سیدرضا صالحی امیری با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری با تشریح اولویت‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سال جدید، به پرسش ها در این باره پاسخ داد. متن کامل این برنامه به شرح زیر است:

سوال: از آخرین جلسه شما در سال ۱۴۰۳ آغاز کنیم، در جلسه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ شما و همکاران شما در ستاد خدمات سفر‌های نوروزی مهم‌ترین اقدامات را برای تسهیل سفر و افزایش گردشگری در کشور تمهید کردید، به وزارتخانه خودتان در جهت اجرایی شدن این اقدامات چه نمره‌ای می‌دهید؟

صالحی امیری: ریاست محترم جمهور پایان سال گذشته و ابتدای امسال تقریبا هر روز از نهادی که به مجموعه مسافران و ایرانیان در سراسر کشور خدمات رسانی داشت، حضور موثر و بازدید و جلسات کاری داشتند. یکی از آن جلسات در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بود با حضور ۲۸ دستگاه که عنوان این دستگاه‌ها ستاد خدمات سفر‌های نوروزی است. ۲۷ دستگاه در سال گذشته بود و امسال هم وزارت ارتباطات به آن اضافه شد که دلیل را خواهم گفت، ریاست محترم جمهور حضور پیدا کردند در وزارتخانه میراث فرهنگی، گزارش وزرای محترم کشور، بهداشت و درمان، محیط زیست، راه و ترابری و بقیه دستگاه‌ها را شنیدند، رهنمود‌ها و راهبر‌ها و راهکار‌های لازم را هم ارائه کردند.

 برای این که مردم در سفر‌های نوروزی امسال امنیت و آرامش بیشتری داشته باشند و خدمات رسانی بیشتر انجام شود، از اورژانس، هلال احمر، بهداشت و درمان، راهنمایی و رانندگی، راه و ترابری، مجموعه بهداشت و درمان و دستگاه‌های خدماتی از جمله میراث فرهنگی بعنوان متولی این ستاد گزارش هایی را ارائه کردیم که این دستگاه‌ها نقش هر کدام را خودشان تعریف کردند.

 در استان‌ها هم، استاندار‌ها مسئول ستاد خدمات سفر‌های نوروزی هستند، از این تریبون من از همه استانداران سراسر کشور، همه فرمانداران عزیز و همه بخشداران و دهیاران در سراسر کشور که ستاد‌های نوروزی را شکل دادند و به مردم ایران زمین خدمات رسانی کردند، قدرشناسی می‌کنم و از همین تریبون به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر که آماده باش بودند برای خدمات رسانی به مردم قدرشناسی می‌کنم، همه توان دولت با انسجام، با همدلی و با همگرایی بسیج شد تا مردم امسال سفر‌های خوبی و احساس امنیت بیشتری داشته باشند.

سوال: آمار‌های مختلف و متفاوتی از میزان سفر‌ها دریافت می‌کنیم، اگر بخواهیم تا پایان یک زمان مشخص از دیدگاه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بپردازیم به این که چقدر سفر در کشورمان انجام شده به صورت رسمی، چه آماری از سفر‌ها می‌دهید؟

صالحی امیری:سوال دقیق و خوبی است. ۸ دستگاه دارند آمار تولید می‌کنند که قطعا هیچکدام دقیق نیست. خود ستاد مرکزی هماهنگی سفر، آمار تولید می‌کند از ستاد سراسر کشور در یک سامانه‌ای به نام مسافریار؛ اقامت در مراکز رسمی مثل هتل‌ها، بومگردی‌ها، اقامتگاه‌ها، مسافرخانه‌ها، این‌ها که مجوز دارند ما به این‌ها رسمی می‌گوییم، اقامت این‌هایی که از مراجع آمار هستند که روزانه می‌دهند، مراکز اقامت نیروی رسمی مثل آموزش و پرورش است، مثل مهمانسرا‌های ادارات دولتی‌اند و غیر رسمی مثل بقاع متبرکه و خیلی از فضا‌های دیگر، مساجد، سالن‌های ورزشی و ...، پلیس راه کشور آمار می‌دهد از میزان تردد خودرو‌ها، وزارت راه و ترابری آمار می‌دهد از طریق دوربین‌های جاده‌ای، میزان مصرف خودرو‌ها یکی از معیار‌ها است و رصد آماری است که وزارت ارتباطات از طریق فضای ابری تلفن همراه می‌دهد.

آمار‌هایی که تاکنون داده شده از نظر ما به عنوان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نادقیق است، چون هر کدام نواقص خاص خودش را دارد، امسال یک اتفاق جدیدی شکل گرفت، برای این که ما بتوانیم آمار را دقیق‌تر کنیم تمرکزی را ایجاد کردیم و تصمیم داریم یک اداره پایش و تحلیل آماری بگذاریم برای دقیق کردن تعداد سفر در ایران، کاری که در حوزه ارتباطات انجام شد در وزارت ارتباطات، تا حدود ۹۰ درصد دقیق‌تر است، یعنی فرض کنید که سرکار عالی امروز تهران هستید، با همین گوشی که همراه شما است فردا در نقطه‌ای به نام مشهد حضور دارید وقتی ۲۴ ساعت شما در مشهد حضور دارید این به این مفهوم است که این صاحب گوشی با این سریالی که دارد، تغییر مکان داده از تهران به مشهد و در مشهد اقامت کرده است، چه یک شب چه ۱۵ شب تعطیلات نوروز، این یک سفر محسوب می‌شود، آماری که ما الان از سراسر کشور داریم با این تحلیل آماری به علاوه تحلیلی که اطلاعاتی که از ۸ دستگاه گرفتیم، آمار دقیق تری است البته عرض کردم با ضریب ۹۰ درصد ولی ۱۰ درصد جا دارد آمار ما ۳۵ میلیون و ۸۷۱ هزار و ۹۵۸ نفر از هموطنان از ۲۵ اسفند تا پایان ۱۳ فروردین به سفر رفتند. یعنی از ۲۷ میلیون خانوار ...

سوال: چرا ۱۳ فروردین؟

صالحی امیری: آماری که ما جمع بندی کردیم تا پایان ۱۳ فروردین است، ۱۴ و ۱۵ هم باید به این اضافه شود ولی باز در کل تحلیل ما این است که ۱۴ و ۱۵ در حال بازگشت هستند لذا خیلی ظرفیت جدید اضافه نمی‌شود، اما چیزی که خیلی مهم است این است که ما از ۲۷ میلیون خانوار ایرانی بیش از ۱۱ میلیون به سفر رفتند، با این آمار ما تقریبا با ۸۶ میلیون جمعیت حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور به سفر رفتند ولی ۶۰ درصد سفر نکردند. این آمار از نظر تحلیلی به واقعیت نزدیک‌تر است نسبت به سال قبل هم ما ۲ و ۲ دهم درصد افزایش داشتیم، امسال تلاقی رمضان را داشتیم با نوروز و بحث‌های خاص خودش که حتما توضیح خواهم داد ولی در مجموع جریان سفر در کل کشور مانند سال‌های گذشته فعال بود، ۱۰ استان اول ما هم در سفر آماری که من گرفتم از سراسر کشور.

سوال: کدام‌ها پیشتاز بودند؟

صالحی امیری: مازندران، گیلان، خراسان رضوی، تهران، اصفهان، فارس، خوزستان، هرمزگان، بوشهر و مرکزی ۱۰ استان اول کشور بودند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار