بر اساس محاسبات نجومی یک رصدگر مجرب هلال ماههای جوان، امکان رویت هلال «شوال» در شامگاه پنجشنبه 25 تیرماه مصادف با 29 رمضان در کشور، مقارن و بعد از غروب خورشید، بسیار بسیار بعید (قرین محال) و پیش از غروب آن روز هم بسیار بسیار ضعیف است.
به گزارش کناره به نقل از ایسنا، بر اساس بررسیهای علیرضا بوژمهرانی، رصدگر مجرب و پژوهشگر رویت هلال ماه، زمان تولد ماه نو و یا مقارنه ماه شوال المکرم سال 1436 هجری قمری در حدود ساعت 01:24 روز پنجشنبه 16 جولای 2015 میلادی به وقت بینالمللی - ساعت 05:54 صبح روز پنجشنبه 25 تیر ماه مصادف با 29 رمضان المبارک 1436 هجری قمری به وقت رسمی تابستانی ایران - است.
وی خاطرنشان کرد: مقایسه مختصات هلال ماه در پنج نقطه واقع در منتهی الیه جنوب شرقی، شمال شرقی، شمال غربی، جنوب غربی و همچنین مرکز کشور (56 کیلومتری شرق نایین) با رکوردهای حدی به دست آمده در رصدهای گذشته نشان میدهد که امکان رویت هلال شوال در شامگاه پنجشنبه 25 تیر مصادف با 29 رمضان، مقارن و بعد از غروب خورشید در کشور بسیار بسیار بعید (قرین محال) است.
به گفته وی، شرایط دمایی تابستان ایران و نیز وجود گرد و غبار در آسمان اکثر نقاط کشور در این فصل از سال باعث میشود نتوان هیچ شانسی از این بابت در نظر گرفت. از آنجا که مختصات هلال در منتهی الیه جنوب شرقی و منتهی الیه جنوب غربی کشور مناسبتر از سایر نقاط کشور است، در نتیجه میتوان این گونه جمع بندی کرد که هلال شوال در غروب روز پنجشنبه مقارن و بعد از غروب خورشید با چشم عادی و یا چشم مسلح در پهنه ایران قابل رویت نخواهد بود.
بوژمهرانی در پایان درباره احتمال رویت پذیری هلال ماه شوال قبل از غروب خورشید روز پنجشنبه نیز گفت: مقایسه شرایط و مختصات هلال شوال 1436 در روشنایی روز پنجشنبه 25 تیرماه مصادف با 29 رمضان با مقادیر حدی به دست آمده در رصدهای گذشته نشان می دهد علیرغم اینکه با حرکت از جنوب شرقی کشور به سمت شمال غرب، مختصات هلال شوال 1436 برای رویت در روز تقویت میشود لکن باز هم مجموع عوامل، شانس رویت آن را در پهنه ایران بسیار بسیار ضعیف میکند.