با دانستن اجزا و مواد تشکیل دهنده نوشابه و مضرات آن از این پس دیگر سراغ این نوشیدنیهای پرطرفدار نمیروید.
به گزارش کناره، امروزه نوشابه یکی از اصلیترین نوشیدنیهای سفره های ایرانی ها شده است. ایرانیان سالانه 3 میلیارد لیتر نوشابه مصرف و حدود چهار هزار میلیارد تومان (معادل یک ماه یارانه در کشور) هزینه صرف خرید نوشابه می کنند.
به طور متوسط هر ایرانی 42 لیتر نوشابه در سال مصرف می کند که البته خبر بدی هم در این رابطه وجود دارد؛ طی 20 سال اخیر مصرف نوشابه های گازدار در کشور نزدیک به 15 درصد افزایش داشته و متاسفانه طی این مدت مصرف شیر و لبنیات تنها حدود یک دهم درصد رشد کرده است.
سرانه مصرف نوشابه در جهان حدود 10 لیتر است و این یعنی میانگین مصرف نوشابه در ایرانیان 4 برابر میانگین جهان است. هر چند ایرانی ها حدود یک چهارم آمریکایی ها نوشابه مینوشند اما از نکات مهمی که هر فرد به آن باید توجه کند این است که محتویات چیزی که می خوریم چیست؟
متخصصان به طور مداوم توصیه می کنند که از مصرف نوشابه به دلیل چاقی، مشکلات گوارشی به دلیل اسیدی بودن آن و ایجاد پوکی استخوان خودداری کرده و به جای آن شیر و دوغ را جایگزین کنید.
اما نکتهای که شاید باعث شود شما را از خوردن نوشابه بازداشته و حتی باعث بهت و وحشت شما شود میزان درصدهای مواد تشکیلدهنده نوشابه به نسبت شیر و دوغ است.
در تصویر زیر تفاوت مواد تشکیل دهنده نوشابه، شیر و دوغ را مشاهده می کنید نکته قابل توجه صفرهای است که در برابر مواد مفید نوشابه دیده شده و تنها چیزی که در نوشابه بیش از شیر و دوغ وجود دارد قند آن است این نوشیدنی جذاب، خوشمزه و دوست داشتنی برای بسیاری از افراد، چهار برابر دوغ و 2 برابر شیر قند دارد.
قند بالای درون نوشابهها عامل چاقی محسوب میشود. به عنوان مثال فردی که 2 لیوان نوشابه بنوشد باید 45 دقیقه تا یک ساعت بدود تا این کالری از بین برود.
اسید فسفریک موجود در نوشابه میتواند با کلسیم، منیزیم و روی موجود در روده اتصال پیدا کرده و از باز جذب کلسیم جلوگیری کند به این دلیل مصرف نوشابه پوکی استخوان به همراه دارد.