امام جمعه بندرگز گفت : چون هنوز هیچ توافقی به تصویب نرسیده یا انجام نشده ذوق زدگی و نگرانی از این مذاکرات بی معنا است!

 به گزارش کناره، امام جمعه شهرستان بندرگز در خطبه های نماز جمعه این هفته در با اشاره به فرصت 90 روزه برای بررسی مفاد جمع بندی مذاکرات وینگفت :ما به جای متهم کردن همدیگر بیاییم به صورت منطقی و شفاف در چارچوب انقلاب آن را بررسی کنیم این آن چیزی است که رهبری معظم در خطبه های عید سعیدفطر از مسئولین زیربط خواسته بودند که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی خط قرمزهای اسلام و انقلاب و قانون اساسی و خط قرمزهایی که رهبری معظم انقلاب ترسیم کردند را با این توافق نامه تطبیق کنند که چقدر رعایت شده است.

حجت الاسلام محمدی افزود : در بحث هسته ای هم منافع ملی لحاظ می شود و هم آرمانهای ما در آن دیده می شود لذا آرمانهای نهفته در بحث هسته ای همراه با مصالح کشور و منافع ملی مدنظر قرار بگیرد و بررسی و تصویب شود و بعد از تصویب مسئولیت آن را نیز مسئولین بپذیرند و در محضر امام راحل(ره)و شهدای عظیم الشان ،خصوصا شهدای غواصی که با دستان بسته در خاک تیره زنده به گور شده بودند ،باید پاسخگوی آنها باشند که در مسیر آرمانهای اسلامی و عزت ملی بحث توافق هسته ای را به انجام رسانده باشند.

سید مصطفی محمدی اظهار داشت : امروز مسئولیت مجلس شورای اسلامی بیش از همه دستگاهها است، دولت باید لایحه هسته ای برجام را به طور رسمی به مجلس ارائه بدهد نه اینکه برخی از دولتمردان وظیفه و اختیارات مجلس را نادیده بگیرند و بگویند لزومی ندارد که این متن برجام به تصویب نمایندگان برسد!

امام جمعه بندرگز در ادامه بیان داشت: طبق قانون اساسی توافقنامه های بین المللی بعد ازتصویب مجلس رسمیت پیدا می کند نه اینکه دولت ترجمه آن را به صورت نامه ای عادی تحویل مجلس دادند که به صورت لایحه ای نبوده که در دستور کار مجلس قرار بگیرد و حتی ترجمه ای که دارای غلط های فاحشی بود، مجلس آن را به وزارت خارجه برگردانده تا ترجمه درست بشود وقتی وزارت خارجه ترجمه اش غلط دارد براساس چه ترجمه ای توافق کردند ؟

ایشان افزودند:  مردم از مجلس انتظار دارند توافق نامه وین را که دولت باید به صورت لایحه به مجلس تقدیم کند ریاست مجلس آن را در دستور کار قرار بدهد نه اینکه سستی به خرج بدهند وقتی کنگره آمریکا با دغدغه تمام این متن برجام را بررسی می کند مجلس شورای اسلامی ایران چگونه این مسئولیت را به انجام می رساند، که متاسفانه در این مقطع حساس ما شاهد تعطیلی مجلس شورای اسلامی هستیم ! مجلس باید این توافق نامه را بررسی کامل کند که آیا با خط قرمزهای نظام منافات دارد ؟

آیا امنیت ملی ما را به چالش می کشد ؟

آیا جلوی پیشرفت موشکی و ساخت سلاح های دفاعی ما را می گیرد؟

آیا بازرسی از مراکز نظامی در آن درج شده است؟

که در این صورت بندهای آن مغایر با منافع ملی باشد آن بندها را حذف کنند و برخی از بندها را بپذیرند.

ایشان تصریح کردند: اینکه گفته می شود یا باید توافق یکجا را بپذیریم و همه را قبول کنیم یا همه را رد کنیم در مقابل این توافق نامه یکی از دو جواب بله یا خیر را بدهیم اشتباه محض است ! باید بعد ازصیقل کاری و صیقل خوردن بندها آن را تصویب کنند و بپذیریم و هیچ گونه تعجیلی هم برای رد یا قبول این تفاهم نداریم.

 

امام جمعه بندرگز دربخش دیگری از خطبه های نماز جمعه این هفته اظهار داشت : جریانی در کشور وجود دارد که تلاش می کنند این تفاهم را چنان بزرگ نمایی کنند که گویا انقلابی رخ داده است و فتحی بزرگتر از فتح خرمشهر را برای ملت به ارمغان آوردند و آن را فتح الفتوحی خواندند که از فتح خرمشهر دفاع مقدس برتر و بالاتر دانستند و کسانی که در دفاع دوران مقدس خونی ازدماغ فرزندانشان نچکیده تاثیر مذاکرات را از تاثیر خون شهیدان بیشترمی دانند که این گزافه گویی، بازی سیاسی است.

وی افزود : برخی می گویند ما سه گل زدیم و دوگل خوردیم و نتیجه را سه بردو اعلام می کنند چه بسا گاهی ندانسته گل های زده شده به دروازه خودی باشد اما در هر صورت ما نباید قضاوت عجولانه ای داشته باشیم.

حجت اسلام محمدی با اشاره به  نقد منصفانه تصریح کرد:  با متانت باید جلوی دودستگی و ایجاد انشقاق در جامعه گرفته بشود ، هرگونه دوقطبی کردن جامعه به موافقان ومخالفان مذاکره ممنوع است ، چون همه در این نظام یک ملتیم و همه امت واحده ولایت فقیه هستیم همه باید با هم تصمیم بگیریم که این تفاهم نامه را بپذیریم با خیر؟و لازمه این کار این است که مردم را در جریان کار قرار بدهند هنوز مردم و حتی خواص و نخبگان ما از توافق هسته ای کاملا خبر ندارند ! اینکه تیم مذاکره کننده هسته ای و رئیس جمهور یکطرفه از این مذاکرات سخن می گویند نمی توان به تمام ابعاد این توافق نامه آگاهی کامل پیدا کرد بلکه باید نخبگان و دانشمندان و نمایندگان مجلس اجازه نقد و بررسی داشته باشند در یک برنامه زنده تلویزیونی مذاکره کنندگان بنشینند روزنامه نگاران منتقدین دانشمندان هسته ای بیایند بررسی کنند مردم بدانند چه اتفاقی افتاده است.

وی ادامه داد:  اینکه دهان هر منتقدی را ببندند، نه اینکه روزنامه های منتقد و دلسوز را توقیف کند و تذکر بدهند و از آن سو به بی بی سی انگلیسی مجوز فعالیت بدهند!! و از روزنامه ها  به طور رسمی بخواهند که فقط از متن برجام تعریف و تمجید کنند و هیچ گونه نقدی نداشته باشند در صورتی که اگر بیایند نقادی کنند و مردم به طور شفاف تمام مسائل هسته ای را بدانند آن وقت به طور یکپارچه پشت سر مسئولین قرار می گیرند و حمایت می کنند.

ایشان در بخش دیگری از خبه های نماز جمعه گفت :  تا پیش از توافق مسئولان دولتی رقم پولهای بلوکه شده ایران را بیش از 100میلیارد دلار و تا 180میلیارد دلار اعلام کردند به مردم نوید و امید می دادند که با حصول توافق هسته ای و بازگشت این پول به چرخه اقتصادی بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور حل خواهد شد اما یک روز بعد از توافق که هنوز جوهر متن برجام خشک نشده بود ناگاه این مبلغ به زیر 30میلیارد دلار کاهش یافته و اعلام کردند که این مبلغ کمتر از 30میلیارد دلار است . این کاهش بیش از 150میلیارد دلار چه معنا دارد؟ کجا رفته است ؟ ارقامی که در دوسال اخیر بارها و بارها تکرار کردند را انکار می کنند ! در صورتی که غربی ها ارقامی خیلی بالاتر را مطرح می کنند اما مسئولین ما ارقام پایین تر را مطرح می کنند آنها می گویند ما ارقام خیلی بالایی را بیش از 100میلیارد دلار به ایران بدهکار هستیم اما مسئولین ایران می گویند 29 میلیارد دلار و 23میلیارد دلار اینها بدهکار هستند ما نمی دانیم این اختلاف ارقام موجب تعجب همگان است!!

وی ازعان داشت: قبل از توافق حتی آب خوردن و مشکل ازدواج و خالی بودن جیب مردم را به بلوکه بودن آن مبلغ بالا ذکر می کردند اما بعد از توافق گفتند این حرفها نیست منتظر معجزه نباشید حتی گفتند شاید تا دیگر هم یک ریال پول هم نیاید !! در صورتی که همه مسائل را به تحریم گره زده بودند. متاسفانه یکی از نمایندگان مجلس در دفاع از متن برجام می گوید :بعد از توافق شرایط جوی هوا عوض شده بارشها افزایش یافته ،گرما کاهش یافته و علت خشکسالی های اخیر تحریم های هسته ای بود که در دوازده سال گذشته اروپا از ورود ابرهای بارشی به آسمان ایران جلوگیری کردند و احساس می شود  که بعد توافق هسته ای ما به صفحه جهانی بازگشتیم ،جای تعجب دارد که حتی اینها باران نعمت الهی را به هسته ای گره زدند .

 

سید مصطفی محمدی با اشاره به روز خبرنگار اظهار داشت: یکی از گروه ها و اصنافی که می توانند در بحث هسته ای و مسائل دیگر بصیرت افزایی کنند و به جامعه آگاهی ببخشند جامعه خبرنگاران هستند .

وی افزود: خبرنگاران در هشت سال دفاع مقدس جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند تا جانفشانی بسیجیان را به تصویر بکشانند و حتی امروز خبرنگارانی در کشور سوریه و عراق داریم که جان خود را فدا می کنند تا حقانیت مقاومت و باطل بودن و جنایتکار بودن داعشی های تکفیری را به جهان مخابره کنند نباید از جانفشانی خبرنگاران غافل باشیم که به مناسبت سالروز شهادت محمد صارمی خبرنگار جمهوری اسلامی در افغانستان به دست طالبان روز 17 مرداد را روز خبرنگار نامیدند که خبرنگاران باید بدانند در مسیر حقانیت تا پای جان بایستند و امروز در بحث هسته ای آن که باید شفاف سازی بکند و اصل متن برجام و نقد آن را به طور شفاف برای مردم بیان کند خبرنگاران خواهند بود آفرین و مبارک باد بر آن خبرنگاری که رسالتش را به درستی انجام می دهد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار