زنانی شیردل با تراش سنگ‌های زینتی و اندک سرمایه اولیه شغلی برای خود ایجاد کرده‌اند و در عرصه اقتصاد مقاومتی نیز سهمی دارند.

 به گزارش کناره ، سنگ‌های زینتی همچون لابرادوریت، جاسبر، کوارتز، فیروزه، یاقوت، انواع عقیق، کهربا با تراش و صیقل جان تازه‌ای به خود گرفته و با خلاقیت سنگ‌تراش قیمتی می‌شوند.

سالانه حجم قابل توجهی از این نوع سنگ‌ها به صورت خام به خارج از کشور صادر شده و پس از تراش و صیقل با قیمتی چندین برابر وارد می‌شوند.

اقتصاد مقاومتی هنر بهره‌مندی درست و کامل از همه منابع مادی و انسانی و مدیریت دقیق و عالمانه است.

۶

یکی از فواید اقتصاد مقاومتی بهبود فضای کسب و کار است و موجب حداکثر بهره‌گیری از کارگران خبره و کارشناس در هر بخش می‌شود.

تراش سنگ‌های زینتی از جمله شغل‌هایی است که اشباع نشده و نیاز به سرمایه اولیه چندانی هم ندارد و بستگی زیادی به ذوق، هنر و سلیقه علاقمندان به این کار دارد.

تراش سنگ‌های زینتی برای اولین بار در مازندران در مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای گلوگاه به مدت بیش از دو ماه است که شروع شده و طبق نظر کارشناسان و متخصصان این حرفه که از مرکز بازدید داشته‌اند پیشرفت و نتیجه بسیار مطلوبی دارد.

۸

کارآموزان این مرکز که بیشتر آن‌ها تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) گلوگاه هستند با تهیه دستگاه گوهرتراش به قیمت ۷۵۰ هزار تومان در حال کسب مهارت هستند تا با این سرمایه اولیه اندک برای خود شغلی ایجاد کنند.

حجت‌الاسلام بشیر عالیشاه مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) گلوگاه در این رابطه گفت: هزینه تهیه ۱۵ دستگاه گوهرتراش در قالب وام کارانگیزی از محل اعتبارات کمیته امداد امام خمینی(ره) در اختیار ۱۵ زن سرپرست زیر پوشش این نهاد قرار گرفته تا با توانمند سازی افراد تحت پوشش زمینه اشتغال آن‌ها نیز فراهم شود.

رییس مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای گلوگاه در این رابطه به ما گفت: از ویژگی‌های مثبت حرفه سنگ‌تراشی امکان فعالیت افرادی است که ناحیه پا معلولیت دارند و حتی افرادی که علاقمند هستند می‌توانند به عنوان شغل دوم یا سوم انتخاب کنند.

رامین کیانی مطرح‌کرد: موفقیت در این شغل بیشتر به ذوق، سلیقه و هنر افراد بستگی دارد و امکان پیشرفت افراد با علاقه و استعداد وجود دارد، حتی این رشته در دانشگاه نیز تدریس می‌شود.

وی تاکید کرد: اولویت مرکز فنی‌وحرفه‌ای گلوگاه سوق دادن کارآموزان به شغل‌های بازار محور است.

مدرس تراش سنگ‌های زینتی مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای گلوگاه نیز در این رابطه گفت: سنگ‌های اسلامی همچون فیروزه و عقیق به علت اعتقادات خاص افراد زیادی بیشترین جذابیت و مشتری را دارد.

طاهره میر اظهارداشت: ترکیب سنگ‌های زینتی با فلز و نقره موجب جذب مشتری و بالارفتن قیمت کار تولیدی می‌شود.

۱۰

وی می‌گوید:.کارآموزان بعد از کسب مهارت باید تولیدات و ماحصل تلاش خود را در نمایشگاه به عرضه گذاشته و به فروش برسانند، آنها حتی در مکانی کوچک نیز می‌توانند با تراش و صیقل سنگ‌های زینتی و عرضه آن به علاقمندان درآمدی به طور میانگین ماهیانه ۷۰۰ هزار تومان داشته باشند.

این مدرس اذعان کرد: در حال حاضر امکان صادرات این نوع سنگ‌های زینتی در کشور ما وجود دارد، در کشورهای خارجی پول خوبی به کارهای دست که حاصل ذوق و هنر ایرانی است می‌دهند، کارهای سنگ زینتی ایرانی هم از این قاعده مستثنی نیست و علاقمندان زیادی دارد.

۳

قیمت هرگرم سنگ خام عقیق۸۰ تومان است که اگر با هنر و ذوق سیقل داده شود، هر گرم سنگ زینتی ۵ هزار تومان به فروش می رسد.

درآمد در این حرفه به ظرافت دست هنرمند بستگی دارد، صنعت تراش سنگ زینتی از جمله شغل‌هایی است که سود بالایی دارد، البته نوع سنگی که تراش می‌خورد هم تاثیر زیادی در سود عایدی دارد به طوری ‌که سنگ های فیروزه حتی گرمی ۵۰ هزار تومان هم فروخته می‌شود.

۱۲

۱۱

۹

۷

۵

۴

۲

۱

 

منبع: گلوگاه ما

 

 

مطالب مرتبط:

 

چهار توصیه رهبر انقلاب برای اجرای موفق اقتصاد مقاومتی

سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در بودجه سال 95 استان گلستان دیده شود

مرعوب غرب نشوید/شناسایی نخبه‌ها برای عوامل بیرونی و حلقه واسط مهاجرت خیانت است/ از میزان پیشرفت کشور و بنیان‌های اقتصاد مقاومتی خشنود نیستم

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار