سرپرست اداره بهزیستی شهرستان بندرگز گفت : سه قلوهای خبرساز بندرگزی تحت پوشش بهزیستی قرار دارند و بهزیستی در حال پیگری وضعیت خانواده رمضانی و امثال آنان می باشد.

 به گزارش کناره ، خانم آسیه جعفری رئیس اداره بهزیستی شهرستان بندرگز در مصاحبه با خبرنگار کناره اظهار داشت :  8 سه قلو و یک 4 قلو تحت پوشش بهزیستی شهرستان بندرگز قرار دارند و تا دو سالگی کودکان این اداره خدماتی به خانواده آنان ارائه می دهد.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان بندرگزبا اشاره به خدمات این اداره به خانواده های چندقلوها  افزود :  حمایت بهزیستی از دو قلو به بالاتر را شامل میشود و خدماتی که به آنها ارائه می گردد برای نوزادان زیر دوسال شامل شیرخشک به تعداد 8-12 در ماه برای هر بچه،حق پرستاری ماهانه برای هر بچه 54000 تومان و ... می باشد که این خدمات نیز بستگی به وضعیت انبار و مالی اداره بهزیستی است و ممکن از چند ماهی قطع گردد.

لازم به ذکر است که از شهریور ماه سهمیه شیر خشک قطع شده است و چیزی برای توزیع فرستاده نشده .

خانم جعفری تصریح کرد : ادراه بهزیستی توان ساخت کامل مسکن برای چندقلو ها را ندارد ولی  در ساخت مسکن با ارائه خدماتی چون  وام های  بلاعوض ، ساختن قسمتی از ساختمان  ویا معرفی به بانکها برای وام به آنها کمک می رساند.

وی در خصوص ایجاد اشتغال برای افراد تحت پوشش گفت : اداره بهزیستی برای اشتغال افراد تحت پوشش به  شرکت و کارخانه سفارش می کند و برای افراد تحت پوششی که دارای مدرک و یا گواهینامه از فنی و حرفه ای باشند با معرفی به بانک وام اشتغال به آنها تعلق میگیرد و پیگیری لازم آنجام میشود که حتما دست به کاری بزنند و کسب درآمد کنند، آقای رمضانی پدر سه قلوهای خبرساز بندرگزی ، مدرک فنی ارائه کرده که که این روزها در حال پیگیری وام ایشان نیز هستیم.

سرپرست اداره بهزیستی بندرگز در خصوص وضعیت بیمه درمانی چندقلوها گفت : چند قلو ها زیر نظر بیمه درمانی بهزیستی نیستند چون سهمیه ای برای چند قلوها در نظر گرفته نشده است.

یکی از مشکلات پدر سه قلوهای خبرساز بندرگزی هزینه های بالای ویزیت و درمان کودکانش بوده که بیشترین سهم در هزینه های روزمره انان را شامل می شد

با توجه تاکید مسئولان کشوری  بر فرزند آوری بیشتر،  امیدواریم  برای خانواده های چندقلو علاوه بر حل مشکلات آنان خدمات چشم گیری ارائه دهند،

این درحالی است که مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان نیز از ارائه  لایحه حمایت از خانواده‌های چندقلوها به مجلس از سوی بهزیستی  خبرداده ، که همچنان به نتیجه نرسیده است.

 

به گزارش فارس؛ سیاست‌های تشویقی افزایش جمعیت کشورهای مختلف جهان

در حالی بر سیاست افزایش جمعیت در کشور تأکید می‌شود که هنوز سیاست‌های تشویقی مشخصی در این مسیر ایجاد نشده است و خانواده هایی نیز که به این ترتیب صاحب چند فرزند می‌شوند باید با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم کنند.

اما خالی از لطف نیست نیم نگاهی به سیاست‌های تشویقی سایر کشورها در راستای افزایش جمعیت داشته باشیم و ببینیم سیاستمداران سایر کشورها چه برنامه‌هایی را برای افزایش جمعیت کشورشاندر دستور کار خود قرار داده‌اند.

* روسیه: خانه‌ای برای فرزند سوم

جمعیت کشور روسیه 143 میلیون نفر و رشد جمعیت آن منفی است. بعد از روی کار آمدن پوتین در کشور روسیه سیاست‌های تشویقی برای افزایش جمعیت بیش از پیش قوت گرفت. خانواده‌هایی که دارای فرزند می‌شوند از پرداخت ماهیانه تا سقف معینی معاف می‌شوند و مورد حمایت‌های مالی برای تربیت و رشد فرزندشان قرار می‌گیرند. دولت این کشور برای فرزند اول 15 هزار دلار و برای تولد فرزند سوم یک خانه به پدر و مادر نوزاد هدیه می‌دهد. همچنین مادری که دارای فرزند می‌شود می‌تواند9 هزار و 600 دلار کمک هزینه دریافت کند.

* ژاپن: خوشبختی با کودوموتیت

ژاپن یکی از پیرترین کشور‌های جهان است که نرخ رشد جمعیت آن 0.03- درصد است. به گفته کارشناسان اگر این روال ادامه داشته باشد. در سال 3011 دیگر در ژاپن کودک زیر 15 سالی وجود ندارد. برای همین برای بهبود وضعیت هرم جمعیتی در این کشور، قانونی به نام « کودوموتیت» وضع شد که طبق این قانون، خانواده‌هایی که فرزند تا سن 15 سال دارند ماهانه تا 13 هزار ین کمک مالی دریافت می‌کنند. همچنین پدر و مادر یک به یک می‌توانند با دریافت نصف حقوق خود تا سقف تعیین شده به مرخصی بروند و این درحالی است که بعد از آن می‌توانند بدون هیچ تغییر به کار قبلی خود بازگردند.

* فرانسه: سالی 1000 یورو و البته سبد کالا

جمعیت کشور فرانسه حالا از مرز 67 میلیون گذشته است و میزان موالید آن بیشتر از باقی کشور‌های اروپایی است. در فرانسه نرخ باروری به ازای هر زن 2.08 است. با این حال دولت فرانسه امکانات رفاهی زیادی را برای بچه‌دار شدن خانواده‌ها در نظر گرفته است. مادران فرانسوی درصورت بچه دار شدن 16 هفته مرخصی با حقوق و مزایای کامل دارند.

پس از این دوره والدین می‌توانند به مرخصی سه ساله و بدون حقوق بروند و بعد از آن بدون هیچ محدودیتی به شغل قبلی‌شان بازگردند. در فرانسه خانواده ها در صورت داشتن فرزند سوم مبلغ یک‌هزار یورو دریافت می‌کنند. همچنین دولت تضمین می‌کند که از خانواده برای تامین مخارج فرزندان از سنین کودکی برای پیش دبستانی تا مدرسه و دانشگاه حمایت مالی کنند. اگر خانواده‌ها برای تولد فرزندشان خدمتکار استخدام کنند، دولت بخشی از این هزینه را می‌پردازد. از دیگر سیاست‌های افزایش جمعیت در کشور فرانسه می‌توان به اختصاص سبد کالا و کاهش مالیات اشاره کرد.

* ایرلند: تا 1422 یورو حقوق ماهیانه

ایرلند کشوری 4 میلیون نفر است که با نرخ رشد جمعیت 2.25 درصدی و نرخ موالید 2.02 فرزند به ازای هر زن در شمال غرب اروپا قرار دارد. از سیاست‌های جمعیتی این کشور می‌توان به اختصاص حقوق ماهیانه به والدین براساس تعداد فرزندان اشاره کرد که به برای تک فرزند 150 یورو، دو فرزند 300 یورو، سه فرزند 487 یورو، چهار فرزند 671 یورو، پنج فرزند 861 یورو، شش فرزند 1048 یورو، هفت فرزند 1235 یورو و هشت فرزند 1422 یورو است. البته این مقدار به فرزندان زیر 16 سال و یا 19 سالی که به صورت تمام وقت تحصیل می‌کنند تعلق می‌گیرد.

* سوئد:ماهی 21 میلیون تومان برای فرزند چهارم

کشور سوئد کشور کم جمعیتی است که نرخ باروری به ازای هر زن در آن در حدود 1.67 نفر است. در این کشور مرخصی والدین 15 ماه است و آنها اجازه دارند بعد از این مدت تا 8 سالگی کودکشان به طور متناوب مرخصی بگیرند و در زمان مرخصی، 80 درصد حقوق خود معادل 480 روز کاری بهره مند شوند. همچنین خانواده‌هایی که بعد از 30 ماه برای فرزند بعدی اقدام می‌کنند، از امکانات ویژه‌ای برخوردار می‌شوند. دولت سوئد به ازای هر کودکی که متولد می‌شود تا سن 16 سالگی کمک هزینه مشخص و بلاعوضی به خانواده پرداخت می‌کند.

میزان این مبلغ ماهیانه برای یک کودک در حدود یک هزار و 50 کرون، دو کودک 2 هزار و 200 کرون، سه کودک 3 هزار و 600 ‌کرون و چهار کودک 5 هزار و 500 کرون (حدود 21 میلیون تومان) تعیین شده است.

* آلمان: وزارت خانواده و 14 ماه مرخصی

زنگ هشدار جمعیتی در آلمان خیلی وقت است که به صدا در آمده، از این رو آلمان دروازه‌های کشورش را رو به مهاجرین باز کرده تا بتواند اقتصادش را روی پا نگهدارد. چند سال پیش که میانگین تعداد بچه‌های خانواده در این کشور به 1.3 فرزند برای هرخانوادهرسید. آنگلا مرکل صدراعظم آلمان حقوق قابل ملاحظه‌ای را برای مادرانی خودشان مسئولیت مراقبت از فرزندشان را برعهده می‌گیرند در نظر گرفت. همچینی وزیر امور خانواده آلمان چندی قبل دنبال طرحی بود که به پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها اجازه دهد برای نگهداری از نوه‌هایشان مرخصی بدون حقوق بگیرند و در خانه بمانند.

همچنین پدر و مادر می‌توانند تا 14 ماه به مرخصی بروند و بعد از آن بدون هیچ مشکلی به شغلشان بازگردند. دولت آلمان برای افزایش نسل، به مهاجرانی که فرزندشان تا 17 سالگی در این کشور تحصیل کرده‌است کمک هزینه‌های تحصیلی پرداخت نماید و با سبد‌های حمایتی خود به این خانواده ها کمک مالی کند.

* انگلستان: 3 سال مرخصی با حقوق برای مادران

این کشور جمعیتی 53 میلیونی دارد و میانگین موالید به ازای هر زن در آن 1.9 نفر است. از سیاست‌های این کشور در راستای افزایش جمعیت، اختصاص 52 هفته مرخصی زایمان برای زنان که 39 هفته آن با حقوق است به این صورت که 6 هفته اول مرخصی با 90 درصد حقوق است و مابقی آن حداقل دستمزد برای پرداخت است. در انگلستان برای خانواده‌ دارای فرزند حقوق هفتگی در نظر گرفته شده که فرزند اول 20.3 پوند و برای هر فرزند اضافه‌تر 13.4 پوند پرداخت می‌شود.

* نروژ: بچه دارها در اولویت خدمات

این کشور با جمعیتی 5 میلیونی و نرخ رشد 1.3 درصدی است. میانگین نرخ موالید به ازای هر زن در این کشور هم 1.77 نفر است. نروژ مدتهاست به فکر افزایش جمعیت است و از این رو سیاست‌های اجتماعی را مبتنی بر این موضوع طراحی کرده‌است. سیاست‌های این کشور نه فقط در خصوص افزایش جمعیت بلکه بیشتر حمایت از کودکان تازه متولد شده و وضعیت رفاهی آنان است. تخفیف ساعات کاری به همراه دریافت مزایای شغلی برای والدین، تصویب قوانینی در زمینه ایجاد مراکز رفاهی و حمایتی برای مراقبت روزانه از کودکان از سیاست‌های کشور نروژ برای افزایش جمعیت و میل هرچه بیشتر خانواده‌ها به فرزند آوری است.

این تنها گوشه‌ای از مشکلات خانواده‌هایی است که صاحب فرزندان چند قلو شده‌اند و در سال‌هایی که رهبر معظم انقلاب و سایر مسئولان بر لزوم افزایش جمعیت تأکید دارند و در سالی که با عنوان عزم ملی و مدیریت جهادی نام نهاده شده است ایکاش مسئولان در این مسیر نیز عزم ملی و مدیریت جهادی داشته باشند و بتوانند گوشه‌ای از مشکلات این خانواده‌ها را حل کنند تا گام مثبتی در جهت افزایش جمعیت برداشته شود.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار