: اما با توجه به سیاست های آموزش و پرورش باید امسال 43 درصد از دانش آموزان باید به سمت رشته های فنی و مهارتی هدایت شوند.

IMG 20160720 111945

انتخاب براساس تراز  رشته انجام می شود

وی افزود: با اعتراضات خانواده ها به مدارس ابلاغ شده است که برای پذیرش دانش آموزان به تراز رشته توجه کنند و براساس تراز بالاتر دانش آموزان را ثبت نام کنند.

معاون آموزش متوسطه استان گلستان همچنین بیان کرد: چنانچه والدین اعتراض خود را مبنی بر نادرست بودن هدایت تحصیلی دارند به مدارس اعلام کنند، این اعتراض‌ها در ستاد هدایت تحصیلی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و تا 15 مرداد رسیدگی می‌شود.

حاجیلری تصریح کرد: براساس چشم انداز افق 1404 و منویات مقام معظم رهبری باید به جایی برسیم که بالغ بر60 هزار دانش آموز فنی مهارتی داشته باشیم.

وی مهمترین معضل جامعه را بیکاری جوانان دانست و افزود: معضلاتی که با بیکاری همراه است  تمام ساختار نظام را در گیر خودش کرده و راه برون رفت از این بن بست جدی آموزش همراه با مهارت براساس نیاز جامعه است که باید در دوران مدرسه پایه گذاری شود.

IMG 0230

رشته های فنی و مهارتی کوتاه ترین زمان رسیدن به اشتغال

به گفته معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش گلستان، رشته های فنی و مهارتی کوتاه ترین زمان ممکن رسیدن به اشتغال، کار و درآمد است که مهمترین هدف آموزشی نظام محسوب می شود.

وی با اشاره به ساده تر شدن اخذ مدارک دانشگاهی درآینده، تاکید کرد: به هیچ وجه با کسب مدرک ، اشتغال کشور حل نمی شود.

11339596653002740069

عصر آموزش های مهارت محور است

حاجیلری به تشریح برنامه های انجام شده در طول سال تحصیلی برای آشنایی والدین و دانش آموزان از رشته ها و هدایت تحصیلی برای تمامی دانش آموزان مقاطع نهم پرداخت و افزود: «دوره های توجیهی والدینو دانش آموزان»، «همایش های کارآفرینی»، «بازدید دانش آموزان از صنایع،کارخانه ها و مراکز تولید»،  « معرفی مشاغل  توسط کارشنان، متخصصین حرف و مشاغل برای دانش آموزان در مدرسه» ، «استفاده از ظرفیت رسانه ها و خبرگزاری ها و نهادهای فرهنگی از جمله فرصت نماز جمعه» بوده است.

وی با تاکید بر اینکه دوره آموزش های کارمند محور تمام شد، متذکر شد: عصر آموزش های مهارت محور است که اشتغال پایدار را با خود به همراه دارد که  خانواده ها باید به آن توجه کنند.

به گفته این مقام مسئول  سیاست ها ی انتخاب رشته در استان برپایه پیشگیری از بیکاری  جوانان بعنوان سرمایه های استان و اتلاف منابع مالی خانواده ها  که میلیاردها تومان می شود، استوار است.

معاون آموزش متوسطه استان گلستان افزود: براساس توازن شاخه و رشته در رشته های مختلف سهمیه استان همان شرایط سال قبل می باشد و سعی شده این نسبت در سطح شهرستان ها براساس شاخص دانش آموزی براساس نسبتهای تفاهمی وزارت آموزش و پرورش باشد که براساس برگه هدایت تحصیلی، 12 رشته پیش بینی شده است شرایط استان نیاز بازار کار و نمره ای در برگه هدایت تحصیل کسب نموده اند، ساماندهی خواهند شد.

ظرفیت رشته تجربی در گلستان بیش از ظرفیت اعلامی وزارت آموزش و پرورش است

حاجیلری بیان کرد: بالغ بر 60 درصد از 57 درصد دانش آموزان نظری در تجربی ثبت نام می شوند که از  ظرفیت اعلامی وزارت آموزش و پرورش نیز بالاتر است.

813082

بدون شک هدایت تحصیلی ، با ایجاد اشتفال و آینده کشور رابطه مستقیم دارد از این رو رسیدن به آینده ای درخشان مستلزم برنامه ریزی دقیق آموزش و پرورش و اقناع خانواده و دانش آموزان و خانواده ها است که به نظر می رسد آموزش و پرورش گلستان با وجود برنامه های فروان توفیق چندانی در این زمینه کسب نکرده است.

به گزارش کلاس بیست، 21هزار دانش آموزان پایه نهم در حال انتخاب رشته و گزینش 12 رشته انتخابی براساس ملاک های وزارتی در استان گلستان هستند.

گفتنی است، بالغ بر 15 هزار دانش آموز در مراکز هنرستان ها در حال تحصیلند که بلافاصله بعد از دیپلم وارد بازار کار خواهند شد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار