بهار امسال با سیل آغاز شد؛ گلستان، لرستان و خوزستان. این سه استان کشور بیشتر از مناطق دیگر ایران، درگیر سیل شدند. حال که 70 روز از جاری شدن سیل ویران کننده گذشته و خبر آوارگی و نیازهای مردم سیل‌زده از صدر اخبار خارج شده، به سراغ اعضای سمن‌های این سه استان رفتیم تا از وضعیت مناطق سیل‌زده و نیازهای امروز سیل‌زدگان بدانیم.

 

به گزارش کناره؛ وقتی یک بحران در کشور ما روی می‌دهد، سیل کمک‌ها به سمت مناطق روانه می‌شوند، اما یک مدتی که می‌گذرد بذر فراموشی در ذهن‌ها کاشته می‌شود و دیگری کسی پیگیر حال و احوال رنج دیده‌ها نمی‌شود. مشابه این اتفاق در سیل اخیر افتاد، حالا که هفتاد روز از سیل گذشته و مردم سیل‌زده به یک ثبات نسبی رسیده‌اند، باید دید اصلی‌ترین نیازهای آنها چیست؟ مردم مناطق سیل‌زده این روزها با چه دردهایی دست و پنجه نرم می‌کنند؟

گلستانی‌ها نیاز به شغل پایدار دارند

احمدرضا عامریان، دبیر مجمع سمن‌های استان گلستان، در مورد اصلی‌ترین نیازهای مردم سیل‌زده استان گلستان می‌گوید: «در حال حاضر اصلی‌ترین نیاز سیل‌زده‌ها در گلستان لوازم خانگی برای گذران زندگی و امکانات بهداشتی مانند دستشویی و حمام هستند. با توجه به اینکه خانه‌های مردم چهل روز در آب بوده‌اند، بسیاری از آنها نشست کرده‌اند و همین بازسازی این مناطق را با مشکل جدی مواجه کرده است.»

وی با بیان اینکه نباید مردم سیل‌زده به حال خود رها شوند زیرا بسیاری از آنها کسب و کار خود را از دست داده اند و نیاز به حمایت دارند، می‌افزاید: «در بسیاری از خانواده‌ها سرپرست‌های خانوار شغل خود را از دست داده‌اند و همین مشکلی جدی برای معیشت خانواده ایجاد کرده است. بسیاری از پدرها به دلیل بیکاری مجبور شده‌اند برای کارکردن به شهرهای دیگر بروند. باید به این افراد کمک کرد تا به منابع لازم برای بازسازی شغل خود دست پیدا کنند، در این مناطق به شغل پایدار نیاز است.»

دبیر مجمع سمن‌های استان گلستان مشکلات تحصیلی دانش آموزان را در مناطق سیل‌زده اینگونه بیان می‌کند: «با توجه به اینکه در ایام امتحانات و کنکور قرار داریم، خیلی از جوانان و نوجوانانی که در مناطق سیل‌زده هستند نتوانسته‌اند خود را آماده کنند. مدارس زیر آب رفته و کتاب‌ها و لوازم‌التحریر دانش آموزان از بین رفته‌اند و به همین دلیل آمادگی‌های لازم برای حضور در جلسه امتحان را ندارند.»

عامریان وضعیت گروه‌های آسیب پذیر را در مناطق سیل‌زده اینگونه شرح می‌دهد: «مواجه با بحران‌هایی مانند سیل برای بزرگترها سخت نیست ولی برای بچه‌ها مشکل آفرین است. به همین دلیل، از همان روزهای اول سازمان‌های مردم نهاد بازی درمانی را برای بچه‌هایی که در مناطق سیل‌زده هستند، آغاز کرده‌اند. سازمان بهزیستی هم به سالمندان در رفع مشکلات‌شان کمک می‌کند.»

نیاز خوزستانی ها به کمک های نقدی و غیر نقدی

اکبر سواری، دبیر مجمع سمن‌های استان خوزستان، با بیان اینکه در حال حاضر شرایط مناطق سیل‌زده از گذشته بحرانی‌تر شده است، می‌گوید: «بسیاری از نهادهای رسمی، مناطق سیل‌زده را ترک کرده‌اند و در بعضی از مناطق تنها سازمان‌های مردم نهاد برای کمک به مردم باقی مانده‌اند.»

وی نیازهای مردم در مناطق سیل‌زده خوزستان را اینگونه بیان می‌کند: «در حال حاضر در مناطق سیل‌زده به حمایت‌های نقدی و غیرنقدی نیاز است. با توجه به وضعیت گرمای طاقت فرسایی که در این فصل وجود دارد، الان نیاز به وسایل سرمایشی در مناطق سیل‌زده جدی است. نیاز به سرویس بهداشتی و حمام هم در مناطق سیل‌زده زیاد است.»

دبیر مجمع سمن‌های استان خوزستان با بیان اینکه، سازمان‌های مردم نهاد کارهای بزرگی در مناطق سیل‌زده انجام می‌دهند، می‌افزاید: «برنامه‌هایی برای افزایش روحیه و شادی کودکان با عنوان جنگ‌های شادی برای کودکان، اتاق‌های کودک، حضور روانشناسان کودک در اردوگاه‌ها، برگزاری کلاس‌های آموزشی توسط روانشناسان و معلمان برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی، مهدکودک‌های سیال، برپایی عروسی برای جوانان در دست اجرا هستند.»

کمبود حمام و سرویس بهداشتی در لرستان جدی است

آذین عارفیان، عضو انجمن سمن‌های استان لرستان، در مورد نیازهای مردم در مناطق سیل‌زده استان لرستان می‌گوید: «در مناطق سیل‌زده لرستان کمبود مواد غذایی وجود ندارد و از این نظر وضعیت خوب است. کسانی که در چادر زندگی می‌کنند از نظر بهداشتی در مضیقه هستند و به حمام و سرویس بهداشتی نیاز دارند.»

وی با بیان اینکه شهرستان پلدختر در استان لرستان که بیشترین آسیب را دیده است، در حال بازسازی است، می‌افزاید: در این شهرستان حدود 30 درصد کارها پیش رفته‌اند اما افراد هنوز مسکن ندارند و زیر چادر هستند و همین برای کودکان و زنان مشکلات متعددی را ایجاد کرده است. با توجه به گرمای هوا مشکلاتی برای قشرهای مختلف مردم و به ویژه کودکان ایجاد شده است. کودکان در این شرایط آسیب پذیرتر هستند و به حمایت بیشتری نیاز دارند. سالخورده‌هایی که تا قبل از سیل به کمک ویلچر رفت و آمد می‌کردند الان وسایل مورد نیاز خود را از دست داده‌اند و به حمایت‌های بیشتری نیاز دارند.»

انتهای پیام/

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار