در آخرین سرشماری پیش از انقلاب در سال ۵۵، شمار بیسوادان ۴۷ درصد بود که این عدد در آخرین سرشماری پس از انقلاب در سال ۹۵ به ۹۸ درصد رسید، یعنی ۵۱ درصد بیشتر از سال‌های قبل از انقلاب.

از جمعیت ۲۷  میلیونی بالای شش سال در سال ۱۳۵۵، پنج میلیون و ۶۰۰ هزار مرد و ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار زن بی سواد بودند.

بر اساس آخرین آمار، شمار باسوادان گلستانی دو دهم درصد از میانگین کشوری بیشتر است و سواد آموزی در گلستان بیشتر برای رده سنی ۹ تا ۴۹ سال انجام می‌شود.

بر اساس آنچه سرپرست معاونت سواد آموزی آموزش و پرورش گلستان می‌گوید : علاوه بر سواد خواندن و نوشتن، در حوزه‌های عاطفی، روانی، مالی  هم  به آنان آموزش داده می‌شوند.

سوقی گفت: بین ۷۰ تا ۷۵ درصد از شرکت کنندگان در کلاس‌های نهضت سوادآموزی را بانوان تشکیل می‌دهند.

این تفاوت در شمار شرکت کنندگان در کلاس‌های نهضت در بقیه مقاطع تحصیلی هم نمود پیدا می‌کند.

در آخرین آزمون کنکور سراسری کشور ۶۴ درصد از شرکت کنندگان را بانوان گلستانی بودند و ۳۶ درصد مرد بودند.

بر این اساس ۵۵ درصد ظرفیت دانشجویی، دانشگاه‌ها دختران هستند.

علاوه بر دانشگاه‌های گلستان که امکان تحصیل برای همه مهیاست دو دانشکده اختصاصی فنی و حرفه‌ای مائده گرگان و کوثر گنبدکاووس ویژه دختران است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار