نورا… بهرامی دبیر کمیسیون ماده صد شهرداری کردکوی طی ارسال مطلبی به بیان تخلفات مورد بررسی در کمیسیون ماده صد قانون شهرداریها پرداخت.

به گزارش کناره به نقل از رادکانا، نورا… بهرامی دبیر کمیسیون ماده صد شهرداری کردکوی طی ارسال مطلبی به این پایگاه خبری به بیان تخلفات مورد بررسی در کمیسیون ماده صد قانون شهرداریها پرداخت.

21

تخلف احداث بنای بدون پروانه: ماده 100 ق . ش مالکیت اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم آن را ملزم به اخذ پروانه قبل از هر اقدام عمرانی یا تفکیک اراضی و شروع به ساختمان از شهرداری کرده است و ضمانت اجرای عدم چنین امری جلوگیری از عملیات ساختمانی توسط شهرداری و ارجاع امر به کمسیون م 100 می باشد.

در مورد تخلف احداث بنا بدون پروانه در حریم یا محدوده شهر نسبت به ساختمانهایی که پروانه ساختمان آنها بعد از تاریخ تصویب نقشه جامع شهر صادر شده بنا به تقاضای شهرداری موضوع در کمسیون هایی مرکب از نماینده وزارت کشور به انتخاب وزیر کشور یکی از قضات دادگستری به انتخاب وزیر دادگستری و یکی از اعضای انجمن شهر به انتخاب انجمن « شورای اسلامی شهر » مطرح می شود.

کمسیون موضوع را با حضور نماینده شهرداری که بدون حق رای برای ادای توضیح شرکت می کند و با توجه به لایحه کتبی ذی نفع در صورت وصول برای ظرف مدت یک ماه تصمیم مقتضی بر حسب مورد اتخاذ می کند، تخلف احداث بنای بدون پروانه موارد ذیل می باشد:

1– تخریب: حکم تخریب مستفاد از صدور تبصره یک ماده 100 ق. ش در صورتی صادر می شود که مخالف اصول شهرسازی ، فنی ، بهداشتی باشد.

2اخذ جریمه: مستفاد از تبصره 4 ماده 100 ق .ش در صورتی که اصول فنی بهداشتی و شهرسازی رعایت شده باشد که در این صورت کمسیون می توان با صدور رای بر اخذ جریمه به ازاء هر متر مربع بنای بدون مجوز یک دهم ارزش معاملاتی ساختمان یا یک پنجم ارزش سرقفلی ساختمان در صورتی که ساختمان ارزش سرقفلی داشته باشد هر کدام که مبلغ آن بیشتر است از ذی نفع ، بلامانع بودن صدور برگ پایان ساختمان را به شهرداری اعلام نماید .

3 – تخلف تراکم اضافی: تخلف تراکم اضافی که عبارت است از اضافه بنا زائد بر مساحت زیر بنای مندرج در پروانه ساختمانی از سوی مالک ، یکی دیگر از انواع تخلفات داخل در صلاحیت کمسیون م 100 قانون شهرداری می باشد.

کمسیون در مورد این نوع از تخلف دو نوع حکم می تواند صادر کند که عبارت است از :

الف- تخریب : در صورتی که رعایت اصول فنی شهرسازی و بهداشتی نشده باشد. 

ب – در صورتی کمسیون حکم به پرداخت جریمه دهد و ذی نفع از پرداخت جریمه « پس از تقاضای شهرداری مبنی بر وصول جریمه از ذی نفع » خود داری کند . در این دو مورد کمسیون مکلف به صدور حکم تخریب می باشد. 

پ-رای به اخذ جریمه :کمسیون می تواند در صورت عدم ضرورت قطع اضافه بنا رای به اخذ جریمه علیه ذی نفع بدهد .

4 – تخلف مربوط به عدم احداث پارکینگ و یا غیر قابل استفاده بودن پارکینگ: این نوع از تخلف زمانی محقق می گردد که احداث پارکینگ با توجه به مشخصات مندرج در پروانه و نقشه ها و ضوابط شهرداری محل الزامی باشد ولی مالک ساختمان از احداث پارکینگ خودداری نماید و ابتدا به ساکن پارکینگ را احداث نکند و یا اینکه پارکینگ را به صورتی که امکان اصلاح چنین تخلفی وجود داشته باشد حکم به اصلاح همراه اخذ جریمه می دهد و در صورتی که اصلاح آن ممکن نباشد و کمسیون می تواند باتوجه به موقعیت محلی و نوع استفاده از فضای پارکینگ رای به اخذ جریمه ای که حداقل یکی برابر و حداکثر دو برابر ارزش معاملاتی ساختمان برای هر متر مربع فضای از بین رفته پارکینگ باشد ، صادر نماید « مساحت هر پارکینگ با احتساب گردش 25 متر مربع می باشد »جهت یادآوری متعرض این نکته می شویم که اگر تخلف عدم احداث پارکینگ از لحاظ اصول شهرسازی یا فنی یا بهداشتی رعایت نشده باشد حکم تخریب در آن مورد الزامی است .

5 – تجاوز به معابر شهر : در مورد تجاوز تخلف تجاوز به معابر شهر باید بگوییم که منظور قانون گذار عدم عقب نشینی مالک خود بوده و واژه تجاوز از باب تسامح و تساهل بوده است . چرا که تجاوز به معابر شهر مشمول عناوین کیفری چون تعرف عدوانی موضوع 6904 ق. م. 1 می شود .

مالکین تخلف تجاوز به معابر شهر مذکور در تبصره 6 م 100 ق .ش زمانی تحقق پیدا می کند که مالک بنا در هنگام نوسازی بر خلاف پروانه و یا بدون پروانه و با عدم رعایت برهای اصلاحی مصوب شهرداری و مراجع مربوطه را شروع به ساختن ملک جدید کنند و یا به نحوی از آنجا تجاوزی به ملک سابق خود و ملک فعلی شهرداری انجام دهند. در حقیقت شخصی که تحت عنوان تجاوز به معابر شهر متخلف شناخته شود .

در ابتدا به ساکن مالک می باشد و حقیقتا تجاوزی به ملک دیگری انجام نمی ده و فی الواقع تجاوز به ملک سابق خود انجام داده : ولی در اثر گذشت زمان ملک مزبور تماما یا بعضا در طرحهای مصوب شهرداری و مراجع مربوطه واقع گردیده حال اگر مالک ملک قصد نوسازی یا تجدید بنا کرد باید بر اساس چنین طرحی ساخت کند و اگر خلاف آن ساخت کند بدون علم به اینکه ملک مزبور تمامایا بعضا مشمول تخلف تجاوز به معابر می گردد که در این صورت شهرداری مکلف است از ادامه عملیات جلوگیری کند. و طرح دعوا در کمسیون نماید . با حضور 3 عضو خود رسمی پس از آنکه جلسه رسمی گردید پرونده مطروحه بررسی و توضیحات شفاهی از نماینده شهرداری اخذ و لایحه دفاعیه ذی نفع در صورت وصول قرائت می گردد و در صورتی که مشکلی برای رسیدگی وجود نداشته باشد معمولا در همان جلسه نسبت به صدور رای و امضای آن بوسیله اعضای اقدام می شود .

پس از صدور رای ظرف مدت 10 روز نسبت به ان رای اعتراض نمایند مرجع رسیدگی به این اعتراض کمسیون دیگر ماده صد معروف به کمسیون تجدید نظر م 100 خواهد بود که اعضای ان غیر از افرادی می باشند که در صدور رای قبلی شرکت داشته اند نحوه رسیدگی این کمسیون پس از رسیدگی مبادرت به صدور رای می نماید و این رای یا در تائید رای کمسیون بدوی می باشد و یا اینکه بر خلاف رای کمسیون بدوی می باشد.

آرای قطعیت یافته از کمسیون م 100 قابل شکایت در دیوان عدالت اداری توسط هر ذی نفعی به غیر از شهرداری می باشد . بنابراین آرای صادره از کمسیون بدوی م 100 ق. ش بعد از گذشت مهلت 10 روز و عدم اعتراض در کمسیون تجدید نظر م 100 قابل شکایت در دیوان عدالت اداری می باشد کمااینکه آرای صادره از کمسیون تجدید نظر م 100 قابل شکایت در دیوان عدالت می باشد .

تبصره 7 ماده 100- هرگاه مهندس ناظر بر خلاف واقع گواهی نماید و یا تخلف را به موقع به شهرداری اعلام نکند و موضوع منتهی به طرح در کمیسیون مندرج در تبصره (1)ماده (100)قانون شهرداری و صدور رأی بر جریمه یا تخریب ساختمان گردد شهرداری مکلف است مراتب را به نظام معماری و ساختمانی منعکس نماید.

شورای انتظامی نظام مذکور موظف است مهندس ناظر را در صورت ثبوت تقصیر برابر قانون نظام معماری و ساختمانی حسب مورد با توجه به اهمیت موضوع به 6 ماه تا سه سال محرومیت از کار محکوم نماید.

در مواردی که شهرداری مکلف به جلوگیری از عملیات ساختمانی است و دستور شهرداری اجراء نشود می تواند با استفاده از مأموران اجرائیات خود و در صورت لزوم مأموران انتظامی برای متوقف ساختن عملیات ساختمانی اقدام نماید.

نویسنده: نورا… بهرامی – دبیر کمیسیون ماده صد شهرداری کردکوی

دیدگاه‌ها   

+1 #4 مهندس برق 1394-05-17 20:15
به نقل از مهندس معمار:
جناب آقای مهندس برق
البته اگه واقعا مهندس برق باشی و تازه مدرک شما هم از یه دانشگاه دولتی معتبر باشه. به لحاظ رعایت مقررات ساخت و ساز ایران یکی از عقب افتاده ترین و کشور هاست. مقدار جریمه در کشورهای دیگر صد ها برابر این است و به همین خاطر در ژاپن در زلزله 8 ریشتری کسی آسیب نمیبیند ولی در ایران با زلزله 6 ریشتری 40000 نفر آدم میمیرند. باید مجرای بریا رعایت ضوابط وجود داشته باشد.



جناب مهندس اصلا این قضیه هیچ ربطی به مدرک و این مختص کدوم دانشگاه باشه نداره . نظام مهندسی فقط یک مهر شده و دریافت کلی پول به خاطر همین مهر الکی
طرف اصلا ادرس ساختمون رو نمیدونه فقط براش مهمه که زودتر حق الزحمه اش به حسابش بره
شهرداری هم همین مهر براش مهمه
برادر من ما قرن هاست که از جوامع اروپایی عقبیم
تعرفه جریمه شان دیگه بماند
نقل قول کردن
-9 #3 مهندس معمار 1394-05-17 12:06
جناب آقای مهندس برق
البته اگه واقعا مهندس برق باشی و تازه مدرک شما هم از یه دانشگاه دولتی معتبر باشه. به لحاظ رعایت مقررات ساخت و ساز ایران یکی از عقب افتاده ترین و کشور هاست. مقدار جریمه در کشورهای دیگر صد ها برابر این است و به همین خاطر در ژاپن در زلزله 8 ریشتری کسی آسیب نمیبیند ولی در ایران با زلزله 6 ریشتری 40000 نفر آدم میمیرند. باید مجرای بریا رعایت ضوابط وجود داشته باشد.
نقل قول کردن
-3 #2 مهندس برق 1394-05-12 09:49
خود شهرداری که یهویی میاد و دست روی زمینی میذاره که صاحب داره و چندین و چند سال توی ایران نیست و میخواد زمین رو تصاحب کنه مشمول هیچ قانونی نیست ؟

اون وقت اگه یه نفر توی خونه ی خودش به قول شهرداری اگه حتی یه متر خلافی داشته باشه باید به شهرداری جوابگو باشه و پول بده

کجای دین خدا چنین چیزی وجود داره

اصلا به شهرداری چه ربطی داره که طرف مثلا توی خونه ی خودش نه بیرون از خونه که برای دیگران مزاحمت ایجاد کنه بخواد دو متر دیوار بکشه یا به هر دلیل موجه و مثلا غیر موجه البته به قول شهرداری باید از شهرداری اجازه بگیره

طرف زمین میخره 30 میلیون 10 میلیون هم باید به شهرداری بده که چی بشه

به نظرتون این درسته ؟

از قانون و تبصره هم چیزی نگید که گوشم پره
نقل قول کردن
+2 #1 ممدی 1394-05-12 04:56
ضمن عرض خسته نباشید خدمت جناب اقای مهندس بهرامی و دکتر شمالی در کمیسیون ماده100 فقط برای ساختمان اشخاص عادی یا همه میباشد ؟یعنی خودشهرداری در سطح شهر اقدام به احداث ساختمان اداری اتش نشانی عمرانی و غیره بدون مجوز اقدام میکند ایا مشمول کمیسیون میباشد یا خیر ؟و مسئول رسیدگی به تخلفات ساختمانی شهرداری چه ارگانیست؟
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار