شبهای قدر بهترین فرصت برای دعا کردن است که خداوند این فرصت را برای تغییر در تقدیر انسان قرار داده است
به گزارش کناره،حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی در خصوص بهترین زمان برای برآورده شدن دعا گفت: شب قدر از شبهای با عظمت است. ما در آیات و روایات روزها، شبها، ساعتها و ماههای برگزیدهای داریم که نسبت به زمانهای دیگر بالاتر هستند؛ مانند شبهای جمعه که دستور خواندن نماز استغاثه به حضرت ولی عصر (عج) در این روز وارد شده است؛ قبل از اذان ظهر و هنگام غروب روز جمعه از زمانهای استجابت دعاست. همچنین روزهایی مانند عید غدیر و فطر از روزهای برگزیده هستند. برگزیده بدین معنا که اگر دستی به سوی خدا در این زمانها بلند شود، بی اجابت بر نمیگردد. شبهای قدر هم از جمله وعدههای الهی به استجابت دعا هستند.
دعا به چه معناست؟
وی افزود: در شب قدر بالاترین عملی که میتوانیم انجام دهیم، دعا کردن است. مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان میفرماید: «دعا عمل و صدایی است که از انسان شنیده میشود و به واسطه آن خدا به انسان توجه میکند.» اصل در دعا متوجه کردن خدا به خود است. چرا در شبهای قدر میگویند بیدار باشید؟ چون به واسطه بیدار بودن به ویژه در شبهای قدر خدا به انسان توجه میکند. ما در ماه رمضان روزها روزه میگیریم و شب ها به خصوص در شب های قدر به ائمه متوسل میشویم، قرآن میخوانیم و اعمال و عبادت را انجام میدهیم. همه این کارها به خاطر این است که خدا به انسان توجه کند، پس باید با رفتن در خانه اهل بیت (ع) بیشتر نظر خدا را به خود جلب کنیم؛ چرا در اعمال شب قدر زیارت اباعبدالله الحسین (ع) وارد شده است؟ در جواب باید گفت به همین جهت است که خدا به خاطر اباعبدالله (ع) نظر خاص به بندگان میکند.
آداب دعا کردن
این کارشناس مذهبی بر اساس روایات در خصوص آداب دعا کردن، گفت: اول؛ باید در دعا ادب را رعایت کرد، ببینید با چه کسی حرف میزنید؟ با کسی که هر چیزی در دستان قدرتمند اوست. دوم؛ چگونه خدا را بخوانیم؟ به هر صورتی که میتوانید خدا را صدا کنید. میتوانیم در دعا کردن از مناجاتهای اهل بیت (ع) و ادعیه کمک بگیریم، اگر دسترسی نداریم با هر ادبیاتی که میتوانیم خداوند را صدا کنیم. سوم؛ خدا را برای چه میخوانی؟ در جواب باید گفت: برای همه چیز حتی نمک سفرهمان را هم از خدا بخواهیم، اگر عزت میخواهیم در دست خداوند است، قدرت میخواهیم؛ علم میخواهیم همه چیز در دستان قدرتمند او است. در نتیجه شب قدر شب دعا کردن است؛ شبی است که باید صورت را بر زمین گذاشت با هر زبانی از خداوند در خواست کمک کرد.
شب قدر ؛ شب دعا و در خواست از معبود
حجت الاسلام مومنی گفت: در قرآن حدود ۲۰ آیه وجود دارد که ما را امر به درخواست از خدا و دعا کرده است و همچنین در روایت آمده است؛ اگر میخواهید دعای شما در سختی برآورده شود در زمانی که گرفتار نیستید دعا کنید. در بعضی روایات دیگر هم بیان شده است، به گونهای دعا کنید مثل این که دعا پشت در است.
وی افزود: تمام هم و غم شیطان این است که ما را از وادی شکر به وادی ناشکری سوق دهد و ناامیدی در دل ما به وجود بیاورد. در کتاب نهجالدعا جلد ۱ آمده است: اگر خدا میخواست دعای بنده اش را مستجاب نکند، اصلا اجازه دعا کردن به او نمیداد؛ پس اینکه من دست دعا به سوی خدا دراز کردم این اجازه را خداوند به ما داده است و باید با انگیزه، نشاط و یقین، دعا کنیم.
دلایل استجابت نشدن دعا
در انتها حجت الاسلام مومنی در خصوص دلایل مستجاب نشدن دعا توضیحاتی ارائه داد.
در روایت از اهل بیت (ع) وارد شده است از دلایلی که دعای ما اجابت نمیشود، میتواند به این موارد اشاره کرد:
۱) زمانی حوائج مهمتری داریم که خودمان حواسمان نیست؛ پس هنگامی که کار را به خدا واگذار کردیم، به بهترین وجه برایمان مقدر میکند.
۲) بلایی به واسطه دعایی که کردیم از ما برداشته میشود.
۳) مصلحت ما به برآورده شدن دعا نیست.
۴) اگر دعا مستجاب نمیشود به این دلیل است که خداوند آن را ذخیره برای آخرت ما کرده است. در روایتی داریم که در روز قیامت برخی بندگان میگویند: ای کاش هیچ کدام از دعاهایمان در دنیا به اجابت نمیرسید که به نعمتهای بیشتری در قیامت میرسیدیم
انتهای پیام/