عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس ایجاد بندر تجاری گمیشان را منوط به اخذ مجوز‌های لازم دانست

به گزارش کناره،نورمحمد تربتی‌نژاد در رابطه با احتمال خشک کردن 6 هزار هکتار از  تالاب گمیشان برای ساخت بندر گفت: بعد از وقوع سیل در منطقه آق‌قلا و گمیشان مشکلات بسیار زیادی برای مردم این منطقه ایجاد شد به نحوی که مسئولان استانی به منظور کاهش مشکلات مردم منطقه دیواره بین تالاب و دریا را برای عبور سیلاب به دریا تخریب کردند، حال مسئولان مربوطه باید بر اساس تعهداتی خود نسبت به ساخت مجدد این دیواره اقدام کنند.

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی در رابطه روند فعالیت مسئولان استانی برای ساخت  بندر در گمیشان، افزود: بنده و مسئولان استانی در حال پیگیری لایروبی بندر ترکمن به علت عقب نشینی آب دریا و ساخت بندر چوب در مجاورت تالاب گمیشان هستیم.

وی ادامه داد: بر اساس مصوبه برنامه ششم توسعه بهره‌برداری از جنگل‌ها ممنوع شده است، بنابر‌این چوب و مواد اولیه مورد نیاز صنایع وابسته به چوب باید از خارج به ویژه روسیه وارد کشور شود از این رو بستر منطقه و سواحل شهرستان گمیشان برای ساخت بندرچوب در راستای رفع نیاز صنایع وابسته به چوب مهیا است.

تربتی‌نژاد با بیان اینکه ساخت بندر چوب در تمامی سواحل شمال امکان پذیر نیست، اظهار کرد: این بندر محل واردات و قرنطیه چوب بوده و مناطقی که به جنگل‌ نزدیک است به دلیل احتمال انتقال آفات به درختان جنگل مناسب نیست از این رو سواحل گمیشان به دلیل فاصله زیاد با جنگل‌‌، ظرفیت بسیار خوبی برای ساخت بندر در جهت توسعه اقتصادی کشور دارد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: بندرچوب گمیشان که به منظور واردات چوب و مواد اولیه وابسته به چوب در منطقه‌ای که ممنوعیت محیط‌زیستی ندارد، ساخته می‌شود و مجوز‌های آن نیز در گروی موافقت وزارت جهاد کشاورزی، ارگان‌های زیست محیطی و سازمان بنادر و دریانوردی است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس در پاسخ به این سوال که آیا احداث بندر گمیشان اکوسیستم و محیط‌زیست منطقه را تهدید می‌کند؟ گفت: در ساخت این بندر تمامی ملاحظات و موازین زیست محیطی رعایت می‌شود اما باید این نکته را هم در نظر بگیریم که هر توسعه‌ای درصدی به محیط‌زیست آسیب می‌رساند، اما باید تعادلی میان ملاحظات محیط‌زیستی و اقتصادی ایجاد کنیم.

وی با اشاره به اینکه در صورت ساخت بندر گمیشان تمامی مجوز‌های لازم از سازمان‌ها مربوط اخذ می‌شود، ادامه داد: نمایندگان استان گلستان پیش از این به دنبال ایجاد منطقه گردشگری در جزیره آشوراده بودند، اما مجوز‌ها بر اساس درخواست نمایندگان صادر نشد و سازمان محیط‌زیست پس از بررسی‌های لازم تنها مجوز‌های محدودی را در چهارچوب ضوابط محیط‌زیستی و درحد ورود مسافران و تفریح‌هایی چون دوچرخه سواری در این جزیره را صادر کرد، بنابراین امکان ندارد در محل تالاب بندری ساخته شد از طرفی بنده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس هستم و همواره تلاش می‌کنم در تمامی پروژه‌های توسعه‌ای‌ ملاحظات زیست محیطی رعایت شود.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا در مجلس در رابطه با تاثیر ایجاد مزارع پرورش میگو در نزدیکی تالاب گمیشان بر محیط‌زیست منطقه، توضیح داد: تمامی استخر‌های پرورش میگو ایزوله بوده و هیچ تماسی با آب دریا ندارد و تنها از طریق لوله کشی از آب دریا استفاده می‌شود.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، هدف از ایجاد استخرها و مزارع پرورش میگو را رفع بیکاری و ایجاد اشتغال برای مردم منطقه دانست و خاطرنشان کرد: وجود چنین ظرفیتی در پرورش میگو گمیشان و شهرستانی که شغل عمده ساکنان آن به دلیل همجواری با دریای خزر ماهیگیری بوده، فرصتی برای هدایت سرمایه گذاری‌ها در صنعت شیلات و پرورش آبزیان بویژه میگو است اما متاسفانه شیوع بیماری لکه سفید در تعدادی از مزارع پرورش میگوی گمیشان تولیدکنندگان منطقه را نگران کرد، هرچند مدیران استانی و شیلات در صدد مبارزه با آن هستند اما روند توسعه صنعت پرورش میگو در این منطقه به دلیل شیوع این بیماری کند شده است.

انتهای پیام/

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار