مریم مرادی کارشناس تغذیه درباره چگونگی تقویت سیستم ایمنی در برابر سرماخوردگی مطالبی را عنوان کرد
به گزارش کناره،مریم مرادی کارشناس تغذیه درباره چگونگی تقویت سیستم ایمنی در برابر سرماخوردگی گفت: برخی مواد غذایی و میوههای مفید برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و درمان آن موثر هستند ،به همین دلیل برای اینکه سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به مبارزه علیه ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوانزا بپردازد باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند.
وی افزود: مصرف پرتقال، انواع توت، فلفل دلمهای، توت فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم،دریافت زیاد و منظم ویتامین «C »به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک میکند. همچنین غلات سبوسدار و حبوبات، منابع غذایی خوبی برای ویتامینهای گروه B هستند، مصرف نکردن این مواد در بدن سبب بروز عفونتهای مکرر دستگاه تنفسی فوقانی میشود. مصرف شلغم ،آویشن، زنجبیل و عسل برای سرماخوردگی بسیار مفید است.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه مصرف سیر که دارای آهن و روی(Zn) است، سبب تقویت سیستم ایمنی و کمک به کاهش خطر عفونتهای ویروسی میشود عنوان کرد: همچنین نوشیدن زیاد مایعات از کمبود آب بدن که عامل بروز تب است پیشگیری میکند. آب، چای همراه با لیمو و عسل، دمنوش و جوشانده، آبمیوههای طبیعی و شیر کم چرب بهترین مایعات هستند.
وی بیان کرد: در زمان سرماخوردگی باید از مصرف غذاهای آماده، بستهبندی شده و کنسروها که از لحاظ ویتامینها و مواد معدنی فقیر هستند خودداری کرد و بهتر است به جای مصرف این نوع غذاها بهتر است از انواع میوه و سبزیجات تازه، گوشت، ماهی، غلات، مغزها و دانهها استفاده شود.
مرادی در پایان خاطرنشان کرد: هم چنین به افرادی که به سرماخوردگی مبتلا شدهاند توصیه میشود در طول دوره درمان از مصرف محصولات شیرین و حاوی شکر که توانایی سیستم ایمنی بدن را کاهش میدهد و میتواند پاسخ ایمنی بدن را تقلیل دهد خودداری کنند.