امروز اهمیت فضای سایبری و ساخت محصولات این حوزه کمتر از اهمیت ساخت موشک نیست موضوعی که کشورهای استعمارگر برای پیشبرد اهداف خود روی آن حساب ویژه ای باز کرده اند.

به گزارش کناره به نقل از سایت خبری«رازق»، تلفن های هوشمند یا اسمارت فون ها در دنیای امروز بسیار اهمیت دارند. اهمیت این گوشی ها زمانی مشخص می شود که استفاده اکثریت مردم ایران از این محصولات بررسی شده و نکات امنیت سایبری شرح داده شود.

گوشی های هوشمند خارجی بسیاری از اطلاعات شخصی کاربران ایرانی را در خود دارند و در مواقع اضطرار برای امنیت کشور خطرناک می شوند به ویژه استفاده این گوشی ها از اینترنت بین المللی و کامل نشدن شبکه ملی اطلاعات این خطرپذیری را بسیار افزایش داده است.

نگاه اقتصادی به این گوشی ها و خارج شدن میلیون ها دلار ارز از کشور اهمیت ساخت این محصولات را در کشور دوچندان می کند.

این نکته که چرا کشور ما تا به امروز به سمت تولید گوشی و رایانه و تبلت و محصولات فناوری نیفتاده است بسیار جای تامل دارد؛ محصولاتی که باعث ایجاد هزاران بلکه میلیون ها شغل برای جوانان ایرانی می شود.

**تاریخچه ساخت گوشی در ایران

بحث تولید گوشی تلفن همراه در کشور اواخر اردیبهشت سال 85 مطرح شد و در پی اجرایی شدن آن، مسئولان وقت برای حمایت از این پروژه ملی تصمیم های گوناگونی از جمله افزایش تعرفه واردات این کالای ارتباطی و دیجیتالی اتخاذ کردند.

پس از اجرای این پروژه ملی طی چهار سال گذشته تعرفه گوشی موبایل از چهار به 60 درصد رسید تا به موجب آن تولیدکنندگان بتوانند با شرایط مناسب به تولید و عرضه کالاهای ایرانی خود بپردازند.

بالا رفتن تعرفه واردات گوشی شرایط فعالیت برای واردات این کالا را توسط فعالان قانونی بسیار سخت کرد به طوریکه به دنبال عرضه آن در کشور قیمت این کالای ارتباطی و دیجیتالی به شدت افزایش یافت.

شاید همین افزایش قیمت مسئولان مربوطه را بر آن داشت که با تولید گوشی‌ایرانی، بتوانند گوشی در سطح برندهای معتبر دنیا اما با قیمت بسیار مناسب تر را در اختیار مشتریان قرار داده و از سوی دیگر به ارتقای سطح تولید ملی و اشتغال کشور نیز کمک کنند.

بنابراین، موضوع تولید گوشی تلفن همراه در ایران از سه شرکت به نام‌های کارخانجات مخابراتی ایران، کنسرسیوم سروش رسانه و شهرک های هوشمند و شرکت خدمات طلایی عماد با امضای تفاهمنامه ای با وزارت صنایع و معادن وقت و تعهد به تولید سالانه 2 میلیون گوشی وطنی به فعالیت در این زمینه شروع شد. اما متاسفانه برخی از این شرکت ها بعد از مدت کوتاهی نسبت به شکست در این پروژه اعتراف کردند و تنها شرکت نیمه هادی عماد به تولید گوشی های خود ادامه داد، پس از آن نیز شرکت ارتباط همراه اروند گویا و شرکت ابرا تهران به فعالیت در این بازار که گفته می شود سالانه بالغ بر 18 میلیون گوشی در آن خرید و فروش می شوند، پرداختند.

**تولید داخلی یا مونتاژ داخلی

گوشی های ساخته شده در کشور ترکیبی از مونتاژ و خلاقیت نام گرفتند ولی در عمل هیچ نوآوری و تکنولوژی خاصی که این گوشی ها را متمایز از سایر گوشی های خارجی در بازار کند، استفاده نشد.

در پی انتشار این اخبار مدیرعامل یکی از شرکت‌های ایرانی تولید تلفن همراه، ضمن تایید این ادعاها، گفته بود: مونتاژ گوشی موبایل ارتباطی به تولیدی نبودن آنها ندارد چرا که در سایر صنایع نیز ما همچنان شاهد مونتاژ قطعاتی هستیم که به نام تولید ایرانی به فروش می رسند.

وی مونتاژ گوشی موبایل را تنها مربوط به ایران ندانسته و گفته بود: برندهای معتبر جهانی نیز تمامی قطعات لازم برای این وسیله ارتباطی را خود تولید نکرده و آنها را از سایر کارخانه ها خریداری می کنند بنابراین اهمیتی ندارد که صنعت تولید گوشی‌های موبایل در ایران مونتاژ است و این صنعت هم همانند سایر صنایع با مونتاژ قطعات به تولید می پردازد.

اما واقعیت های موجود در بازار چین این ادعا را نقض می کند چین ابتدا در بازار فناوری جهان فقط به مونتاژ برندهای معروف در دنیا پرداخت و سپس خود در این بازار نقش مهمی را ایفا کرد به عنوان نمونه چین با مونتاژ گوشی سامسونگ کره ای و آیفون آمریکایی شرو ع کرد ولی بعد از چند سال فناوری این گوشی ها را با مهندسی معکوس به دست آورد و برند هوآوی را در بازار گوشی های هوشمند خلق کرد برندی که بازار ایران را بعد از مدت کوتاهی قبضه کرد.

متاسفانه ایران با این هدف شروع به ساخت گوشی های GLXکرد ولی بعد از مدت کوتاهی این پروژه به شکست قطعی رسید زیرا نتوانست رقابتی با محصولات خارجی انجام دهد اگر شرکت های ساخت گوشی تلفن همراه وقت بیشتری را برای تحقیق و پژوهش و مهندسی معکوس انجام می دادند شاید اتفاق خوبی برای کشور در این عرصه می افتاد.

عده ای از کارشناسان معتقدند شرکت های خصوصی به دلیل زیان ده بودن ابتدایی پژوهش و نداشتن حمایت های لازم از دولت نمی توانند در ساخت گوشی های همراه موفق باشند و باید مجموعه های دولتی مانند وزارت دفاع و سپاه پاسداران متولی ساخت این محصولات فناوری شوند.

** ایران در حوزه آی تی دچار عقب ماندگی عجیب و غریبی است!

روح الله مومن نسب در گفت و گو با خبرنگار «رازق» در مورد لزوم شکل گیری تکنولوژی ساخت گوشی و کامپیوتر در ایران، اظهار کرد: بحث فناوری اطلاعات در ابعاد سخت افزاری و نرم افزاری جزء صنایع استراتژیک جهان به شمار می رود.

وی افزود: کشورهایی را به معنای واقعی می توان پیشرفته دانست که در حوزه آی تی به استقلال رسیده باشند و جزء کشورهای تولیدکننده محصولات آی تی باشند.

این کارشناس فضای مجازی با تأکید براینکه ایران در حوزه آیتی دچار یک عقب افتادگی عجیب و غریبی است، اضافه کرد: مصرف محصولات آیتی در کشور ما بسیار بالا است به طور مثال بیشترین گوشی های هوشمند را استفاده می کنیم و بیشترین مصرف کننده اینترنت هستیم.

مومن نسب با اشاره به این نکته که ایران از نظر تعداد کاربران و پهنای باند مصرفی وسرعت کار با اینترنت رتبه های اول دنیا را از آن خود کرده است، تصریح کرد: این میزان مصرف در جهان بالاست.

وی ادامه داد: در حوزه تولید محصول در حوزه فناوری اطلاعات مانند تولید گوشی موبایل و ترافیک و تولید نرم افزار و سخت افزار اما رتبه خاصی نداریم و رتبه های آخر دنیا را در برخی حوزه ها کسب کردیم.

این کارشناس فضای مجازی با بیان این مطلب که وضعیت فناوری و اطلاعات در کشور باید بهبود پیدا کند، تصریح کرد:در مورد اینکه چه سازمان و نهادی باید این مشکل را رفع کند معتقد هستم که دستگاه های دولتی و نظامی باید بیایند فضارا برای تولید با ورود بخش خصوصی تسهیل کنند.

وی با تأکید براینکه به جای اینکه نهادهای دولتی و نظامی در این راستا تصدی گری کنند و خودشان نرم افزار و سخت افزار جزء درموارد خاص تولید کنند در موارد دیگر باید کار تولید را به بخش خصوصی بسپارند تا آنها بیایند تولید کنند و بیزینس برای توسعه داشته باشند.

این کارشناس فضای مجازی با اشاره به این مطلب که دستگاه های حکومتی و نظامی در بحث تولید محصولات فناوری و اطلاعات باید جایگاه تسهیل گری و نظارت داشته باشند، اظهار کرد: این نظارت بر کیفیت باید باشد و با این اقدامات بهتر به نتیجه خواهیم رسید.

صحبت های این فعال مجازی در این مورد صحیح است ولی در کشور ما از آنجایی که دولت ها حمایت درست و کاملی از اقتصاد در بخش خصوصی ندارند پیش بردن این فضا برای شرکت های خصوصی بسیار سخت و باید گفت غیرممکن است زیرا در اوایل کار پژوهش و تحقیق و مهندسی معکوس فناوری زمان بر و زیان ده است که شرکت های خصوصی از پس زیان دهی آن برنمی ایند.

**اهمیت فضای سایبری کمتر از اهمیت ساخت موشک نیست

امروز اهمیت فضای سایبری کمتر از اهمیت ساخت موشک نیست و کشورهای استعمارگر برای پیشبرد اهداف خود روی این فضا حساب ویژه ای باز کرده اند.

برنهادهای انقلابی مانند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که همیشه در بالا بردن امنیت کشور پیشرو بودند وظیفه است اهمیت این حوزه را درک کرده و با کار جهادی شروع به ساخت فناوری گوشی تلفن همراه، رایانه، تبلت و محصولات فناوری کنند.

علاوه بر این ساخت این محصولات هزاران و شاید میلیون ها فرصت شغلی جدید برای کشور ایجاد می کند که قرارگاه حمایت از اقتصادمقاومتی سپاه می تواند کمک ویژه ای به این امر خطیر کند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تازه ترین اخبار