با روی کار آمدن دولت جدید، اقدامات جدید و موثرتری در کشور در حوزه مبارزه با ویروس کرونا شکل گرفته است.
به گزارش کناره ، کووید ۱۹ ویروسی همهگیر که قریب به دو سال است جهان را درگیر خود کرده؛ با این وجود تمام کشورها در صدد این هستند تا هرچه زودتر درمان قطعی برای ریشهکن کرده این ویروس پیدا کنند و ایران هم جزو این کشورها بوده است.
یکی از شعارهای حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در زمان انتخابات ریشهکن کردن هر چه سریع ویروس کرونا از کشور بود.
رهبر معظم انقلاب هم در اولین دیدار خود با اعضای دولت سیزدهم تاکید فراوانی بر مهار ویروس کرونا کردند؛ ایشان در آن دیدار خطاب به اعضای دولت سیزدهم بیان کردند که یکی از موارد ضروری، قرنطینه هوشمند و مراقبت جدی در بخش مربوط به مرزها و جلوگیری از ورود گونههای جدید بیماری است.
ایشان خطاب به مردم ایران بیان کردند: در مسئله کرونا البته مردم هم وظایفی دارند؛ بنده مکرر این را گفتم، مردم عزیزمان بایستی این چهارتا مسئولیت مهم را قبول کنند، به عهده بگیرند. یکی مسئلهی ماسک، یکی مسئله فاصله، یکی مسئلهِ تهویه، یکی مسئله صابون زدن دست. اینها که کارهای مشکلی نیست، اینها همهاش کارهای آسانی است، این رعایتها را بکنند قطعاً تأثیر خواهد گذاشت در ابتلا و این تلفات سنگینی که دل انسان را به درد میآورد اینها به وجود نخواهد آمد.
دولت شبانه روزی با ویروس کرونا مبارزه میکند
پس از این دیدار، دولت سیزدهم برای مهار ویروس کرونا دست به اقدام و عمل زد. حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم بیان کرد که اولویت اول دولت، مهار کرونا و ارتقای وضعیت بهداشتی در کشور و تسریع در واکسیناسیون عمومی، اجرای دستورالعمل های بهداشتی و ارتقاء سطح درمان است.
دیری نگذشت که اخباری مبنی بر شبانه روزی شدن واکسیناسیون و لغو محدودیتهای شبانه برای واکسیناسیون منتشر شد.
احمد وحیدی وزیر کشور در یکی از جلسات قرارگاه عملیاتی ستاد کرونا در توضیح لغو تردد شبانه این طور بیان کرد که تردد شبانه تا تعداد فوتیها به میزان قابل توجهی کاهش نیابد، برداشته نخواهد شد و ما به دنبال رفع محدودیتها هستیم، اما این موضوع باید همراه با کاهش ابتلا و فوتیها باشد.
البته این تنها گام دولت سیزدهم در راستای مهار کرونا نبود؛ با نزدیک شدن به ماه مهر و شروع فعالیت مدارس و دانشآموزان و دانشجویان چندی پیش دولت اعلام کرد که واکسیناسیون دانشجویان و دانش آموزان بین ۱۲ تا ۱۸ سال انجام خواهند شد.
این در حالی است که بهرام عیناللهی وزیر بهداشت از واکسیناسیون کودکان ۷ تا ۱۲ سال در مرحله بعدی خبر داد.
وقتی یک تماس چندین میلیون دوز واکسن کرونا را راهی کشور میکند
تاکنون بیش از ۴۶ میلیون دُز واکسن کرونا وارد کشور شده که بیش از دو سوم از این میزان در زمان دولت سیزدهم وارد و طی یک ماه و نیم آینده نیز حدود ۵۰ میلیون دُز دیگر وارد کشور خواهد شد.
با این تفاسیر میتوان گفت رکورد واردات واکسن کرونا به کشور شکسته شده و محمولههای چندین میلیونی به طور روزانه وارد کشور میشود.
۲۷ مرداد ماه امسال بود که سید ابراهیم رئیسی طی تماس تلفنی با رئیس جمهور چین «شی جینپینگ» صحبت کرد و برآیند سخنان این دو رئیسجمهور بر محکمتر شدن هر چه بیشتر روابط این دو کشور در زمینههای مختلف بود.
رئیسی در این تماس تلفنی درباره واردات واکسن کرونا به رئیس جمهور چین بیان میکند که از همکاری دولت چین برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و فروش واکسن به ایران قدردانی کرده و امیدواریم در تامین میلیونها دز واکسنهای خریداری شده تسریع شود. همچنین شی جین پینگ در این تماس اظهار کرد که چین حداکثر توان خود را برای تحویل واکسن به ایران و کمک به غلبه ایران بر ویروس کووید۱۹ به کار خواهد گرفت.
پس از اتمام این گفتوگو، رئیسی با همتای روسی خود به تماس تلفنی مینشیند و بحث کرونا را پیش میکشد و میگوید که با تشکر از همکاریهای روسیه برای پیشگیری از شیوع کرونا و نیز تلاش برای تولید مشترک واکسن کرونا، ایران به دلیل شرایط خاص کنونی درخواست دریافت محمولههای بیشتری از واکسن کرونا را دارد.
پوتین نیز در جواب به همتای ایرانی خود بیان کرد که آهنگ تحویل واکسن کرونا به ایران از سپتامبر سرعت بیشتری خواهد گرفت.
با وجود آنکه تنها حدود ۵۰ روز از استقرار دولت سیزدهم و وزرا گذشته، اما اسناد و مدارک حاکی بر آن است که دولت سیزدهم برای تحقق شعارهای خود مصمم است؛ امید است که دولت سیزدهم نهتنها بر شعار ریشه کن شدن کرونا، بلکه بر همه شعارهای انتخاباتی خود جامه عمل بپوشاند و همین روند برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در کشور پیش ببرد.
/باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/