ماهواره ظفر دانشگاه علم و صنعت صبح امروز جهت پرتاب به سازمان فضایی وزارت ارتباطات تحویل داده شد.
به گزارش کنار ، از اواخر دهه ۸۰ سازمان فضایی ایران مأموریت ساخت ماهوارههای مختلف را به دانشگاههای کشور داد و در این مأموریت دانشگاه علم و صنعت، عهده دار ساخت ماهواره ظفر شد.
این ماهواره ۱۱۳ کیلوگرمی که میتواند حداقل یک سال و نیم در مدارهای فضایی بماند، مأموریت تصویربرداری و ذخیره اطلاعات را دارد، همچنین این ماهواره میتواند به صورت واقعی اطلاعات را ذخیره کند و پیام را به صورت ارتباط صوتی یک طرفه بین دو کاربر ارسال کند.
ظفر در شیب مداری ۵۶ درجه حدود ۹۴ دقیقه گردش دارد و میتواند نقشههای مختلف از سطح زمین را پایش کند.
ماهواره ظفر دانشگاه علم و صنعت پس از سالها امروز به سازمان فضایی جهت پرتاپ تحویل داده میشود.
این ماهواره که قرار است از یکی از سه ایستگاه قشم، گرمشهر و یا ماهدشت پرتاپ شود آماده شده و امروز از اتاق تمیز دانشگاه علم و صنعت جهت قرار گرفتن روی پرتابگر و آماده شدن برای پرتاپ به سازمان فضایی ایران تحویل داده میشود.
ماهواره ظفر کاربردهای بسیار متعددی دارد و میتواند نقشههای کاربری اراضی در مقیاس ملی و نقشههای ساختار همچون شناسایی گسلها را تهیه کند، علاوه بر آن این ماهواره میتواند هر روزه به روزرسانی و پایش توسعه شهری را داشته باشد و مرز پهنههای کشاورزی در مقیاس ملی را به دست آورد.
به کمک ماهواره ظفر میتوان از مشکلات بسیاری عبور کرد و اطلاعات زمینشناسی و پایشهای محیط زیستی را به دست آورد، ظفر میتواند نقشههای پهنهبندی و پایش تغییرات دریاچههای دائمی و فصلی در مقیاس ملی را به دست آورد، علاوه بر آن این ماهواره توانایی آن را دارد که پایش تغییرات در عرصههای طبیعی و جنگلی در مقیاس ملی را انجام دهد و پایش تغییرات دریاچههای دائمی و فصلی را داشته باشد.
این ماهواره تماما ایرانی به دست دانشمندان جوان در دانشگاه علم و صنعت ساخته شده است و میتواند آینده کشور را درخشان کند، این ماهواره امکان برقراری ارتباط صوتی یک طرفه بین دو کاربر را فراهم میکند و به تعداد ۲۵۶ کاربر امکان ارسال پیام دارد.
حالا این ماهواره پس از سالها برای ظفر بخشی به مدارهای فضایی تحویل سازمان فضایی داده میشود تا صدای ایرانیان را در مدارهای فضایی طنینانداز کند.
ماهواره ظفر با دستان پرتوان دانشمندان ایرانی ساخته شده و تکنولوژی آن از سایر ماهوارههایی که تا کنون ساخته شدهاند، بالاتر است؛ این ماهواره هم توان مخابراتی دارد و هم میتواند سیگنالهای فضایی را جمعآوری کند.
این ماهواره قرار است پیامها و صداهای مردم ایران را در فضا پخش کند و بر همین اساس مسئولان ساخت ماهواره از مردم درخواست کردند تا آنها در سامانه مخصوص صدایشان را ضبط کنند و برای ماهواره ظفر بفرستند تا صدای ایرانیان در فضا پخش شود.
بر اساس گفتههای مسئولان سازمان فضایی به زودی اقدامات اجرایی برای قرار گرفتن ماهواره ظفر در مدار انجام میشود.
مرتضی براری رئیس سازمان فضایی در حاشیه مراسم تحویل ماهواره ظفر به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که صبح امروز در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، اظهار کرد: با بهره گیری از توان نخبگان و دانشمندان دانشگاههای ایرانی ماهواره ظفر امروز به پایگاه فضایی تحویل داده میشود و سریعا فرآیند قرار گرفتن آن در مدار طی میشود.
وی درباره این ماهواره کاملا ایرانی گفت: ماهواره ظفر گامی مهم در مسیر پیشرفت علم، فناوری و تحقیقاتی است.
براری تصریح کرد: ماهواره ظفر توان مخابراتی، تصویر برداری و جمع آوری سیگنالهای فضایی را دارد.
رئیس سازمان فضایی گفت: امروز شاهد تحویل گیری ماهواره ۱ و ۲ ظفر به سفارش سازمان فضایی توسط دانشگاه علم و صنعت هستیم که این ماهواره قرار است در مدار ۵۰۰ کیلومتر باشد.
وی ادامه داد: ماهواره ظفر شهریور کامل شد که ۴ ماه تنها به تست آن پرداخته شد، البته باید بگویم اولویت دوم ما این است که از طریق فضا خدمات به جامعه دهیم، چراکه در بسیاری از مسائل ماهواره کاربرد دارد که میتوان به حوزه کشاورزی، رسانه و حمل و نقل اشاره کرد و همچنین ماهواره ظفر ۱۶ بار در روز دور کره زمین میچرخد.
انتهای پیام/