حجت الاسلام و المسلمین طاهری مسئول حوزه علمیه امام صادق علیه السلام گرگان در یاداشت اختصاصی خود به تحلیل اتفافات اخیر و سیر صعودی جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب اسلامی در زمینه علوم و تکنولوژی های مدرن، نقش و جایگاه ایران اسلامی در عرصع بین الملل و... پرداخت.

به گزارش کناره به نل از طوبی گلستان؛ حجت الاسلام و المسلمین طاهری مسئول حوزه علمیه امام صادق علیه السلام گرگان با تحلیل اتفاقات اخیر و شرایط کشور در یادداشتی نوشت: این روزها سخن از وضعیت نامطلوب اقتصادی و معضلات فراوان اجتماعی، نُقل همه‌ی محافل است و هرکسی از ظن خود به دنبال شناخت و معرفی علل و عوامل آن می‌باشد.

بسیار می‌شنویم که چرا باید با گذشت حدود چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی و حاکمیت نظام مقدس جمهوری اسلامی، شاهد چنین وضعیت نامطلوبی باشیم.

به نظر می‌رسد این پرسش‌ها غالباً خواسته یا ناخواسته با یک پیش‌فرض همراه است و آن عبارت است از تنزل وضعیت عمومی کشور و کاهش شاخص‌های رضایت‌مندی مردم از نظام.

اعتراضاتی که اخیراً در برخی از شهرها صورت گرفت و منجر به سوءاستفاده دشمن گردید براین پیش‌فرض بیش از پیش دامن می‌زند.

نگارنده این سطور، معتقد است که نخبگان باید در شرایط فعلی، به‌دور از قضاوت‌های سطحی و عامیانه و فارغ از القائات دشمنان زخم‌خورده نظام، به تبیین و تحلیل واقع‌بینانه‌ی وضع موجود بپردازند.

یقیناً چنین قضاوتی است که می‌تواند به‌دور از احساسات کور و القائات دشمن، هم بارقه‌ی امید را در دل‌ها ایجاد نماید و هم راه‌حل فائق آمدن بر مشکلات را در پیش روی تصمیم‌سازان، تصمیم‌گیران و مدیران جامعه قرار دهد.

نگاه واقع‌بینانه

قضاوت صحیح درباره وضع موجود و نگاه واقع‌بینانه، همان روشی است که مقام معظم رهبری همواره در بیاناتشان در پیش می‌گیرند و آن همراه کردنِ "توجه به مشکلات" با "توجه به دست‌آوردها" است.

به جرات می‌توان ادعا کرد که دست‌آوردهای نظام آن‌قدر فراوان، بزرگ و افتخارآمیز است که می‌تواند منجربه حفظ و تقویت روحیه‌ی انقلابی مردم گردد.

چالش‌ها و مشکلات

وضعیت نامطلوب کشور چندان نیاز به توضیح ندارد و علاوه بر آمارهایی که از مشکلات اقتصادی (مانند بی‌کاری، خانوارهای زیر خط فقر، کاهش قدرت خرید، گرانی و ...) و معضلات اجتماعی (مانند افزایش آمار طلاق، اعتیاد، ناهنجاری‌های اخلاقی و ...) در دسترس عموم قرار می‌گیرد، مردم به‌طور روزمره با انواع و اقسام این مشکلات دست‌وپنجه نرم می‌کنند و با آن‌ها به خوبی آشنایی دارند.

دست‌آوردها و پیشرفت‌ها

معمولاً مهم‌ترین نعمت‌هایی که در اختیار ما انسان‌ها قرار دارد، چندان مورد توجه نیست، مثلاً همان‌طور که مشهور است نعمت سلامتی و امنیت غالباً مورد غفلت قرار می‌گیرد: " نعمتان مجهولتان، الصّحّة و الأمان" و قریب به این مضمون در روایات نیز آمده است، این در حالی است که بسیاری از نعمت‌های دیگر که معمولاً برای انسان، مهم و بزرگ جلوه می‌کند در مقایسه با نعمت سلامتی و امنیت بسیار کم‌ارزش به شمار می‌آید و به همین دلیل در آیات و روایات و بیانات بزرگان اخلاق، این گونه نعمت‌ها مورد یادآوری قرار می‌گیرد تا انسان از فضل الهی غافل نشود و شکرگزاری را فراموش نکند.اتفاقاً بزرگ‌ترین دست‌آوردهای انقلاب اسلامی نیز از همین قبیل است و همواره نیازمند یادآوری و تبیین است.

مشارکت کم‌نظیر مردم در انتخابات‌هایی که در طول چهل سال گذشته برگزار شده بیان‌گر شاخص مردم‌سالاری نظام ، ویکی از مهم‌ترین این دست‌آوردهاست که نه قابل قیاس با زمان حاکمیت طاغوت است و نه قابل مقایسه با وضعیت فعلی کشورهای مشابه ما در منطقه.

باتوجه به مطلب فوق و سیر صعودی نظام مقدس اسلامی،می‌توان به دست‌آوردهای زیر اشاره کرد:

استقلال سیاسی و بیرون رفتن از زیر یوغ ابرقدرت‌ها، اقتدار و نفوذ سیاسی در منطقه، پیشرفت‌های شگفت‌انگیز در صنایع راهبردی مانند هسته‌ای، نانو، هوافضا، سلول‌های بنیادین، پزشکی و ...، پیشرفت در صنایع گوناگون نظامی (سامانه‌ی موشکی، پهبادها، زیردریایی و ...)، ارتقای سطح سواد عمومی جامعه و حضور پی‌درپی جوانان ما در بالاترین سطوح مسابقات علمی، ارتقای بینش سیاسی مردم و آزادی بیان کم‌نظیر، تنوع و تکثر مطبوعات و رسانه‌ها با سلایق گوناگون سیاسی و ...

امروزه نظام مقدس جمهوری اسلامی به برکت این دست‌آوردها،که البته خود معلول عواملی است که بدان‌ها اشاره خواهم‌کرد به عنوان یک ابرقدرت منطقه‌ای و بلکه جهانی شناخته می‌شود که بدون استفاده از ابزارهای متعارف و نامشروعِ قدرت  یعنی "زر و زور و تزویر" توانسته است به چنین جایگاه بلند و افتخار‌آمیزی دست یابد و مورد توجه نخبگان و عقلای جامعه جهانی قرار گیرد.

2-علت نابسامانی‌ها

سوال اصلی این است که: با وجود دست‌یابی به این افتخارات و دست‌آوردهای بزرگ، چه اتفاقی افتاده است که ما شاهد چالش‌های بزرگی در مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هستیم؟!

پاسخ به این سوال چندان سخت و پیچیده نیست هرچند نیاز به تبیین و تحلیل فراوانی دارد و انتظار می‌رود که نخبگان انقلابی جامعه به این تکلیف مهم بپردازند و جوانب مختلف آن را بررسی و تبیین نمایند؛ نگارنده صرفاً به فهرستی از مهم‌ترین و کلیدی‌ترین مطالبی که لازم است در پاسخ به سوال بالا مورد توجه قرار گیرد اشاره می‌نماید.

اگر بخواهیم عامل اصلی نابسامانی‌های موجود را در یک جمله بیان کنیم می‌توانیم آن را تحت عنوان "بی‌توجهی مسئولان به شاخص‌های اصلی گفتمان انقلاب اسلامی" قرار دهیم.

نکته اصلی مطلب این است که اتفاقاً همه‌ی دست‌آوردهای بزرگ انقلاب اسلامی نیز، ناشی از سرلوحه قرار دادن این شاخص‌هاست، شاخص‌هایی که برگرفته از آموزه‌های اسلام ناب محمدی و بیانات امامین این انقلاب می‌باشد.

اهم این شاخص‌ها عبارت است از: ایمان راسخ به وعده‌های الهی، وحدت امت حول محور امامت و ولایت، دشمن‌شناسی و استکبارستیزی، توجه به اقشار محروم جامعه و دوری مسئولان از خوی اشرافی‌گری، اعتماد به توانمندی داخلی و استعداد جوانان، بی‌اعتنایی به تهدیدها و تطمیع‌های دشمنان و برخورداری از بصیرت و روحیه‌ی استقامت در برابر انواع مشکلات و دشمنی‌ها.

به‌راستی، آیا عامل پیروزی بزرگ ما در تقابل با ویروس خطرناک و گسترش‌یافته‌ی داعش، چیزی جز اعتماد به وعده‌ی نصرت الهی، عدم اعتماد به دشمن، اتحاد ملت در رویکرد مبارزه با داعش در بیرون مرزها، ولایت‌پذیری مردم و تکیه بر توان مدافعان حرم، نیروی قدس و سرداران بزرگی همچون قاسم سلیمانی بود؟

اگر قرار بود به جای تکیه بر آموزه‌های اسلام ناب محمدی، طبق توصیه‌ی لیبرال‌های غربزده‌ی داخلی به مذاکره‌ با دشمن، دل خوش می‌کردیم و به دنبال معامله‌ی به اصطلاح برد-برد! با دشمن می‌بودیم، آیا چنین پیروزی بزرگی دست‌یافتنی می‌بود؟!

یقیناً اگر در مسائل اقتصادی نیز به جای خوش‌بینی به دشمن و امیدبستن به مذاکراتِ آن‌چنانی و بزرگ‌نمایی برجام نافرجام، به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب "مبنی بر بدبینی به دشمن و عدم تاثیر مذاکرات در برداشته شدن تحریم‌ها و اجرای کامل اقتصاد مقاومتی"گوش فرامی‌دادیم، امروز بعد از گذشت چندین سال از اعمال تحریم‌ها، می توانستیم بر تاثیرگذاری تحریم‌ها غلبه کنیم.

ناگفته نماند همان‌طور که بارها گفته‌ایم مخالف مذاکره با قدرت‌ها نیستیم، ولی مذاکره باید با کشورهایی صورت گیرد که قصد دشمنی و فریب نداشته باشند و منافع کلان نظام در مذاکرات تهدید نشود، نمونه‌ی مذاکره و دیپلماسی انقلابی را می‌توان در جریان دعوت سردار سلیمانی از روسیه برای مبارزه با داعش و نیز در خصوص حل مشکل استقلال کردستان عراق مشاهده کرد.

دیپلماسی تاثیرگذار این سردار قهرمان، به دور از هیاهو و جنجال تبلیغاتی ،برخلاف آن‌چه که در برجام اتفاق افتاد، توانست خطرات بزرگی را نه تنها از کشورمان و نه تنها از جبهه‌ی مقاومت بلکه از چندین کشور منطقه و جهان اسلام دور سازد و توقع می‌رفت که اهمیت این اقدامات و پیروزی بزرگ جبهه‌ی مقاومت در مقابل داعش، خیلی بیش از آن‌چه دیدیم مورد توجه رسانه‌ها و نخبگان جامعه قرار گیرد.

متاسفانه برخی از دولت‌مردان بنا ندارند که به اشتباهات خود اعتراف کنند و از مسیر نادرستی که پیموده‌اند بازگردند.البته نباید از تاثیر منش اشرافی حاکم بر بخشی از دولت‌مردان و مسئولان غافل شد؛ هرچه افراد، بیشتر با روحیه‌ی اشرافی خو بگیرند، هم روحیه‌ی مبارزه با دشمن را از دست می‌دهند و هم از عموم مردم که در سطوح متوسط و پایین جامعه قرار دارند فاصله‌ی بیشتری می‌گیرند و نمی‌توانند عمق دردهای آنان را درک و احساس کنند.

اختلاس‌ها، حقوق‌های نجومی، زدوبندهای اقتصادی پشت‌پرده و منافع کلانی که در پسِ معاملات بُرد-برد!! برای برخی نوکیسه‌های نفوذی در بدنه‌ی دولت نهفته است، اجازه نمی‌دهد که تصمیم‌گیری درستی در مسائل اقتصادی صورت گیرد.

