حتی اگر بتوانیم طوری دروغ بگوییم که قانع کننده به نظر برسد، بدن مان دست آخر حقیقت را آشکار خواهد کرد.

 

به گزارش کناره ، دروغگو‌ها معمولاً از زبان بدن شان غافل می‌شوند و در عوض، تمام تمرکزشان را روی حرف‌ها و حالت چهره شان می‌گذارند. روانشناسان معتقدند راه تشخیص دروغ توجه به زبان بدن است و اگر به این مسأله دقت کنیم می‌توانیم مچ دروغگو‌ها را بگیریم.

بعضی افراد دروغگو‌های بهتری هستند؛ و گرچه هیچ علامت همه شمولی وجود ندارد که از روی آن بتوان ۱۰۰ درصد از دروغگویی کسی مطمئن شد، اما در این مطلب می‌خواهیم چند ترفند هوشمندانه به شما یاد دهیم که به تشخیص راحت‌تر دروغ کمک می‌کنند.

۱- مکث زیاد

یکی از رایج‌ترین نشانه‌ها که دروغگویی یک شخص را معلوم می‌کند، مکث کردن او در هنگام صحبت است، پس به این مسأله توجه داشته باشید. اگر کسی در هنگام صحبت مدت طولانی یا زیاد مکث کند، یعنی احتمالاً در حال دروغ گفتن است و سعی دارد با این کار برای خود وقت بخرد و در مورد چیزی که می‌خواهد بگوید فکر کند. این مسأله در مورد استفاده از عبارات و اصوات پرکننده هم صدق می‌کند.

۲- طولانی شدن ابراز احساسات

احساسات واقعی معمولاً بیشتر از ۵ ثانیه طول نمی‌کشند. اگر کسی بیشتر از ۵ ثانیه ابراز احساسات کند، به احتمال زیاد واکنش او واقعی نیست. حتماً شما هم موافقید که ممکن نیست بتوانید چهره تان را ۱۰ ثانیه یکسره در یک حالت نگه دارید. پس از این نکته غافل نشوید.

۳- زمانبندی نادرست

دانشمندان پی برده اند همیشه اول احساسات بروز پیدا می‌کنند و سپس، به دنبالش کلمات می‌آیند. اگر کسی ابتدا بگوید که عصبانی است و تازه بعد از آن چهره اش حالت عصبانی پیدا کند، یعنی حرفش راست نیست.

۴- خالصانه نبودن احساسات

احساسات واقعی خالصانه هستند و تقلید آن همیشه کار ساده‌ای نیست، پس سعی کنید متوجه شوید تا چه حد بی ریا هستند. احساسات زمانی خالصانه هستند که فقط یک بخش از چهره تغییر نکرده باشد. مثلاً اگر کسی می‌خندد، نباید فقط لب هایش حرکت کند، بلکه چین و چروک‌هایی هم باید در نزدیکی چشم هایش ظاهر شود و ابروهایش خودکار پایین بیاید. این مسأله در مورد دیگر انواع احساسات هم صدق می‌کند.

۵- تکرار زیاد

گرچه به زبان آوردن افکار خود برای بعضی افراد کار دشواری است، اما تکرار بیش از اندازه هم ممکن است نشانه‌ی دروغگویی فرد باشد. اگر شخصی دائماً چیزی را تکرار کند، ممکن است به این معنی باشد که سعی دارد خودش و شما را قانع کند و از واکنش شما بفهمد که حرف هایش را باور کرده اید یا نه.

۶- جواب دادن به سؤالات با همان کلمات و عبارات سؤال

از انتخاب کلمات افراد هم به چیز‌های زیادی می‌توان پی برد. اگر کسی در جواب از همان کلمات و عبارت‌های سؤال استفاده کند، یعنی به اندازه‌ی کافی احساس راحتی نمی‌کند و سعی دارد دقیقاً همان چیزی را بگوید که شما گفتید، چون ممکن است نگران باشد که بیشتر یا چیزی غیر از آنکه باید بگوید. تکرار خود سؤال قبل از جواب دادن به آن هم نشانه‌ی بدی محسوب می‌شود. بسیاری از دروغگو‌ها با این کار سعی می‌کنند برای خود وقت بخرند و جوابی برای سؤال سر هم کنند.

۷- پوشاندن صورت یا دهان

یکی از راحت‌ترین نشانه‌ها در زبان بدن برای تشخیص دروغگویی افراد، پوشاندن صورت یا دهان است. این حرکت در میان افراد دروغگو شایع است، چون در واقع یک واکنش روانی است؛ بنابراین اگر متوجه این مسأله شدید، به احتمال زیاد شخص مقابل تان در حال دروغ گفتن است.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار