رییس مرکز آموزشی درمانی حضرت ولی عصر (عج) اراک گفت: در پی قصور پزشکی در این مرکز درمانی، با تفویض اختیار از سوی رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک، پزشک خاطی تا اطلاع ثانوی از هرگونه فعالیت پزشکی منع و از لیست پزشکان این مرکز حذف شد.
به گزارش کناره به نقل از اراک امروز، در مراجعات پزشکی عده ای بهبودی خود را به دست می آورند و عده ای نیز متاسفانه دار فانی را وداع می گویند. اینکه خبر که عده ای در بیمارستان و روی تخت بیمارستان جان خود را از دست می دهند اگرچه ناگوار و ناراحت کننده است ولی امری بدیهی است. اما مسئله آنجا بغرنج می شود که بیماران در بازه های زمانی کوتاه و به دلیل قصور پزشکی جان خود را از دست می دهند. بیماری که به امید درمان قدم در راهروهای بیمارستان می گذارد اما به دلیل اشتباهات پزشکی، جان شیرین خود را از دست می دهد.
از این قبیل اتفاقات در کلانشهر اراک به کرات اتفاق می افتد. همین دو سال گذشته بود که در چند ماه پی در پی دو مادر حین عمل سزارین جان خود را از دست دادند.
جدای از اینکه بسیاری از اخبار منتشر شده در فضای مجازی فقط در حد شایعه باقی می ماند اما تجربه شده که بسیاری از آنها نیز اخبار درز پیدا کرده هستند که حتی مسئولان رده بالاتر هم از آن اطلاعی ندارند.
در روزهای اخیر دو خبر در فضای مجازی در خصوص خطای پزشکی در اراک که منجر به فوت دو هموطن شده بود منتشر شد.
خبر اول در خصوص سهل انگاری پزشکی در یکی از بیمارستان های خصوصی برای عمل آپاندیسیت یک بیمار عنوان شد که توسط مسئولین دانشگاه علوم پزشکی اراک و رئیس سازمان نظام پزشکی اراک تکذیب شد.
سهل انگاری پزشک بیمارستان قدس اراک شایعه بود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در این باره گفت: در خصوص مطلبی که در خصوص انسداد روده یکی از بیماران بیمارستان قدس ناشی از سهل انگاری پزشکان که در فضای مجازی منتشر شده بود بررسی انجام شد مشخص شد این مطلب شایعه ای بیش نبود.
وی ادامه داد: این بیمار برای عمل آپاندیسیت به بیمارستان قدس اراک مراجعه کرده بود که روز گذشته نیز این عمل با موفقیت انجام شده است.
طاهر احمدی خاطر نشان کرد: در تماسی که با مادر بیمار داشتیم اعلام کردند که این قضیه شایعه بوده و حال فرزندش خوب است.
اما خبر دیگر مربوط به فوت مرد ۷۴ ساله اراکی است که به دلیل قصور پزشکی در یکی از بیمارستان های دولتی فوت کرد که در غفلت مسئولان و سکوت رسانه ها، این بار روزنامه کشوری قانون این موضوع را رسانه ای کرد در حالی که مردم و مسئولین استانی از این موضوع بی خبر هستند.
این حادثه را از زبان روزنامه قانون شرح می دهیم:
مردی ۷۴ ساله، پای شکسته خود را به تیغ جراحی سپرد اما پزشکان به اشتباه، به جای پای چپ ، پای راست او را شکافتند که در نهایت، این امر جان او را گرفت. بیمارستان دولتی اراک یکی از مراکز قدیمی درمانی این شهر بوده که به لحاظ امکانات و خدمات پزشکی وضعیت مطلوبی ندارد. بسیاری از خطاها و اشتباهات پزشکی گزارش نمیشوند و همین موضوع ارائه آمار دقیقی از میزان خطا و اشتباهات در حوزه پزشکی و درمانی را دشوارتر میکند.
بازهم اشتباه پزشکی دیگر، حادثهای غم انگیز آفرید. پس از آنکه در سال گذشته اشتباهات پزشکی و کشیدن بخیه از صورت کودکی در اصفهان، خبرساز شد، این بار در اتفاقی عجیب، اشتباه پزشکی جان بیماری را در یکی از بیمارستانهای اراک گرفت.
در این حادثه، مردی ۷۴ ساله، پای شکسته خود را به تیغ پزشکان سپرد، اما پزشکان، به اشتباه، به جای پای چپ شکسته بیمار، پای راست او را شکافته و جراحی کردند که در نهایت پس از چند روز، مرگ این مرد را به دنبال داشت. این اتفاق، در عین ناباوری بازهم در بیمارستانی دولتی رخ داد تا نقص نظارت و امکانات در بیمارستانهای دولتی بیش از پیش احساس شود.
پنجشنبه دو هفته قبل مقارن با بیست و ششم فروردین ماه، مرد ۷۴ سالهای به نام «ن ش» به یکی از بیمارستانهای دولتی شهر اراک – نام بیمارستان نزد روزنامه محفوظ است – مراجعه و اعلام میکند پای چپ او به شدت آسیب دیده و شکسته است. پزشکان بیمارستان بعد از طی مراحل اولیه، شکستگی فمور سمت چپ بیمار را تشخیص میدهند و تصمیم به جراحی پای آسیب دیده مرد میگیرند. اما در اتاق عمل، در حالی که پزشک متخصص حضور نداشت، رزیدنت ارشد ارتوپدی بیمارستان دست به تیغ شده و کار جراحی پای بیمار را به عهده میگیرد. ولی در عین ناباوری و در اشتباهی شاید تکرار نشدنی، رزیدنت بیمارستان به جای پای چپ، پای راست بیمار را شکافته و جراحی میکند. این اشتباه سبب شد بیمار به آی. سی. یو منتقل شده و به کما رود. این بیمار که در مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری بود، متاسفانه بعد از قریب به ۹ روز، جان خود را از دست داد!
خبرنگار «قانون» به دنبال پیگیری اتفاق عجیب در بیمارستان دولتی اراک، از منابع بیمارستان دریافت که در روز جراحی، با آنکه قرار بوده پزشک متخصص در اتاق عمل باشد، رزیدنت ارشد بیمارستان آقای «الف» در اتاق عمل حضور داشته که اشتباهی منحصر به فرد را مرتکب میشود. بعد از این حادثه، مسئولان بیمارستان از خانواده بیمار که پسرشان، به عنوان نگهبان در بیمارستان فعالیت میکند، میخواهند شکایتی را علیه بیمارستان مطرح نکنند تا این اتفاق به گوش مسئولان بالاتر در اداره بهداشت استان یا وزارتخانه در تهران نرسد. خانواده بیمار از دست رفته نیز به هر ترتیبی که بود، با قولهایی که مسئولان بیمارستان به آنها میدهند، از شکایت صرف نظر می کنند تا اشتباه عجیب پزشکی، جایی درز نکند.
در پرونده فوت این بیمار، از «آمبولی» به عنوان عامل مرگ یاد شده تا به این ترتیب سرپوشی بر یک اشتباه پزشکی دیگر گذاشته شود.
وضع وخیم بیمارستان دولتی اراک
پیگیریهای خبرنگار «قانون» از وضعیت این بیمارستان و خدماتی که به بیماران داده میشود، حاکی است آن یکی از مراکز قدیمی درمانی در اراک بوده که به لحاظ امکانات سخت افزاری و خدمات پزشکی وضعیت چندان مطلوبی ندارد. عمده افراد مراجعه کننده به این بیمارستان از شهروندان قشر متوسط و ضعیف محسوب میشوند که به دلیل نبود نظارت کافی بر خدمات پزشکی آن، آنها رضایت چندانی از عملکرد بیمارستان ندارند.
یکی از پرسنل این بیمارستان که در گفتوگو با «قانون» ضمن اعلام جزییات اشتباه عجیب پزشکی ای که در بالا روایت شد، تاکید کرد: متاسفانه نظارت چندانی از سوی مسئولان بر عملکرد و فعالیت بیمارستان نیست و مشکلات زیادی را برای بیماران به دنبال دارد.
وی تاکید کرد: وسایل پزشکی و نوع خدمات این بیمارستان هرگز مطلوب نیست و به دفعات، اشتباهات پزشکی آن با جان بیماران بازی کرده است.
سریال اشتباهات پزشکی در شهرها و بیمارستانهای مختلف کشور، سریالی تمام نشدنی است که بخشی از آن طبیعی و بخش دیگر غیر قابل جبران و نابخشودنی است. اشتباه پزشکی بیمارستان اراک که جان بیمار ۷۴ ساله را گرفت و خانوادهای را بیسرپرست کرد، از آن دست اشتباهات است که هزینههای بسیاری را برای خانوادهها به همراه دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک: بی اطلاعم
*بعد از انتشار این خبر در روزنامه قانون، خبرنگار اراک امروز ۹ اردیبهشت ماه طی تماس تلفنی با حسن طاهر احمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک جویای ماجر شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی در این تماس با بیان اینکه برای اولین بار است که این خبر را می شنوم، گفت: این موضوع شیطنت هایی است که برخی افراد انجام می دهند.
طاهر احمدی اظهار کرد: در روزهای قبل هم شایعه ای مربوط به یکی از بیمارستان های خصوصی مطرح شد که در بررسی های انجام شده مشخص شد که شایعه است.
وی خاطر نشان کرد: در خصوص مرگ این مرد در یکی از بیمارستان های دولتی خبر ندارم و تا کنون هم گزارشی از این موضوع به من داده نشده است.
بعد از بی اطلاعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک از این موضوع، سید محمد جمالیان، رییس مرکز آموزشی درمانی حضرت ولی عصر (عج) اراک جمعه دهم اردیبهشت ماه طی مصاحبه ای خبر فوت پیرمرد ۷۴ را تایید کرد و گفت: علیرغم اینکه شکایتی از سوی خانواده متوفی علیه کادر درمانی صورت نگرفته است، به جهت رعایت حقوق مراجعین و شهروندان، پرونده پزشک خاطی برای بررسی و اعلام نظر در خصوص قصور صورت گرفته و برخورد قانونی به مراجع قانونی ارجاع شده است.
جمالیان ضمن تسلیت به خانواده متوفی و عذرخواهی از اشتباه پزشکی رخ داده، اظهار کرد: علیرغم گذشت خانواده متوفی از شکایت در خصوص این پرونده، این قصور از سوی مسئولین دانشگاه علوم پزشکی اراک و تیم مدیریتی این مرکز پیگیری خواهد شد و به محض بررسی در مراجع ذیصلاح و اعلام نظر قطعی، مراتب به اطلاع خانواده متوفی و عموم هموطنان خواهد رسید.
پزشک خاطی تا اطلاع ثانوی از فعالیت پزشکی منع شده است
رییس مرکز آموزشی درمانی حضرت ولی عصر (عج) اراک بیان کرد: اگر بیمار و همراهان به هر دلیل از شکایت خودداری کنند، تیم مدیریتی تمامی مراکز و بیمارستان ها، در کمیته های متفاوت نظیر کمیته مرگ و میر و کمیته حاکمیت بالینی، پرونده های پزشکی را بررسی و در صورت محرز شدن یا احتمال قصور پزشکی به عنوان مدعی العموم به مراجع ذیصلاح اعلام می نماید.
گفتنی است متوفی فردی ۷۴ ساله با سابقه آلزایمر، تشنج و سکته مغزی است که به دنبال سقوط در منزل و شکستگی استخوان ران سمت چپ به مرکز آموزشی درمانی حضرت ولی عصر (عج) مراجعه و تحت عمل جراحی قرار گرفته بود که در بررسی های اولیه علیرغم بروز تخلف پزشکی علت اولیه مرگ وی مشکلات قلبی و عروقی بوده است.
پس از اعلام این خبر، ظهر امروز، حسن طاهر احمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک این خبر را تایید و از خانواده این متوفی عذر خواهی کرد.
وی اعلام کرد که پزشک خاطی تا اطلاع ثانوی از فعالیت پزشکی منع شده است.
اما نکته قابل توجه در این جریان عدم نظارت درست بر روند درمان بیماران است چه اینکه اگر این بیمار به درستی پذیرش می شد و پزشکی با مهارت های لازم وی را معاینه می کرد شاید الان هنوز زنده بود و تنها درد شکستگی پای چپش را می کشید.
مطمئنا از این دست اتفاقات نادر در بیمارستان های اراک اولین و آخرین بار نیست اما باید دید چند بیمار باید جان خود را از دست بدهند تا بیمارستان به حداقل های استاندارد خود نزدیک شود؟! آیا این بیمارستان برنامه ای برای جذب پزشک حاذق را دارد؟