متاسفانه بسیاری از وکلای ملت نیز به دلیل ابتلا به همان بیماری‌های مزمن، از انجام وظایف قانونی، شرعی و ملی خود طفره می‌روند و حاضر به دفاع از بدیهی‌ترین حقوق موکلان خود بخصوص افشار آسیب پذیر جامعه نیستند.

3-درمان دردها

آن‌چه می‌تواند در شرایط فعلی به عنوان راه‌حل برون‌رفت از نابسامانی‌ها در نظر گرفته شود عبارت است از : ۱ - گسترش روحیه‌ی امید به آینده در جامعه ۲ - مطالبه‌گری از مسئولان ۳ -  اقدامات آتش‌به‌اختیار

درباره ایجاد و گسترش روحیه‌ی امید در مطالب بالا توضیحاتی ارائه شد.

و اما منظور از مطالبه‌گری عبارت است از ترویج گفتمان انقلاب اسلامی و به دنبال آن مطالبه‌ی شاخص‌های این گفتمان از مسئولان.

متاسفانه آن‌چنان که بایدوشاید مسئولان در بوته‌ی نقد و مطالبه قرار نمی‌گیرند و اندک انتقادات و مطالباتی که انجام می‌شود، با هجمه‌ی توهین و تمسخر آقایان مواجه می‌شود و نهایتاً امثال حسن عباسی‌ و حسین شریعتمداری‌ و دیگران در محکمه‌ی  قوه‌ی قضائیه‌ای که مورد هجمه‌ی همین آقایان است با شکایت مدعیان آزادی بیان و نقدپذیری، محاکمه خواهد شد!!

وقاحت بیشتر آنجاست که این مدعیان، انگشت اتهام را به سوی نهادهای انقلابی نشانه می‌روند و گاه پا را فراتر گذاشته و رهبری را زیر سوال می‌برند و خواهان نقد رهبری می‌شوند و در این زمینه مجوّز انتقاد به معصومین(علیهم‌السلام)!! را نیز صادر می‌کنند.

این شیوه‌ی معاویه‌گونه -که گوسفند مردم را می‌دزدیدند و دزدی خود را به امیرالمومنین(ع) نسبت می‌دادند- برای ملت بصیر ایران بی‌تاثیر است، و این افراد، خود را بیش از پیش از چشم ملت ایران ساقط می‌کنند.

امروز به برکت انقلاب اسلامی، آزادی بیان به افراد و احزاب گوناگون داده شده و افراد مغرض بیشترین استفاده را از این فضا می‌برند و علیه مبانی و ارزش‌های بنیادین انقلاب سخن‌پراکنی می‌کنند و به صورت مستقیم و غیرمستقیم از رهبری و نهادهای انقلابی انتقاد می‌کنند و گاه کار را به توهین و تهمت می‌رسانند، ولی آقایان به گونه‌ای وانمود می‌کنند که گویا جوّ خفقان بر مملکت حاکم است و حال آن‌که این خودشان هستند که حاضر به شنیدن کوچک‌ترین انتقادی نیستند.

بر همه‌ی نیروهای انقلابی لازم است که به نقد منصفانه‌ی مسئولان بپردازند و اجازه‌ی انحراف از شاخص‌های گفتمان انقلاب اسلامی را به کسی ندهند.

مقصودمان از اقدامات آتش‌به‌اختیار آن است که در حل مشکلات جامعه، صرفاً منتظر مسئولان نباشیم و به هر شیوه‌ی قانونی ممکن، برای حل مشکلات مردم اقدام نماییم و بحمدالله نمونه‌های فراوانی از اقدامات این‌چنینی را در مسائل گوناگون (همانند موضوع زلزله‌ی کرمانشاه) شاهد بوده‌ایم.

و من الله التوفیق و علیه التکلان

۹۶/۱۰/۲۴

سید محسن طاهری

مسئول حوزه علمیه امام صادق(ع) گرگان

 انتهاي پيام/

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار