قائم مقام و رئیس برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت : بیش از 70% در آمد استان گلستان به طور مستقیم و غیر مستقیم به بخش کشاورزی وابسطه است.

به گزارش کناره ، حسین کاویانی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی گلستان در جلسه شورای اداری شهرستان بندرگز اظهار داشت : بخش کشاورزی یکی از بخش های مهم و موثر در توسعه اقتصادی استان گلستان است به طوری که در سال جاری بالغ بر 4 میلیون 400 هزار تن میزان محصولات کشاورزی استان بود که 6800 میلیارد تومان ارزش این محصولات بوده است.

کاویانی گفت : بیش از 70% در آمد استان گلستان به طور مستقیم و غیر مستقیم به بخش کشاورزی وابسطه است،

وی ادامه داد : این بخش نیز مانند بخش های دیگر با مشکلات و خسارات احتمالی  از قبیل برف و سرما یخبندان و یا خشکسالی و قیمت پایین رو به رو است .

کاویانی با اشاره خسارت کشاورزان استان در برف زود هنگام اخیر گفت : از اول آذرماه سال جاری و سرمای زودرس بیش از 252 میلیارد تومان خسارات به بخش کشاورزی وارد شود که از این میزان ، 192 میلیارد در بخش باغ  و بقیه در بخش زراعی اتفاق افتاده است.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی گلستان در خصوص سطح زیر کشت باغات گلستان گفت :  6500 هکتار باغات مرکبات در گلستان وجود دارد که 120 هزار تن سالانه محصولات در گلستان برداشت می شود  و خسارات برف و یخبندان در برخی نقاط استان به غیر از محصولات حتی درختان را هم خشک کرده است.

وی در خصوص سطح زیر کشت باغات بندرگز قطب مرکبات گلستان اظهرا داشت : در بندرگز 2800 هکتار مرکبات، 40 هکتار کیوی و 35 هکتار زیتون موجود می باشد ،بیشترین خسارات برف و یخبندان به شهرستان بندرگز وارد شده است.

وی افزود : با توجه به اینکه 105 میلیارد تومان به خسارات باغداران گلستانی تخصیص شد ولی اعتبارات هنوز دریافت نشده که اقدامات را انجام دهیم.

وی در پایان با اشاره به خرید مرکبات درجه از باغداران گلستانی گفت : تا کنون 5600 تن مرکبا ت درجه 3 از باغداران گلستانی  در مرحله اول دریافت شد و مرحله دوم خرید از سه شنبه آغاز می شود.

رجائی مسئول تعاون روستایی استان گلستان نیز در جلسه شورای اداری بندرگز گفت : خریدمرکبات درجه 3 استان گلستان از 8 دیماه سال جاری شروه و حدود 12 روز ادامه پیدا کرد،

با اشاره به مشکلات اصلی خریداری مرکبات و تاخیر در کار دریافت محصولات  گفت: به علت اینکه در استان گلستان و استان های همجوار صنایع تبدیلی نداشتیم ، مجبورا محصولات را به یک کارخانه ای دراستان اردبیل ارسال کردیم ، حجم زیادی از مرکبات از گلستان و مازندران به این کارخانه ارسال میشد و متاسفانه ارسال خارج از ظرفیت از استان مازندران کمی مشکل ایجاد کرد ، خوشبختانه ظرف دو سه روز گذشته با پیگیری هایی که انجام شد 4 کارخانه در ارومیه پای کار آمدند و بارهای مرکبات تا آخر امروز دوشنبه خالی می شود ، همچنین نشست هایی نیز در داخل استان با سردخانه داران که هماهنگ می شود و آدرس آنها به کشاورزان داده خواهد شد که سردخانه های استان نیز مرکبات را دریافت کنند.

رجایی در خصوص شایعاتی که در خصوص افت محصولات در کارخانه زده خواهد شد گفت: ما تا کنون گزارشی ازکاهش قیمت محصولات مبنی بر افت نداریم ، و صحبت ها و اخبار مربوطه غیر مستند است.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار