مخترع گلستانی و دارنده مدال نقره جهانی اختراعات با اظهار اینکه مقام معظم رهبری از اختراع جوانان ایرانی خوشحال می شود ،گفت : بهترین راه استکبار ستیزی صدور علم ایرانی به سایر کشورهاست .

 به گزارش کناره به نقل از گلستان ما ، مهندس رضا تیرگر مخترع و نخبه جوان استان گلستان توانسته در رقابت های جهانی ختراعات  آلمان که با حضور 148 کشور و 500 اختراع برگزار شده ، مقام دوم جهان را کسب نماید. او این موفقیت ها را مرهون قران کریم ، سرزمینش جمهوری اسلامی ایران و خانواده اش می داند که سالها برای او زحمت کشیده اند.

0003

به همین دلیل مصاحبه ای تفصیلی با جناب آقای "مهندس رضا تیرگر" انجام دادیم که از منظرتان می گذرد :

مختصری از بیوگرافی خودتان را بیان کنید ؟

بنام خدا ، رضا تیرگر هستم در 26 شهریور سال 1368 در شهر گرگان به دنیا آمدم . دوران ابتدایی ام را در مدرسه تربیت گرگان ، راهنمایی در فارابی و دبیرستان را شاهد و پیش دانشگاهی را نیز در علامه طباطبایی گرگان گذراندم .

در سال 1386 در رشته مکانیک سیالات دانشگاه ارومیه قبول شدم . بعد از طی دوران لیسانس در سال 90 بود که در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک گرایش انرژی در کاشان قبول شدم و البته در سال 91 وقتی در ترم سوم مقطع ارشد درس می خواندم به استخدام وزارت نفت در آمدم .

در حال حاضر نیز متاهل بوده و نزدیک به سه سال است که در تهران زندگی می کنیم ، همچنین فرزند جانباز جنگ تحمیلی و خواهرزاده شهید سید جمیل فرخیان نیز می باشم .

چطور شد به اختراع روی آوردید ؟

از کودکی کنجکاو بودم و دوست داشتم توی همه چیز سرک بکشم ، خرابکاری زیاد می کردم و توی مدرسه خیلی بازیگوش بودم ، آزمایشگاه های مدرسه نیز از دست من و خرابکاریهایم سالم نمی ماندند و دائم به فکر تولید ایده جدید بودم .

از سال 91 که وارد حوزه نفت و گاز شدم شاهد تحریم های ظالمانه آمریکا و دول غربی علیه ایران مخصوصا در حوزه نفت و گاز بودم ، اوایل خدمتم در این حوزه بود و نمی توانستم به عنوان یک ایرانی دست روی دست بگذارم و شاهد این ظلم باشم لذا به فکر افتادم .

بعد از مطالعه و بررسی مشکلات توربین های گازی و دیگر معضلات این بخش وارد فاز تحقیقات شدم و دقیقا این ایام مصادف شده بود با تدابیر و سخنان مقام معظم رهبری در خصوص تقویت اقتصاد دانش بنیان و لذا من به دنبال این بودم که مشکل این توربین ها چیست ؟

در یک روز سرد زمستانی سال 91 از ایستگاه منطقه  3 عملیات انتقال گاز در قم بازدید کردم و پرسیدم مشکلات این توربین ها چیست  و متوجه شدم نبود یک سیستمی بنام یخ زدایی باعث مشکلات توربین ها شده است و علت آن نیز این بود که برخی آپشن ها را به دلیل تحریم به ما نمی دادند لذا به فکر حل این مشکل افتادم .

از آنجا بود که بررسی ها و تحقیقاتم شروع شد و بعد از سه ماه توانستم "سیستم یخ زدایی به روش الکتروگرمایشی در توربین های گازی" را اختراع کنم که از قضا موضوع پایان نامه ام نیز بود و هم این که در کنار این اختراع توانستم دو مقاله بین المللی نیز ثبت کنم.

اختراعاتم در زمینه مهندسی مکانیک و انرژی بوده و در هر جای دنیا نیز کاربرد دارد ، قبل از اینکه من این سیستم را اختراع کنم ، یک دستگاهی از خارج از کشور وارد شده بود که به روش تشعشعی کار می کرد ولی من توانستم به سبک الکتروگرمایشی کار کنم که مورد استقبال قرار گرفت ، چون آن دستگاه وارداتی بود.

0001 

اختراع های دیگری هم داشتید؟

بعد از ثبت اختراع اول سه اختراع دیگر نیز داشتم ، در سال 91 ، 92 و 93 هر سال توانستم یک اختراع داشته باشم و در کنار این موارد  ، سعی کردم در حوزه علمی نیز حدود 10 مقاله ISI به نشریات خارجی بدهم.

البته آن موقع دغدغه های فرهنگی نیز داشتم و از همین رو بود که کتاب "عرفان های دروغین" را چاپ کردم که در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران سال 93 از آن رونمایی شد و من این موفقیتها را مدیون انس با قرآن هستم چون من قاری قران بودم که در رشته های تحقیق و قرائت  رتبه های استانی و کشوری نیز کسب نمودم.

سفر به آلمان و حضور در رقابت های جهانی اختراعات را شرح دهید ؟

من به دعوت فدراسیون جهانی اختراعات بخاطر اختراع اولم به کشور آلمان دعوت شدم چون از لحاظ بین المللی نیز مورد توجه داوران قرار گرفته بود . چون مبحث توربین ها بود و ما هم در این زمینه کاملا تحریم بودیم برای آنها جالب بود که چطور من توانستم در این فضای تحریم و کمبودها چنین سیستمی را اختراع کنم .

این جشنواره در شهر نورنبرگ آلمان با حضور 148 کشور عضو فدراسیون جهانی اختراعات و حدود 500 اختراع از روز 6 الی 11 آبان برگزار شد و از ایران نیز در حوزه های انرژی ، مهندسی مکانیک ، عمران ، محیط زیست و پزشکی شرکت کرده بودند .

نکته ای که برای داوران و بازدیدکنندگان خیلی جالب بود و مدام سوال می کردند این بود که شما چطور در فضای تحریم ها و کمبودها توانستید به این اختراع برسید و این اطلاعات را از کجا آوردید در حالیکه از لحاظ اطلاعات هم در تحریم بودید ؟

چون اون موقع ما چند تحریم خیلی بد داشتیم : یکی در بخش هوا و فضا و دیگری در بخش نفت و گاز و توربین ها و اطلاعات این بخش ها نیز حتی در گوگل تحریم شده بود و حتی یک کلمه هم به ما نمی گفتند.

اینها مدام سوال می کردند که شما جوانهای ایرانی در شرایط تحریم چطور کار می کنید و این موضوعات برای آنها جالب و البته جای ابهام داشت و من نیز در جواب آنها می گفتم این تازه بخش کوچکی از توان ماست و ما هنوز نخبگان بیشتری نیز در سطح کشور داریم .

پیشنهاداتی هم از طرف برخی کشورها  داشتم اما عشق وطنم باعث شد تا فقط به ایران فکر کنم . در این رقابت ها بنده توانستم رتبه دوم و مدال نقره جهان را کسب کنم.

این رقابت ها حاشیه هایی هم داشت؟

یکی از نکات جالب سمینار امسال این بود که اسراییل را از فدراسیون جهانی اختراعات حذف و فلسطین جایگزین آن شد . از طرفی به نخبگان و مخترعین ایرانی نیز خیلی احترام می گذاشتند و این موضوع باعث شده بود تا ما با غرور قدم برداریم .

تعدادی از ایرانی های مقیم آلمان که در این بازدیدها با ما صحبت می کردند به حال و هوای ایران و امنیت موجود در آن غبطه می خوردند و آرزویشان این بود که یک بار دیگر به کشورشان بازگردند.

روی غرفه ایران نیز حساسیت وجود داشت . در ابتدای ورودی سالن پرچم ایران قرار داشت و عربستان با دیدن این صحنه تمام غرفه اش را پرچم زد و به تمامی بازدید کنندگان بسته فرهنگی و پول می دادند تا فقط تعداد بازدیدکنندگان خود را افزایش دهند.

tirgar 1

tirgar 1

tirgar 1

tirgar 1

tirgar1 1

tirgar1 1

tirgar1 1

tirgar1 1

tirgar1 1

پیشنهادی برای حضور ایران در این جشنواره ها ندارید ؟

بنظر من باید غرفه هایی که ایرانی ها دارند دارای جذابیت برای بازدیدکنندگان شودو ما از این بابت ضعیف هستیم و نیاز به فرهنگ سازی داریم .

همچنین می توانستیم پیوست فرهنگی شامل سوغات ایران و یا کتب نهج البلاغه و قران جیبی را به عنوان هدیه به بازدیدکنندگان بدهیم تا به عنوان سفیر فرهنگی نیز کاری مهم کرده باشیم .

در مدارس خودمان بهتر است پیوست ابداع و اختراع داشته باشیم ، کره جنوبی،شمالی و بسیاری از کشورهای در حال پیشرفت با علمشان با استکبار مبارزه می کنند و اگر ما هم روزی بتوانیم علم مان را صادر کنیم آن موقع استکبار ستیزی معنا پیدا می کند. من مطمئنم که مقام معظم رهبری با اختراع و شکوفایی جوانان ایرانی خیلی خوشحال می شوند .

سخنی با جوانان گرگانی و هم استانی های خود دارید ، بفرمایید .

با توجه به اینکه مدرک PCT یعنی ثبت اختراعات بین المللی را دارم می خواهم به شناسایی و ایجاد بانک اطلاعات نخبگان و مخترعین استان گلستان اقدام کنم . بنظرم طرح جالبی است و چون من با توجه به مدرکم اجازه ثبت اختراعات را دارم این می تواند برای استان یک پتانسیل و ظرفیت باشد .

من سال 92 جوان برتر استان شدم ، در سن 23 سالگی 10 مقاله بین المللی و 4 اختراع داشتم و یک کتاب نیز نوشتم و همه اینها مرهون استقامت در راه و هدفی که داشتم بود و لذا از بقیه دوستان نیز می خواهم از تلاش خود دست نکشند و از شکستها نیز مایوس نشوند.

همچنین از پدر و مادرم که در این سالها زحمت زیادی برای من کشیده اند و همسر عزیزم که درطی یک ماه اخیر به دلیل حضور من در آلمان علیرغم اینکه طی چند ماه گذشته ازدواج کرده بودیم ، بنده را تحمل کردند سپاسگزاری می کنم . همچنین از مدیران شرکت ملی گاز ایران و وزارت نفت نیز به دلیل همکاری و همراهی با بنده تشکر می کنم .

 

گفتگو و تنظیم : عبدالجواد عموزاد خلیلی0004

 

دیدگاه‌ها   

0 #1 ادم زرنگ 1394-08-19 11:33
یک المانی ندیدم.نکنه این مسابقات برای ایرانی های مقیم المان بود چند نفرم از کشورهای دیگه اوردند گفتن جهانیه.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار