خلیج گرگان چشم به راه است؛ چشم به راه اعتبار و اراده مسوولان استان گلستان تا بلکه به سرنوشت دریاچه ارومیه نیز ختم نشود.

 

به گزارش کناره ، بارش‌های کم‌سابقه چندماه اخیر در استان گلستان با وجود اینکه خسارت‌هایی که به بار آورد اما این نوید را به مردم می‌داد که حال امروز خلیج گرگان باید بهتر از دیروز باشد.

کانال «خوزین» یکی از دو مسیر ارتباطی دریای خزر به خلیج گرگان است در سال‌های دور از این مسیر شناورهای کوچک و بزرگ تردد می‌کردند اما اکنون به دلیل پسروی آب در خلیج گرگان کاملا مسدود شده است.

طرح ملی خلیج گرگان از سال 1393 آغاز شد و براساس این طرح قرار است 2 برنامه مهم اعم از «لایروبی کانال‌های چاپقلی و خوزینی» و «جلوگیری از ورود آلاینده‌ها از بالادست به خلیج گرگان» برای نجات این خلیج اجرایی شود.

ظاهرا برای نجات خلیج گرگان اعتباری نیست و برای جلوگیری از ورود آلاینده‌های شهری، صنعتی و کشاورزی هم اراده ‌ای وجود ندارد.

* وقتی که به خلیج گرگان نگاه می‌کنم از وضعیتی که این خلیج دارد خجالت می‌کشم

یکی از شهروندان گلستانی که در محدوده خلیج گرگان زندگی می‌کند در گفت و گو با خبرنگار فارس در گرگان گفت: وقتی که به خلیج گرگان نگاه می‌کنم خودم خجالت می‌کشم از وضعیتی که این خلیج دارد.

این شهروند ادامه داد: مسوولان واقعا باید پای کار بیایند وگرنه باید نظاره‌گر از بین رفتن خلیجی که روزی بسیار زیبا بود، باشیم.

* برای نجات خلیج گرگان به دو راهکار رسیدیم

استاندار گلستان درخصوص نجات خلیج گرگان گفت: برای نجات خلیج گرگان به دو راهکار رسیدیم که امیدواریم طی دو الی سه هفته آتی با سازمان محیط زیست از دو راهکار پیشنهاد شده به یک راهکار به جمع‌بندی برسیم.

هادی حق‌شناس هدف از ارائه راهکارها را نجات خلیج گرگان عنوان کرد و افزود: هدف ما از ارائه راهکارها نجات خلیج گرگان است که احیای این خلیج به جذب گردشگر و غیره نیز کمک خواهد کرد.

* خروجی پساب منازل و زه‌آب‌های کشاورزی بر روی کیفیت آب خلیج گرگان اثر نامطلوبی گذاشته است

مدیرکل محیط زیست استان گلستان ابراز کرد: سکونتگاه‌های شهری و روستایی در حاشیه خلیج گرگان و تالاب قرار گرفتند و خروجی پساب آنها و زه‌آب‌های کشاورزی بر روی کیفیت آب خلیج گرگان اثر نامطلوبی گذاشته است.

محمدرضا کنعانی خاطرنشان کرد: ورود آلاینده‌ها و پساب‌های منازل به خلیج گرگان یکی از عوامل مهمی است که باعث نابودی خلیج گرگان می‌شود.

*پیش‌بینی اعتبارات ما برای نجات خلیج گرگان 50 میلیارد تومان بود/ اختصاص 5 میلیارد تومان اعتبار برای نجات خلیج گرگان

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گلستان اظهار کرد: آقای نوبخت اعتباری بالغ بر 5 میلیارد تومان را برای خلیج گرگان در نظر گرفتند ولی پیش‌بینی‌ها بر 50 میلیارد تومان بود و هزینه اعتباری که آقای نوبخت برای خلیج گرگان اختصاص دادند برای اطلاعات این خلیج بود.

الله‌یار صمدی تصریح کرد: مطالعات ما نشان می‌دهد که اگر کانالی به عرض 200 متر، به عمق 2.5 متر و به طول 8 هزار و 800 متر ایجاد کنیم بیش از 750 هزار متر گل و لای را از بستر «چاپقلی» برداشت کنیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، سال‌ها گذشت و مطالعات انجام شد اما اقدام عملی برای نجات خلیج گرگان انجام نشد برای رفع این مشکل باید وارد میدان شد و اقدامی جهادی کرد تا پس از چند دهه خلیج گرگان به آغوش دریا برسد./فارس

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار