معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گفت: پرونده جنگل های هیرکانی با همکاری این سازمان و مسئولان سازمان های جنگل ها و مراتع و محیط زیست در اولویت ثبت فهرست آثار جهانی قرار گرفته است.

 به گزارش کناره ، جنگل های هیرکانی واقع در شمال ایران و در طول ساحل جنوبی دریای خزر و نیمرخ شمالی رشته کوه های البرز با مساحت تقریبی حدود دو میلیون هکتار واقع است و دارای اکوسیستم منحصر بفرد از گونه های گیاهی و جانوری است
این جنگل های کهنسال پهن برگ شامل اراضی پست و کوهستانی به عنوان تنها باقیمانده رویشگاه های جنگلی دوران سوم زمین شناسی است و گفته می شود بیش از پنج میلیون سال قدمت دارند.
این جنگل ها که بیشتر در حوزه استان های گیلان، مازندران و گلستان واقع است علاوه بر داشتن تنوع زیستی با اهمیت و چشم اندازهای ارزشمند، دارای اهمیت زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی هستند.
در این خصوص جلسه ثبت جهانی پرونده جنگل های هیرکانی با حضور معاون میراث فرهنگی، قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، و معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست و جمعی از کارشناسان و متخصصان این حوزه برگزار و قرار شد که این پرونده با معرفی مناطق پیشنهادی جدید به سرعت تکمیل و در اولویت ثبت در فهرست آثار جهانی قرار گیرد.
محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی درباره ثبت جهانی پرونده مشترک جنگل های هیرکانی با کشور آذربایجان گفت: پرونده جنگل های هیرکانی در حالی از سال 87 به صورت مشترک با کشور آذربایجان برای ثبت در فهرست آثار جهانی یونسکو مطرح شده که این پرونده به دلیل برخی مشکلات معلق شده است.
وی اضافه کرد: هم اینک با توجه به درخواست نماینده دائم ایران در یونسکو و پیگیری معاونت میراث فرهنگی، پرونده ثبت جهانی جنگل های هیرکانی با حضور ناصر مقدسی قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، فرهاد دبیری معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست و جمعی از متخصصان میراث طبیعی کشور دوباره مورد بررسی قرار گرفت.
طالبیان گفت: در جلسه بررسی پرونده ثبت جهانی جنگل های هیرکانی تصمیم گرفته شد که این پرونده با معرفی مناطق پیشنهادی جدید به سرعت تکمیل و به صورت مشترک با کشور آذربایجان ثبت شود.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری افزود: با بررسی سازمان جنگل ها و مراتع و سازمان محیط زیست قرار است مناطق جدید پرونده جنگل های هیرکانی دوباره بازنگری و متناسب با قوانین ثبت در یونسکو به روزرسانی شود.
وی گفت: پیشتر 6 نقطه از جنگل های هیرکانی در فهرست میراث ملی و طبیعی کشور جای گرفته است به طوری که پارک ملی گلستان به شماره ثبتی 15، جنگل های سری یک شصت کلاته به شماره 16، جنگل های حوزه 46 کجور نوشهر به شماره 17، جنگل های 2000 و 3000 تنکابن به شماره 18، جنگل های حوزه 14 قلعه رودخان و حوزه 15 ماسوله به شماره 19 و جنگل های حوزه یک آستاراچای به شماره 20 به ثبت رسیده است.
طالبیان همچنین تاکید کرد: هیرکانی یکی از جنگل های باقی مانده از دوران سوم زمین شناسی است که همچنان به حیات خود ادامه می دهد.
به گفته وی همچنین رویشگاه های وسیع از گونه های گیاهی جنگل های هیرکانی موجود است که در کشورهای اروپایی از بین رفته و هم اکنون فسیل های این گونه ها در آن کشورها باقی مانده است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار