دو تن از دوچرخه سواران گلستانی روز چهارشنبه رکاب زنی در مسیر خلیج گرگان تا دریاچه ارومیه را با شعار 'حفاظت از دریا و دریاچه ها با عزم ملی' آغاز کردند.
به گزارش کناره ، مسئول روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان عصر چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: هادی بیاضی و احمد سلطانی این مسیر را رکاب زده و رضا لطفی زاده به عنوان سرپرست آنان را همراهی می کند.
به گفته وی؛ انی دوچرخه سواران دوستدار محیط زیست مسیر یکهزار و 176 کیلومتری را به مدت 10 روز رکاب خواهند زد.
احمد دباغیان اظهار داشت این رکاب زنی از مقابل محیط زیست گلستان در گرگان آغاز و دوچرخه سواران پس از عبور از 6 استان به دریاچه ارومیه می رسند.
دریاچه ارومیه در حوزه استان آذربایجان غربی در سال های گذشته دچار کم آبی و خشکی شده است و اینک نیز خلیج گرگان به عنوان تنها خلیج دریای خزر واقع در محدوده جغرافیایی ایران و استان گلستان به دلیل پسروی زیاد آب و ناتوانی در اجرای طرح های مناسب و کارشناسی، فاصله چندانی با خشکی کامل ندارد.
این خلیج در سال 1354 به همراه تالاب میانکاله و لپوی زاغمرز (در استانهای گلستان و مازندران) به عنوان نخستین مجموعه تالاب بینالمللی جهان در فهرست تالابهای کنوانسیون رامسر به ثبت رسید تا ثابت شود نه فقط این خلیج، بلکه نواحی اطراف آن شامل شبه جزیره میانکاله (پناهگاه حیاتوحش) و تالاب بینالمللی گُمیشان یک مجموعه ارزشمند زیستمحیطی است
خلیج چهار هزار هکتاری گرگان، یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر است و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگترین دریاچه زمین به اتصال این خلیج با دریا وابسته است؛ خلیجی که حالا با مشکلات متعدد دست و پنجه نرم میکند و فعالان و مسئولان محیط زیست معتقدند که با ادامه روند کنونی تبدیل به نسخه دیگری از دریاچه ارومیه می شود.
عمق خلیج گرگان که در برخی نقاط به حداکثر سه متر میرسید، اینک در اثر رسوبگذاری به 1,5 متر کاهش پیدا کرده است و بههمیندلیل بهسرعت به سمت نابودی پیش میرود.
خلیج گرگان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و در حوزه شهرستان های بندرترکمن ، بندرگز ، نوکنده و بهشهر واقع است و از 60 کیلومتر طول و حداکثر 12 کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی – غربی است.
این خلیج از لحاظ اقتصادی و اکولوژیکی دارای اهمیت بالا و به عنوان مرکزی تفریحی و شیلاتی مورد استفاده ساکنان منطقه بوده و در بخش های تکثیر آبزیان، ماهیان استخوانی و ماهیان غضروفی و جذب پرندگان مهاجرزمستانی نقش مهمی دارد.
انتهای پیام/