عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری درباره تاریخ دقیق عید فطر و علت تغییر آغاز ماه مبارک رمضان توضیح داد.
به گزارش کناره ، سیدمحسن قاضی میرسعید، عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری و رکورددار جهانی رویت هلال ماه در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت تغییر آغاز ماه مبارک رمضان و زمان دقیق عید فطر اظهار کرد: در غروب روز ۱۵ اردیبهشت پارامترهای هلال ماه نسبتا ضعیف بود و در رده هلالهای سخت جای داشت.
وی افزود: این هلال از دو پارامتر ضعیف رنج میبرد چرا که ارتفاع نسبتا کم در زمان غروب خورشید و بخش درخشان کم ماه (۶۷ صدم درصد) بع عنوان دو پارامتر مهم برای راصدین هلال ماه افقی عاری از آلودگی ابزار قوی را برای رصد طلب میکرد.
علت تغییر آغاز ماه مبارک رمضان چه بود؟
وی ادامه داد: معمولا بیش از ۵۰ درصد رصدگران از رویت این هلال با شرایطی که به آن اشاره شد محروم میشوند و هر چند که گروههای متعددی برای رصد هلال رمضان اقدام کردند، اما متاسفانه شرایط نامساعد جوی در پهنه ایران باعث شد تا گروههای رصدی در غروب ۲۹ ماه شعبان موفق به رویت هلال نشوند، هر چند احتمال رویت همانطور که گفته شد دور از دسترس نبود.
قاضی میر سعید با اشاره به وضعیت هلال ماه در غروب ۲۹ ماه شعبان افزود: ارتفاع این هلال در تهران حدود ۴ درجه و ۳۳ دقیقه قوسی در زمان غروب خورشید و فاز آن ۶۷ صدم درصد بود، از طرفی باید توجه داشت که به طور متوسط هر ۲۴ ساعت حدود ۱۲ درجه (بستگی به قرار داشتن اوج یا حضیض بودن ماه) جدایی زاویهای ماه نسبت به روز قبل افزایش پیدا میکند، در نتیجه در غروب روز ۱۶ اردیبهشت هلال ماه با درخشندگی زیاد و ارتفاعی بالا دیده و ماه مبارک رمضان آغاز شد.
آیا آغاز ماه رمضان به درستی اعلام شد؟
عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری درباره اینکه آیا امکان رصد هلال ماه در غروب ۲۹ ماه شعبان میسر بود، گفت: آن شب به سختی میتوانستیم با ابزار بسیار قوی هلال ماه را رویت کنیم و اگر ملاک رویت با چشم غیر مسلح باشد، رویت هلال با چشم غیر مسلح ممکن نبود.
قاضی میر سعید تاکید کرد: حاکم شرع شرعا در غروب ۲۹ ماه شعبان در اعلام نکردن آغاز ماه مبارک رمضان درست عمل کرده است چرا که رویت هلال ماه رمضان برای ایشان اثبات نشد لذا یک روز دیرتر ماه رمضان آغاز شد.
زمان دقیق عید فطر سال ۹۸
رکورددار جهانی رویت هلال ماه درباره زمان عید فطر سال ۱۴۴۰ یا ۹۸ اظهار کرد: زمان عید فطر با وجود تغییر آغاز ماه مبارک رمضان تغییر نمیکند و در غروب روز سه شنبه ۱۴ خرداد هلال ماه در پهنه ایران به راحتی با چشم غیر مسلح قابل رویت است و فردای آن روز اول ماه شوال خواهد بود.
عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری درباره بدر کامل ماه رمضان امسال اظهار کرد: ماه در شب سیزدهم ماه قمری و اگر دقیق تر بگویم ساعت ۱.۴۲ دقیقه بامداد سیزدهم طبق تغییر در تقویم به بدر یا همان ماه کامل رسید در صورتی که در اذهان عمومی اینطور جا افتاده ماه در شب سیزدهم یا در نهایت در روز چهارده کامل خواهد شد .
وی ادامه داد: از نظر نجومی اینکه ماه در شب سیزدهم یا در نهایت در روز چهارده کامل خواهد شد، مبنای علمی ندارد و نمی توان آن را پذیرفت و محاسبات نجومی نظری خلاف این را اثبات میکند.
انتهای پیام/