هزاران سال از یک واقعه عظیم می گذرد واقعه ای که 13قرن پیش در کنار رود فرات رویداد،نبردی میان حق و باطل،ایستادگی مظلومانه و عظیمی چون کربلا از آن زمان تا کنون سر فصل دلداگی آزادگان جهان به خصوص مسلمانان ایرانی بوده است.
به گزارش کناره ، این حادثه زمینه ساز جوش و خروش فرهنگها ی مختلف و شکل گیری آیین های عزاداری به فراخور فرهنگ و شیوه های مرسوم هر منطقه در استان گلستان هم با تنوع قومی آیین های مختلفی برگزار می شود.
اینجا مسجد باغو روستایی در 10 کیلومتری بندرگز واقع در غرب گلستان اهالی این روستا مثل دیگر مردمان این مرز بوم عزادار حسین (ع) و یارانش هستند.
سید شجاع حسینی مداح 92 ساله و مردی است که از سن 9سالگی روضه خوانی برای اباعبدالله را آغاز کرده است،از حاج شجاع امسال در اجلاسیه پیر غلامان امام حسین که در هرمزگان برگزار شد به عنوان پیر غلام گلستان قدر دانی شد.
عزیزالله البرزی هم مداح گلستانی در این شبها مانند دیگر عاشقان امام حسین با مداحی زبان محلی خودش از سختی ها و مصائب و نقش سرنوشت سازی حضرت زینب در کربلا و حفظ این قیام عظیم می گوید.
دلداگی به امام حسین (ع)جا و مکان نمی شناسد،محرم که می آید هر مکان و هر زمان مجلس اقامه عزا می شود.
مهران روشناسان معلم 28 ساله دبستان شکرالله یزدی شهرستان کردکوی عاشق دلداده ای است که در این ایام قبل از شروع کلاس از مصایب امام شهیدان می گوید.
شور حسینی نسل به نسل در حال انتقال و وقتی سخن از عشق به حسین به میان بیاد هرکس با هر فرهنگ و زبان مادری خود در عزای سالار شهیدان سهم بیشتری ایفا می کند.
سید حسن نوجوان 13 ساله بندرگزی که به همراه دوستانش در هیئت بین الحرمین و انصارالحسین با برپایی عزای سیدالشهدا عشق و ارادتش رو به ارباب عرضه می کند.
در عاشورا همه چیز عامل پیوند می شود بخصوص اشعاری که از دل بر می خیزند با زبان های مختلف جاری می شوند اینجاست که در می یابیم عاشورا یک واقعه الهی فرهنگ ساز است.
آیین های عزاداری محرم شاید در نگاه اول از شهری به شهر دیگر متفاوت به نظر برسد اما همه ی این آیین ها نقطه اشتراکی دارند همنوایی با حماسه عاشورا و همدردی با وقایع کربلا