آیتالله خامنهای فرمودند: شرط لازم برای تحول نترسیدن از دشمن و دشمنیهاست
به گزارش کناره ، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب در گفتوگوی تلویزیونی با ملت شریف ایران که به مناسبت سالروز رحلت جانگداز امام خمینی (ره) انجام شد، با اشاره به شرایط کرونایی کشور فرمودند: چگونگی برگزاری مراسم سالروز رحلت مهم نیست؛ اصل قضیه گفتوگو از امام بزرگوار است که ما امروز و فردای کشورمان به این احتیاج داریم، امام بزرگوار سال ها پس از درگذشت و فقدان ظاهری همچنان در بین ما زنده هستند و باید زنده بماند، ما از فکر، معونیت و انگشت اشاره او استفاده کنیم.
فرمانده کل قوا اظهار کردند: امروز می خواهم در مورد یک خصوصیت مهم از امام بزرگوار صحبت کنم، البته ایشان دارای خصوصیات برجسته و متعددی بودند. امام خمینی (ره) انسانی تحول خواه و تحول آفرین بودند،نقش ایشان صرفا نقش یک معلم و استاد نبود، نقش ایشان نقش یک فرمانده داخل میدان عملیات و رهبر واقعی بود. ایشان بزرگترین تحولات را در دوران و زمان خودشان در حوزه ها و عرصه های متنوعی ایجاد کردند. اولا روحیه تحول خواهی از دیر زمان در این بزرگوار وجود داشته و این چیزی نبود که در آغاز نهضت اسلامی به وجود بیاید، از دوران جوانی ایشان انسان تحول خواهی بودند.
رهبر معظم انقلاب ادامه دادند: امام روحیه تحول را ایجاد کردند و میدانی وارد مسئله تحول شدند، نه فقط گفتاری و دستوری. از تحول آفرینی روحی در یک مجموعه ای از طلاب جوان در قم تا تحول آفرینی وسیع در عموم ملت ایران. مسئله قم عبارت است از درس اخلاق ایشان که ده ها سال پیش از شروع نهضت بجز درس فقه و اصول و معقول، درس و جلسه اخلاق داشتند. نقل می کردند که ایشان وقتی هفته ای یک بار جلسه ای در مدرسه فیضیه داشتند، صحبت های ایشان جلسه و دل ها را منقلب می کردند. این را البته ما هم در درس فقه و اصول هم دیده بودیم. در درس فقه و اصول ایشان طلبه ها گریه می کردند. این همان روش پیغمبران است.
فرمانده کل قوا تصریح کردند: امام خمینی (ره) به معنای واقعی کلمه در زندگی ملت ایران تحول ایجاد کردند، مخاطب ایشان در این تحول عبارت بود از ملت ایران، قبل از نهضت امام راحل مبارزات وجود داشت، اما به تعدادی دانشجو منتهی می شد. بحث امام یک گروه یا جمع محدود نبود، بحث ملت ایران بود، ملت مثل اقیانوس است، به طوفان در آوردن یک اقیانوس کار هر کسی نیست.
آیتالله خامنهای ادامه دادند: در دورانی که نهضت شروع شروع شد، ملت با سرنوشت خود هیچ ارتباطی نداشتند و مردم خمود و تسلیم بودند، این حرکت مطالبه کردن چیزهای مهم مطلقا در رفتار ملت ایران وجود نداشت و امام آن را ایجاد کرد. تحول دیگر، تحول در نگاه مردم به خودشان به جامعه بود، ملت ایران نسبت به خود یک نگاه حقارت پندارانه داشت، یعنی اینکه ملت بر اراده قدرت ها و ابر قدرت ها فائق بیاید مطلقا بر ذهن کسی خطور نمی کرد.
فرمانده کل قوا با اشاره به تحولات ایجاد شده توسط امام خمینی (ره) در زندگی مردم فرمودند: تحول مهم دیگر امام، در مطالبات اساسی مردم بود. اگر گروهی از مردم یک مطالبه ای از دستگاه آن زمان داشتند، مطالبات در سطح آسفالت کردن یک کوچه بود، اما امام مطالبه مردم را به استقلال، آزادی یا نه شرقی و نه غربی ارتقاء داد. تحول در نگاه به دین، دیگر تحول امام بود. مردم در آن زمان دین را فقط برای احوال شخصی میدانستند، امام برای دین، رسالت، نظام سازی و تمدن سازی تعریف کرد و مردم نگاهشان به دین به کل متحول شد.
رهبر معظم انقلاب بیان کردند: تحول در نگاه به آینده نکته بسیار مهمی بود که امام ایجاد کردند؛ در دورانی که نهضت آغاز شد با همه شعارهایی که برخی احزاب و گروه ها می دادند، در نگاه مردم، آینده ای دیده نمی شد و مردم افق روشنی نداشتند، اما روحیه تحول امام منجر به ایجاد تمدن نوین اسلامی شد. ایشان تحول در مبانی معرفتی کاربردی به وجود آوردند که این جزو مباحث تخصصی و حوزوی است. امام فقه را وارد عرصه نظام سازی کردند. فقه از این مسائل دور بود، البته مسئله ولایت فقیه هزار سال بین فقها وجود داشت، اما چون امیدی برای تحقق آن وجود نداشت هرگز به جزئیات آن پرداخته نمی شد، اما امام این موضوع را وارد بحث فقه کردند.
آیتالله خامنهای فرمودند: در مسائل قضائی ایشان اعتماد عجیبی به فکر و عمل جوانان کردند، البته ایشان ظرفیت های غیر جوان را نفی نمیکردند. ایشان به جوانان به عنوان ثروت نظام اعتماد میکردند. در نیروهای مسلح، در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جوانان را گذاشتند و در ارتش شهید فلاحی یا ظهیرنژاد را گذاشتند. امروز هم همین عقیده را داریم که باید در پیشبرد کشور از نیروی جوان استفاده کنیم، اما به این معنا نیست که نیروهای غیر جوان برای کشور سرمایه نیستند.
فرمانده کل قوا با اشاره به روزهای نخست انقلاب اظهار کردند: کسی تصور نمی کرد که روی حرف آمریکا بشود حرف زد، اما امام کاری کردند که خود روسای جمهور آمریکا گفتند آیت الله خمینی ما را تحقیر کرده است. امام به معنای واقعی، امامِ تحول بود و اینها را از خدا میدانست. واقعا هم همین است. ایشان به حرکت جوانان خیلی اهتمام میورزید. باید از امام درس بگیریم هر جامعه زنده و پویای نیاز به تحول دارد.
آیتالله خامنهای ادامه دادند: بعد از رحلت امام خمینی کشور از روحیه تحولی فاصله نگرفته است و به معنای واقعی کلمه تحول یافتیم و مقتدرتر و سر زنده تر شدهایم. امروز در جهان به عنوان حرکت علمی مطرح هستیم. در عرصه سیاست چهره با ابهت و قدرتمندی را از خود نشان داده و قابل توجه هستیم.در این ۳۰ سال حرکت تحولی که امام به وجود آوردند متوقف نشد؛ البته در مواقعی عقبگرد داشتیم که بر خلاف انقلاب است.
رهبر معظم انقلاب افزودند: بعد از رحلت امام حرکت تحولی وجود داشته، اما به نظر من کافی نیست، قادریم در بخش های گوناگون نظام تحول ایجاد کنیم. انتظار من از خود، جوانان و نخبگان این است که به فکر ایجاد تحول باشند. تحول که نکاتی در آن است، اگر بخواهیم در این تحول به معنای واقعی کلمه به نکاتی توجه داشته باشیم، یکی اینکه تحول خواهی لزوما به معنای اعتراض خواهی نیست، بلکه گرایش به سمت بهتر شدن است. البته ممکن است منشا آن اعتراض باشد اما همیشه این گونه نیست، لازم نیست که جایی احساس شکست کرده باشیم که تحول داشته باشیم. ما نباید به آنچه داریم قانع باشیم، بلکه باید تحول را لازم بشماریم و دنبال کنیم. تحول یعنی میل به شتاب گرفتن و سرعت داشتن در حرکت، جهش در حرکت و اجتناب از تحجر. هیچ حرکت بدون پشتوانه فکری نمیتواند تحول باشد.
ایشان افزودند: باید در زمینه عدالت هم باید تحول ایجاد کنیم. همچنین امروز تواناییهای دفاعیمان نزدیک به حد بازدارندگی است. ایمان بسیار مهم است. برای نمونه افراد انقلابی بودند، اما پایه های فکری و ایمان آنها متین و استدلال محکم نداشتند که تبدیل شدند به فسیل های انقلاب که انقلاب اسلامی علیه آنها بود. تحول را با استحاله فکری نباید اشتباه گرفت، تحول باید رو به جلو باشد، ملت ها اگر داشته های معنوی خودشان را از دست بدهند برای آنها یک مرگ تمدنی رخ داده است. اگر به هدف تحول هم دیر برسیم اشکالی ندارد، اینکه تصور کنیم که یک کار باید دفعتا انجام شود، اشتباه است.
حضرت آیتالله خامنهای فرمودند: تحول را نباید با کار سطحی و عجولانه اشتباه گرفت، که اینها خیلی ارزشی ندارد. تحول کاری است عمقی و اساسی که باید انجام شود، سرعت مهم است اما با شتابزدگی فرق دارد. در زمینه اقتصاد تحول در این است که بند ناف اقتصاد را از نفت جدا کنیم. در زمینه بودجه بندی، مجلس و دولت، بودجه را جوری ببندند که ناظر به مسئله باشد، بودجه کشور اگر درست بودجه بندی شود تحول در امر اقتصاد به وجود خواهد آمد.
در حال تکمیل....