با وجود تذکرات فراوان رسانه‌ها و انتقال نگرانی‌های مظلوم‌ترین قشر جامعه به دولتمردان، هیچ اقدامی در راستای خرید تضمینی یا فراهم کردن تمهیدات لازم برای رفع دغدغه باغداران در صورت تکرار تراژدی سال قبل، از سوی دستگاه‌های متولی صورت نگرفته است.

 به گزارش کناره ،  آبان ۹۶ از راه رسید؛ اما زردی یخبندان زمستان ۹۵ هنوز از رخسار باغداران و کشاورزان غرب گلستان رخت بر نبسته است.

صحنه‌های تلخی بود. درماندگی و عجز باغدارانی که هنوز هزینه‌های کود و سم و نیروی انسانی برای به ثمر نشستن باغ‌های خود را پرداخت نکرده بودند؛ که ناگاه روح ویرانگر طبیعت، شمشیر نامهربانی از نیام برکشید و بر قامت رنجور صاحبان دست‌های پینه‌بسته فرود آورد.

حاصل دسترنج یکساله باغداران با انبوهی از چاله چوله‌های زندگی اسیر قهر سرمای مرگبار شد؛ اما آنچه بیش از سرمای زمستانی، روح و روان روستائیان را آزار می‌داد؛ فقدان صنایع تبدیلی کشاورزی برای تحویل ته‌مانده داشته‌های کشاورزان در استان گلستان بود که باغداران را مجاب کرده بود تا مرکبات نیمه یخ‌زده را به کارخانجات صنایع تبدیلی در ارومیه و جیرفت انتقال دهند که غمنامه آنچه در دیار غربت بر صاحبان پرتقال‌های نیمه جان رفته است؛ سوزناک‌تر از یخبندان زمستان  است که در این مقال، مجال پرداختن به آن از حوصله نگارنده و آن جناب خارج است.

چند صباحی تا آغاز برداشت مرکبات از باغ‌های نیمه جان باقی مانده است و با وجود تذکرات فراوان رسانه‌ها و انتقال نگرانی‌های مظلوم‌ترین قشر جامعه به دولتمردان، هیچ اقدامی در راستای خرید تضمینی یا فراهم نمودن تمهیدات لازم برای رفع دغدغه باغداران در صورت تکرار تراژدی سال قبل، از سوی دستگاه‌های متولی صورت نگرفته است.

اگر چه ایجاد صنایع مرتبط با تبدیل مرکبات در استان گلستان نیازمند ورود بخش خصوصی و حمایت ویژه دولت است اما ضروری است تا دیر نشده، تدبیری اندیشیده شود.

 

یادداشت: اسماعیل البرزی

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار