مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان گلستان گفت: نزولات جوی ۲۰درصد کاهش یافته است باید الگوی کشت و بازچرخانی آب در صنعت اجرایی شود.
به گزارش کناره ، ایرج حیدریان عصر امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: با تغییر اقلیم شدید مواجه و شاهد کاهش 20درصدی نزولات جوی در استان گلستان هستیم باید ازطرح های که به مدیریت مصرف کمک می کند استفاده کنیم .
وی با اشاره به اینکه تغییر شدید اقلیم داریم و باید آن را جدی بگیریم، افزود: در حال حاضر با خشکسالی هیدرولوژیک و کشاورزی روبرو هستیم و این مهم در آمار بارشهای سال آبی خود را به خوبی نشان داده است.
حیدریان با بیان اینکه 20درصد کاهش نزولات جوی نسبت به مدت بلندمدت مواجه هستیم، تصریح کرد: این کاهش خود را در آورد رودخانهها نشان داده، به صورتی که رودخانه گرگان رود 70 درصد و رودخانه اترک 97 درصد کاهش آورد داشتهاند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان گلستان در ادامه به مصرف بالای آب در بخش کشاورزی اشاره و تاکید کرد: 92 درصد آب در کشور در اختیار بخش کشاورزی است که راندمان آن 31 درصد است و بیش از 69 درصد هدررفت در این بخش داریم و وزارت کشاورزی در برنامه ششم قرار بود الگوی کشت را تغییر دهد تا این مدیریت مصرف اجرایی شود ولی این امر اجرایی نشد واخیرا هم این الگو کشت دوباره مطرح شده است .
حیدریان افزود: در حال حاضر شاهد هستیم که 14 سد بزرگ گلستان تنها 7.7 درصد آب ورودی دارند که نشان از کاهش نزولات جوی است و این در حالی است که در برنامه ششم 2میلیون و500هزار مترمکعب آب تجدیدپذیر برای استان ما پیش بینی شده که درست نیست و باید تغییر کند.
وی به تغییر اقلیم در دنیا هم گریزی زد و تاکید کرد:همه دنیا خود را با کم آبی سازگار می کنند وبرای آن برنامه ریزی کرده انددر استان گلستان هم جلساتی هم گذاشته شد و برنامه تصویب شد تا در 1405این برنامهها اجرایی شوند.
حیدریان ادامه داد :باید مصرف آب کشاورزی را کاهش دهیم حتی اگر شد 10 درصد که بتوانیم مشکل آب آشامیدنی را رفع کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان گلستان افزود: استفاده از توانمندی های بخش خصوصی ،استفاده از روش های نوین آبیاری ،تغییر الگوی کشت با حفظ معیشت کشاورزان وبازچرخاندن آب در صنعت باید به جد مد نظر قرار گیرد.
حیدریان با بیان اینکه مشارکت اجتماعی در مدیریت مصرف بسیار مفید خواهد بود افزود :الگوی کشت اجباری نیست بلکه باید معیشت کشاورزان تامین شود واین امر باید محقق شود در برنامه داریم کنتور های هوشمند نصب شود.چرا که برداشت های غیر مجاز از چاههای غیر مجاز زیاد است باید این مدیریت شود.
وی تاکید کرد: 2 هزار چاه در استان شناسایی کردیم که با نصب کنتور مصرف آنها مدیریت شود هر کشاورزی که رعایت نکند پروانه بهره برداری چاه به وی داده نمیشود . برای استفاده از آبهای سطحی برنامههای داریم مثلا سد نرماب بیشتر کارهای سازهای انجام شده و منتظر انتقال روستاها و اجرای کارهای تجهیزی هستیم و این سد می تواند یک چهارم آب شرق استان را تامین کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان گلستان با بیان اینکه مصرف آب در استان گلستان بالاست، گفت: در اوج مصرف مصرف ما از 233 میلی لیتر به بالای 350 میلی لیتر میرسد که باید این بخش مدیریت شود.