یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت زرشک تاثیر فوق‌العاده‌ای بر درمان فشار خون، قند خون و چربی خون دارد.

به گزارش کناره ، حیدر عظمایی، محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره فواید زرشک و شربت آن اظهار کرد: شربت زرشک حاوی ویتامین A، گروه ویتامین‌های B، B۱، B۲، B۶، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن، منیزیم، منگنز، روی، پروتئین، اسیدفولیک و غیره است.

او ادامه داد: از مهمترین خواص این شربت می‌توان به رفع عطش و تب به ویژه در فصل‌های گرم سال مخصوصا تابستان اشاره کرد. تأثیر چشمگیری در تصفیه خون و کنترل قند و فشار و چربی خون می‌شود و موجب بهبود گردش خون می‌شود و از بروز سکته‌های قلبی و مغزی می‌تواند جلوگیری کند.

عظمایی گفت: شربت زرشک اگر درست استفاده شود خاصیت لاغرکنندگی و چربی سوزی دارد؛ همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی آن می‌تواند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شود و به کنترل و درمان انواع سرطان‌ها کمک کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی تاکید کرد: شربت زرشک تاثیر فوق‌العاد‌ه‌ای برای بهبود بیماران کبدی و کلیوی دارد؛ این شربت کبد و کلیه را شست‌وشو می‌دهد و اسید اوریک اضافی بدن را دفع می‌کند.

عظمایی ادامه داد: نوشیدن شربت زرشک در حفظ شادابی و شفاف شدن پوست و مو تأثیر بسیاری دارد؛ نوشیدن آن می‌تواند جوش‌های روی صورت را رفع کند یا بیماری‌های پوستی مثل پسوریازیس و انواع اگزما‌های شدید پوستی را بهبود ببخشد.

او تاکید کرد: کسانی که سنگ کیسه صفرا دارند، می‌توانند با نوشیدن این شربت به دفع سنگ‌ها کمک کنند؛ به طور کلی برای افرادی که دردهای مفصلی و رماتیسم مفصلی دارند، توصیه می‌شود، همچنین برای افرادی که گرم مزاج هستند و مزاج صفراوی دارند، مفید است.

عظمایی گفت: افرادی که طبع بلغمی و سوداوی دارند باید این شربت را با عسل مصرف کنند تا دچار ضعف و رخوت نشوند، همچنین افرادی که از دارو‌های رقیق‌کننده خون مثل آسپرین والفارین و یا دارو‌های خاصی مثل دارو‌های فشار خون، قند خون و چربی سوز‌ها استفاده می‌کنند باید در مصرف شربت زرشک محتاطتر باشند یا اگر تمایل به مصرف آن را دارند حتما دو الی سه ساعت بین استفاده از شربت و دارو فاصله وجود داشته باشد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی ادامه داد: مقدار مناسب مصرف روزانه این شربت برای افرادی با مزاج صفراوی دو تا سه لیوان است، اما برای افراد با مزاج بلغمی و سوداوی حداکثر یک تا دو لیوان از این شربت را همراه با عسل مصرف کنند.
تاثیر آب زرشک در درمان بیماران با فشار خون بالا

او گفت: برای تهیه این شربت به حدود یک کیلو زرشک سیاه آبگیری و بین یک و نیم تا دو لیتر آب احتیاج دارید؛ ابتدا زرشک‌ها را بشویید و آن‌ها را داخل آب بریزید؛ اجازه دهید زرشک‌ها برای حدود ۳ الی ۴ ساعت در آب باقی بمانند، بعد  به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید و به آن ۳ تا ۴ ساعت زمان بدهید تا کاملا سرد شود ؛ در نهایت محلول به دست آمده را صاف کنید.

عظمایی یادآوری کرد: شربت زرشک تاثیر فوق‌العاده‌ای بر درمان بیمارانی که از اختلالاتی مثل فشار خون، قند خون و چربی خون رنج می‌برند دارد و شاید این مهمترین تاثیر شربت زرشک بر بدن باشد./منبع: باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار