کشورهای روسیه، امریکا، عربستان، کانادا، در رتبه های اول تا چهارم جهان و کشور ایران با 27تریلیون دلار از منابع زیرزمینی و طبیعی در رتبه پنجم دنیا قرار می گیرد.

به گزارش کناره به نقل از راه دانا؛ بهزاد خسروی، کارشناس مدیریت استراتژیک و تصمیم گیری طی یادداشتی نوشت: بر اساس گزارش Credit Suissc درسال2015کل ثروت جهانی برآورد شده است. و از طرفی نشریه وال استریت در گزارشی به معرفی ده کشور ثروتمند دنیا در میزان ذخایر منابع طبیعی و خدادادی پرداخته،که در این گزارش ایران بعد از کشور روسیه، آمریکا،عربستان و کانادا رتبه پنجم جهانی رابه خود اختصاص داده است.

این دو گزارش با رویکردهای متفاوتی ارائه شده اند که در اینجا نیاز است تحلیل شوند.در گزارش Credit Suisscتمام دارائیهای مالی جهان شامل: پول نقد،فلزات گرانبها،سهام بورس و اموال و دارائیهای غیر مالی جهان شامل منازل مسکونی  و تجاری و زمینی ،ماشین آلات و هر آنچه که بتوان بروی آنها قیمت گذاشت،در بر می گیرد.

در این گزارش تمام این دارائیها در سطح جهان 25تریلیون دلار برآورد شده که سهم کشورها به ترتیب ذیل است.

آمریکابا 86تریلیون دلار و معادل 34/3از کل جهان در رتبه اول قرار دارد.چین 23،ژاپن 20،انگلیس15/6 ،فرانسه12/6،آلمان 12،ایتالیا10،کانادا7،استرالیا6،اسپانیا4،کره جنوبی3/5تریلیون دلار را به خود اختصاص داده اند.

اما کشورایران با داشتن یک درصد از مساحت جهان متآسفانه میزان ثروتش به یک دهم کره جنوبی نیز نمی‌رسد.

درمقایسه دیگری بر اساس این گزارش ثروت ایران معادل 250میلیارد دلار (یک چهارم یک تریلیون دلار) است درحالی که ثروث تنها یک کمپانی به نام آمازون در آمریکا معادل 400میلیارد دلار می باشد.

بااین تحلیل می‌توان درک کرد که نقش اقتصاد و ثروت ایران درمقایسه با ثروث جهانی در چه جایگاهی است.

تحلیل فوق الذکر منابع زیرزمینی و خدادادی را در بر نمی گیرد.

لذابر اساس گزارش وال استریت که کشورهای ثروتمند را در منابع طبیعی طبقه بندی نموده ،اوضاع کشور ایران متفاوت است.

در گزارش وال استریت:نفت ،گاز، ذغال سنگ ،جنگل و چوب ،طلا و نقره،مس،اورانیوم،آهن خام و فسفات که همگی از منابع مهم جهانی می باشند به عنوان شاخص ثروث در نظر گرفته شده اند.

با این رویکرد کشورهای روسیه، امریکا، عربستان، کانادا، در رتبه های اول تا چهارم جهان و کشور ایران با 27تریلیون دلار از منابع زیرزمینی و طبیعی در رتبه پنجم دنیا قرار می گیرد. این گزارش ارزش منابع و میزان ثروت را بصورت خام محاسبه کرده است و چنانچه کشور ایران بتواند از این منابع، ارزش افزوده بالاتری را ایجادنماید قطعآ ثروت افزوده بیشتری را نیز کسب خواهد نمود و این امر محقق نخواهد شدمگر با دستان جوانان خلاق،مبتکر و کارآمد که از طریق شرکتهای دانش بنیان ایفای نقش می نمایند.

انتهاي پيام/

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار