پول هر کشور بخش مهمی از اقتصاد آن کشور است و ارزش پول در دنیا به کاهش یا افزایش نرخ ارز بستگی دارد . با ارزش ترین پول های جهان و کشورهای مختلف را بشناسید.
به گزارش کناره ، نرخ ارز (یا نرخ تسعیر) بیان کننده مقدار پولی است که یک کشور در ازای خرید یا مبادله یک واحد پول خارجی مرجع مانند دلار ( یا ارزهای جهانی دیگر نظیر یورو، پوند انگلیس، فرانک سوئیس و... ) می پردازد. امروزه با وجود نوسانات بیش از حد ارز شاید این سوال برای شما پیش بیاید که با ارزش ترین واحدهای پولی در جهان، چه واحدهایی می باشند؟!
بطور کلی این گونه می توان گفت که پول هر کشوری به عنوان بخش مهمی از اقتصاد آن کشور به شمار می رود و ارزش پول یعنی افزایش نرخ ارز(افزایش کمیت های پول داخلی درمقابل یک واحد ارز خارجی).
وقتی ارزش پول داخلی یک کشور کاهش پیدا می کند (قیمت ارزخارجی گران می شود)، صادرات آن کشور برای خارجی ها ارزان و واردات آن برای اتباع داخلی، گران می شود.
با ارزش ترین واحدهای پولی جهان متعلق به چه کشورهایی می باشد؟
لذا این امر درنهایت منجر به کاهش واردات و افزایش صادرات می گردد. مسلما کشورهایی که صادرات آنها بیشتر از واردات است،یعنی با مازاد تجاری (مثبت بودن نرخ صادرات نسبت به واردات) روبه رو هستند و واحد پولی آنها تقاضا و ارزش بیشتری دارد و کشورهای وارد کننده مجبور به تهیه ارز کشورهای صادرکننده می شوند، برعکس کشور وارد کننده با کاهش ارزش پولی خود مواجه است در نتیجه قیمت کالاهای وارداتی برای مصرف کننده داخلی گرانتر تمام می شود. بنابراین واردات محدودتر خواهد شد.
بنابراین می توان درک کرد که هر چه میزان ارزش واحد پولی هر کشور افزایش یابد، به مرور قیمت اجناس وارداتی برای آن کشور ارزانتر خواهد بود و این به خودی خود می تواند در اقتصاد آن کشور به شدت تاثیرگذار باشد.
با این وجود با ارزش ترین واحدهای پولی جهان متعلق به کشورهایی می باشد؟! در ادامه این مطلب با واحدهای پولی با ارزش جهان آشنا خواهید شد.
لیست 10 واحد پولی با ارز در جهان :
1- دینار کویت (KWD)
یک دینار کویت = 3.33 دلار آمریکا
دینار کویت با ارزش ترین واحد پولی جهان می باشد که ابتدا در سال 1961 میلادی معرفی شد و بنابر ذخایر نفتی انبوهی که در این کشور وجود دارد، طولی نکشید تا اینکه بتواند مقام اول را در جهان بدست آورد.
ارزش دینار کویت در جهان مقام اول را دارد
2-دینار بحرین (BHD)
یک دینار بحرین = 2.65 دلار آمریکا
پس از دینار کویت، دومین واحد پولی با ارزش جهان متعلق به بحرین است که علت اصلی آن فرصت های شغلی فراوان و ذخایر نفتی در این منطقه می باشد. با این حال دینار بحرین در سال 1965 میلادی به جای روپیه خلیج فارس معرفی شد.
بحرین به دلیل شغل های فراوان با ارزشترین واحد پولی در جهان را دارد
3-ریال عمان (OMR)
یک دینار عمان = 2.60 دلار آمریکا
ریال عمان سومین واحد پولی با ارزش جهان است که پیش از سال 1940 میلادی روپیه هند و ماریا ترزا در عمان به عنوان واحد های پولی در معاملات استفاده می شدند و روپیه هند تا سال 1959 در این کشور ارزش خود را حفظ کرد. قیمت نفت موضوع بسیار مهمی در عمان بوده و این کشور دارای ذخایر بیش از حد و فراوان نفت می باشد.
سومین واحد پولی با ارزش به دلیل ذخایر نفتی و قیمت آن
4-دینار اردن (JOD)
یک دینار اردن = 1.41 دلار آمریکا
دینار اردن به 10 درهم، 100 قرش و یا 1000 فلس تقسیم می شود. کشور اردن بر خلاف سه کشور بالا دارای ذخایر نفتی زیاد و یا حتی کشوری پر رونق با اقتصاد مناسبی نمی باشد. با این وجود کشور اردن دارای چهارمین واحد پولی با ارزش جهان می باشد.
یک دینار اردن معادل 1.41 دلار آمریکا می باشد
5-پوند انگلیس (GBP)
یک پوند انگلیس = 1.39 دلار آمریکا
اکثر مردم جهان بر این باورند که پوند انگلیس با ارزش ترین واحد پولی جهان است و این می تواند به دلیل شنیدن بیش از حد این واحد پولی باشد. با این وجود پوند کشور انگلیس در زمره پنجمین واحد پولی بار ارزش جهان قرار دارد. جالب است بدانید که این واحد پولی، قدیمی ترین واحد پولی جهان می باشد که واحد کوچکتر پوند انگلیس به نام پنی می باشد که در اصل هر پوند مساوی با صد پنی می باشد.
پوند انگلیس قدیمی ترین و با ارزش ترین واحد پولی جهان
6-یورو اتحادیه اروپا (EUR)
یک یورو = 1.24 دلار آمریکا
یورو یکی ارزهای معتبر جهانی است که در کشورهای اروپایی از این واحد پولی استفاده می شود.این واحد پولی که بزرگ ترین قدرت تجاری دنیا را شکل داد، با هدف وصل کردن کشورهای اروپایی برای مقاصد تجاری و سیاسی و در بحبوحه آشوب های سیاسی و اقتصادی در سال 1999 معرفی شد و هم اکنون در 17 کشور از جمله آلمان، فرانسه، بلژیک، ایتالیا،هلند، یونان، پرتغال، اسپانیا استفاده می شود. امروزه ارزش یورو بیش از دلار است.
ارزش یورو از دلار بیشتر است
7-دلار کایمن (KYD)
یک دلار کایمن = 1.22 دلار آمریکا
واحد پولی جزایر کایمن یکی با از با ارزش ترین واحدهای پولی جهان می باشد که برای اولین بار در سال 1972 معرفی شد. مسئولیت کنترل این واحد پولی برعهدهٔ مرجع پولی جزایر کیمن قرار دارد. جالب است بدانید از مزایای این واحد پولی آن است که مالیات به آن تعلق نمی گیرد!!!
به واحد پولی دلار کایمن مالیات تعلق نمی گیرد
8-فرانک سوئیس (CHF)
یک فرانک سوئیس = 1.06 دلار آمریکا
فرانک واحد پول کشورهای سوئیس و لیختن اشتاین می باشد که کشور سوئیس به خود خود یکی از مکان های پرگردشگر دنیا می باشد که دارای زیبایی ها وجذابیت های بسیار زیادی می باشد. علاوه بر این، امروزه کشور سوئیس جزء یکی از کشورهای پیشرفته در صنعت تکنولوژی است.
یکی از تفاوت های بزرگ واحد پولی فرانک سوئیس، عمودی بودن اسکناس های این منطقه می باشد که در هیچ کدام از اسکناس های جهان نمی توان چنین چیزی را مشاهده کرد.
عمودی بودن اسکناس های متفاوت سوئیس
9-دلار آمریکا (USD)
یک دلار آمریکا = 1 دلار آمریکا
با توجه به قدرت جهانی اقتصاد کشور آمریکا، واحد پولی این کشور در مقام نهم جهان قرار دارد. با این وجود با استفاده از واحد پولی این کشور می توانید در تمامی کشورهای جهان از آن استفاده نمایید.
دلار آمریکا نهمین واحد پولی با ارزش جهان
10-دلار استرالیا (AUD)
یک دلار استرالیا = 0.78 دلار آمریکا
کشور استرالیا به دلیل زیبایی ها و اقتصاد قدرتمندش در دنیا مشهور است. با این وجود دلار استرالیا یکی از با ارزشترین واحدهای پولی جهان می باشد که معمولا با علامت اختصاری $.A و یا بصورت غیر رسمی AU$ نمایش داده می شود.
استرالیا با اقتصاد قدرتمند دهمین واحد پولی با ارزش را دارد
انتهای پیام/