دکتر مهاجر در شورای اداری شهرستان بندرگز گفت: در شهرک صنعتی بندرگز و کردکوی طرح هایی ارئه شد که بتوانیم ظرفیت های خالی منطقه را پر کنیم و صنایع تبدیلی بسیار خوبی فراهم شد که در این زمینه افزایش درآمد سرانه را برای اهالی این منطقه فراهم می کند.
به گزارش کناره ، مختار مهاجر رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان در جلسه دیروز شورای اداری شهرستان بندرگز، اظهار داشت : در شهرستان بندرگز به دلیل پایین بودن زمین ها کشاورزی متوسط مالکیت زمین های زراعی در بندرگز 0.5 الی 1 هکتار است.
دکتر مهاجر افزود :به دلیل کم بودن زمین های زراعی در بندرگز الگوی کشت ما در این شهرستان به سمت باغداری هدایت شده است.
وی ادامه داد : در چند ماه اخیر مصوبات توسعه باغات بیشتری دریافت کرده ایم و برهمین اساس در شهرک صنعتی بندرگز و کردکوی طرح هایی ارئه شد که بتوانیم ظرفیت های خالی را پر کنیم و صنایع تبدیلی بسیار خوبی هم فراهم شد که این زمینه افزایش درآمد سرانه را برای این منطقه فراهم می کند.
مهاجر با اشاره به زنجیره طیور بندرگز گفت : زنجیره طیور شهرستان تکمیل شد و یکی از افتخارات استان این است که جز سرآمدان در ایجاد زنجیره طیور کشور است.
مهاجر ازعان داشت: بندرگز ظرفیتی در حدود یک میلیون قطعه دارد و قیمت تمام شده مرغ در زنجیره تولید هزارتومان کمتر از واردات غیر زنجیره ای است که می تواند ارزش افزوده را بالا ببرد و نوسانات قیمت را کنترل کند.
وی از ایجاد کارخانه شیر در بندرگز خبرداد و افزود : در بحث گاوداری هم مدیریت تغذیه را از سال گذشته با شرکت تعاونی بندرگز شروع کردیم و در کنار کاهش قیمت کنسانتره ۴۰ درصد افزایش کیفیت را هم داشتیم همچنین از هفته گذشته تاسیس کارخانه شیر برای شهرستان بندرگز را آغاز کردیم و در دستور کار خود قرار داده ایم.
دکتر مهاجر معتقد بود روستا محل تولید است نه محل اسکان و ارسه را برای تولیدات در روستا باید فراهم کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان گفت : درگذشته روستا را از محل تولید به محل اسکان هدایت کرده بودند که مشکلاتی را به دنبال داشت.
وی ادامه داد : روستا ها را باید یک مکان تولید دید نه مکان اسکان و بحث ایجاد مقدمات تولید و پایداری تولید در روستاها در دستور کار دولت تدبیر و امید قرار دارد و امیدوارین نتایج خوبی از این پروژه بدست اوریم.
مختار مهاجر با اشاره به بالا بودن سطح آب در برخی مزارع شهرستان بندرگز و کردکوی اظهار داشت : در برخی مناطق بندرگز و کردکو به دلیل آب ماندگی بالا و بالا بودن سطح آب کشت و زرع بخوبی انجام نمی گیرد و رشد محصول عقب می افتد که موجب خسارت دیدن کشاورزان و پایین آمدن درآمد می شود.
مهاجر افزود : امسال وارد مطالعات این زمین ها شده ایم و از سال بعد با زهکشی این مزارع و ایجاد سیستم ها نوین آبیاری و هدایت این آب ها برای کشاورزی منطقه باعث بالا رفتن درامد کشاورزان تا 3 الی 4 برابر می شویم .
صنایع تبدیلی در دستور کار است
مهاجر گفت: صنایع کوچک تبدیلی نیز در راستای اقتصاد مقاومتی نیازمند کمک ادارات است تا این بحث سرعت بگیرد و به صورت شرکت های تعاونی و سهامی خاص این موارد راتوسعه دهیم.
مهاجر ازعان داشت : در این منطقه که زمین های زراعی کم است باید از صنایع تبدیلی برای افزایش درامد استفاده شود.
وی گفت : باغ های سیاه ریشه که باید 40 سال عمر کند ولی در شهرستانهای استان پس از 5الی 6 سال از بین می رود که این نشان از عدم علم باغبانی است.
دکتر مهاجر با اشاره به 7000 مهندس بیکار در استان گلستان افزود: نیروی کار ماهر باید در اولویت ویژه باشد و باید فرزندانمان را در رشته هایی که با آن سروکار داریم درگیر کنیم ، شهرستان بندرگز نیاز به آموزش فنی و حرفه ای در راستای دامداری و باغبانی و علم گلخانه ای دارد.
وی ادامه داد : پرورش قارچ و گل های گلخانه ای را در دستور کار ویژه استان قرار دادیم تا بتوانیم در آمد و ارزش افزوده را بالا ببریم.
دکتر مختار مهاجر با اشاره به عدم استفاده ظرفیت بانوان خانه گفت : ما در همکاری خانوادگی از ظرفیت 50 % بانوان غافل نشیم و با آموزش صنایع تبدیلی، پرورش قارچ ، زنبور، گیاهان گلخانه ای و ... نیز از این ظرفیت استفاده کنیم.
وی به مرکز پرورش زنبور عسل بندرگز اشاره کرد و گفت : یکی از کارهاب بسیار با ارزشی که در بندرگز در حال اجراست ، پرورش زنبور عسل می باشد کهبا اصلاح نژاد این مرکز زنبور ها در برابر بیماری مقاوم و بازده بالای عسل و افزایش باربری نسبت به زنبور های دیگرمی باشد که حتی از استان های دیگر از این شهرستان زنبور می برند و تقدیر نامه هایی هم فرستاده اند.
دیدگاهها
خوراکخوان (آراساس) دیدگاههای این محتوا