مدیر کل حفاظت محیط زیست گلستان گفت: پیش طرح گردشگری آشوراده به عنوان طرحی کاملا همگام با طبیعت در محیط زیست کشور مصوب شده است و با تصویب نهایی این طرح، آشوراده الگوی اکوتوریسم کشور می شود.

 
به گزارش کناره ، اسماعیل مهاجر، درحاشیه نشست خبری مربوط به یازدهمین نشست استانی دفاتر استانی خبرگزاری مهر و نخستین جشنواره ملی مهر غدیر، اظهار کرد: این طرح با همکاری استانداری، اداره کل محیط زیست و میراث فرهنگی تدوین شده است و کاملا طرحی همگام با طبیعت (اکولاژ) بوده و همزمان با طراحی این طرح در سازمان حفاظت محیط زیست نیز ارزیابی های نهایی آن در حال انجام است.

وی تصریح کرد: هیچ چیز خارج از طبیعت در این جزیره اتفاق نمی افتد و خبری از آلودگی پسماندها و ساخت و ساز در این طرح نیست. قرار است در این جزیره از انرژی خورشیدی و تصفیه خانه های بیولوژیکی استفاده شود.

مهاجر با بیان اینکه استان گلستان از نظر محیط طبیعی و محیط زیستی شرایط خاص و حساسی دارد، گفت: در گذشته از دریای خزر میزان زیادی خاویار استحصال می شد ولی امروز به دلیل صید و شکار بی رویه و البته آلودگی های نفتی که وارد دریای خزر می شود، میزان استحصال خاویار به شدت کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه مناطق استپی، کوه، دشت، جنگل، مرتع، کویر و دریا در مقیاس ۲۰ هزار کیلومتر مربع در استان گلستان وجود دارد، گفت: استان گلستان از نظر اقلیمی جزو استان‌های نادر است به طوری که در فاصله زمانی یک ساعته می‌توانید دمای بالای ۳۵ درجه و زیر ۱۰ درجه سانتیگراد را تجربه کنید.

مهاجر به پارک ملی گلستان اشاره کرد و گفت: وجود ۱۵۰ قلاده پلنگ در استان گلستان انواع و اقسام حیوانات حلال گوشت و وجود تنوع گیاهی در گلستان از جمله ظرفیت‌های زیست محیطی این استان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با بیان اینکه برخی ها تنوع زیستی و اقلیمی استان های گلستان و مازندران را با ایالت کِبِک کشور کانادا مشابه می دانند، اظهار کرد: این تصور اشتباه است و این ظرفیت در هیچ منطقه ای وجود ندارد. در حال حاضر ۱۶ گونه پرونده که در قاره اروپا منقرض و نابود شده اند در پارک ملی گلستان زیست می کنند، علاوه براین ۲۳ تا ۳۰ درصد گونه های گیاهی و جانوری نیز در این استان وجود دارند.

مهاجر گلستان را یکی از استان های غنی از نظر تنوع گونه های گیاهی برشمرد و گفت: گونه های باستانی و منحصر به فردی مانند سرونوش و سرخدار که جزو فسیل های زنده گیاهی در جهان به شمار می رود، نیز در جنگل های هیرکانی وجود دارد. این گونه های گیاهی دارای مقاومت زیاد بوده و باقی مانده عصر یخبندان هستند.

تالاب های استان لایروبی می شوند

وی با اشاره به خشک شدن تالاب های استان در پی خشکسالی های اخیر گفت: طی بارندگی های خوب اخیر تالاب های استان سیراب شده اند ولی آب کافی برای پایداری تالاب ها هنوز در آن وجود ندارد. با مکاتبه ای که با مدیریت بین المللی تالاب های کشور داشتیم مقرر شد همزمان با جشنواره بتوانیم کلنگ لایروبی تالاب های استان را به زمین بزنیم.

مهاجر آلودگی تفرجگاه های استان با شیشه، کاغذ، پلاستیک و زباله، استفاده بیش از حد از حشره کش ها و سموم و آلاینده های شیمیایی و ریزگردها را از چالش های محیط زیست گلستان عنوان کرد و گفت: در جشنواره مهر همه این چالش ها مطرح و بار دیگر بازخوانی می شود تا بتوانیم با استفاده از نظر کارشناسان و ظرفیت های رسانه ای به راهکاری موثر در این رابطه برسیم.

تشکیل کمیته مشترک زیست محیطی بین گلستان و ترکمنستان

مدیر کل حفاظت محیط زیست گلستان در ادامه به تشکیل کمیته مشترک محیط زیست بین ترکمنستان و ایران برای جلوگیری از خطر ریزگردهای صحرای قره قوم اشاره کرد و گفت: در استان ۳۱ هزار اسلحه مجوز دارد و یک برابر آن تفنگ شکاری بدون مجوز وجود دارد که اگر از هر کدام یک گلوله شلیک شود می توان تصور کرد چه خطرات جبران ناپذیری آب ها و حیوانات ما را تهدید می کند.

وی بیان کرد: پیشنهاد قرق خصوصی برای پرورش پرندگان برای شکار داده شده است که نیاز به تسهیلات و زمین دارد و باید در این خصوص اگر علاقه مند به محیط زیست هستیم کمک و همیاری صورت گیرد.

تنفس ۱۰ ساله برای جنگل های ضروری است

مهاجر با بیان این که ۱۰ درصد مدیریت منابع طبیعی کشور در اختیار محیط زیست، گفت: از این پس طرح های جنگلداری منابع طبیعی همه باید ارزیابی محیط زیست را داشته باشند و هیچ گونه طرح جنگلداری جدید بدون این مجوز انجام نمی شود.

وی تنفس ۱۰ ساله به جنگل را برای حفظ محیط زیست ضروری دانست و گفت: ما تاکنون یک متر از جنگل های تحت مدیریت خود را واگذار نکرده ایم و واگذار هم نمی کنیم. اگر مدیریت تمام جنگل های کشور هم به محیط زیست داده شود با همین تعداد محیط بان آن ها را حفظ می کنیم.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار